جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۵:۱۲ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 2
رئیس بهزیستی لارستان در مصاحبه با میلاد لارستان درخواست نمود:

اورژانس اجتماعی لار از سطح “سه” به سطح “دو ” ارتقا یابد.

رئیس بهزیستی لارستان با بیان اینکه با توجه به وسعت شهرستان و همچنین به علت مجاورت با استان هرمزگان و افزایش حضور افراد غیر بومی در لارستان متاسفانه وسعت آسیبهای…

رئیس بهزیستی لارستان با بیان اینکه با توجه به وسعت شهرستان و همچنین به علت مجاورت با استان هرمزگان و افزایش حضور افراد غیر بومی در لارستان متاسفانه وسعت آسیبهای اجتماعی افزایش یافته است، گفت: به همین دلیل یکی از درخواست‌هایی که ما از نماینده و فرماندار شهرستان داشته و داریم، ارتقاء مرکز اورژانس اجتماعی‌ لارستان از سطح سه به سطح دو است.

به گزارش میلاد لارستان، علیرضا بال افکن، دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت است. او از سال ۷۹ تا ۸۹ کارمند اداره بهزیستی لارستان بوده و چهار سال مسئولیت اداره بهزیستی گراش را برعهده داشته است، اکنون نیز به مدت چهار سال است که در سمت ریاست بهزیستی لارستان فعالیت دارد.

به مناسبت هفته بهزیستی مصاحبه ای با مسئول اداره بهزیستی لارستان انجام شده است که در زیر می خوانیم:

میلاد لارستان: در زمینه ساخت مسکن برای معلولان و دیگر مددجویان فاقد مسکن زیر پوشش بهزیستی چه اقداماتی صورت گرفته است؟
در گذشته تحت عنوان مسکن مهر دولت طرح و برنامه‌ای برای این افراد داشت که برای ۲۷۰ خانوار واجد شرایط تحت پوشش بهزیستی لار مسکن مهر احداث شد و علاوه بر این مددجویان از معافیت های آب و برق و گاز و هزینه‌های پروانه ساخت بهره‌مند شدند. در دولت یازدهم بحث مسکن مهر متوقف شد اما دولت همچنان برای معلولان و دیگر مددجویان برنامه‌هایی برای ساخت مسکن داشت. طرح ایجاد مسکن ویژه برای خانواده هایی با بیش از دو معلول در حال حاضر وچود دارد که این طرح مربوط به روستاها، بخش ها و مرکز شهرستان می شود. اجرای این طرح‌ها در روستاها بخش ها سریع تر و آسان تر بوده و هست اما در مرکز شهرستان به دلایلی از جمله کمبود زمین و تسهیلات و تاخیرهایی که از سمت خیرین مسکن ساز صورت گرفته طرح مذکور با تاخیر آغاز شده است، در راستای اجرای این طرح در مرکز شهرستان تفاهم نامه مشترک بین بنیاد مسکن اسلامی، سازمان بهزیستی، وزارت راه و شهرسازی و انجمن خیرین مسکن ساز منعقد گردیده، و ساخت مسکن در آینده ای نزدیک آغاز خواهد شد. به جز معافیت های انشعاب آب، گاز، برق و هزینه های پروانه احداث ساختمان، مبلغ ۳۲ میلیون تومان برای ساخت مسکن شهری پرداخت می گردد. زمین به صورت رایگان توسط راه و شهرسازی در اختیار بهزیستی قرار می گیرد و در مناقصه ای که به زودی برگزار می شود پیمانکار واجدالشرایط برای احداث و تحویل مسکن به مددجو انتخاب و تعیین می شود.

میلاد لارستان: چه اقشاری در جامعه گروه هدف سازمان بهزیستی قرار دارند و مهم ترین خدماتی که به آنها ارائه می شود چیست ؟

ما دستگاهی هستیم که کلیه اقشار جامعه گروه هدف ما هستند، و مهم ترین فعالیت ما در زمینه پیشگیری است، به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی آموزش های پیش از ازدواج و مهارت های زندگی برای دانش آموزان و دانشجویان ارائه می گردد. جهت پیشگیری از تولد نوزادان با نواقص مادرزادی و معلول سازمان بهزیستی طرح مشاوره و انجام آزمایشات ژنتیک را اجرا می نماید. همچنین کلیه نوزادان پس از تولد مورد غربالگری شنوایی قرار می گیرند. به منظور پیشگیری از معلولیت های مختلف دوره های آموزشی جهت کلیه دانش آموزان کلاس دهم و یازدهم در سطح شهرستان اجرا می گردد.

میلاد لارستان: تسهیلات اعطا شده به معلولان در جهت ایجاد اشتغال در سال ۹۷ و در سال جاری چقدر بوده است؟

اشتغالزایی و توانمندسازی مالی گروه هدف در ۳ حوزه معاونت امور اجتماعی، معاونت امور توانبخشی و معاونت امور فرهنگی و پیشگیری از بحث های بسیار مهم در بهزیستی می باشد. قابل ذکر است که دولت در تا کنون زمینه ایجاد اشتغال جهت توانخواهان و مددجویان برنامه های مدوّن و مشاوره های خوبی داشته است. سقف تسهیلاتی که به صورت خویش فرمایی و خوداشتغالی در سالهای اخیر پرداخت می گردیده است ۲۰ میلیون تومان بوده که انتظار می رود در سال ۹۸ سقف تسهیلات به ۵۰ میلیون تومان افزایش یابد. اشتغال زایی‌ جامعه هدف‌‌ به چند صورت انجام می گیرد، از جمله:
۱_ خود اشتغالی گروه هدف، ( یعنی ایجاد شغل توسط خود فرد)
۲_ از طریق موسسات و مراکزی که تحت نظارت بهزیستی هستند (بهزیستی ۹۰ درصد وظایف و خدماتش را برون‌سپاری کرده، یعنی به بخش‌های خصوصی واگذار کرده. ۲۵% از اشتغالی که در مراکز صورت می‌گیرد طبق قانون باید از مددجویان بهزیستی باشد و بهزیستی نیروهای واجد شرایط‌ را متناسب با نیازهای این مراکز به آنها معرفی می نماید)
۳_ پرداخت سهم بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی، افراد تحت پوشش به مدت ۵ سال حق بیمه آنان در قالب بیمه خویش فرمایی و کار فرمایی باز پرداخت می گردد.
۴_ بخش دیگر نیز تحت عنوان جبران کارایی معلولین به این صورت که معلولین شاغل نزد کارفرمایان متناسب با میزان معلولیتی که دارند از ۱۰ تا ۵۰ درصد حق جبران کارایی برای کارفرما پرداخت می گردد.

میلاد لارستان: مجموعه کمک های صورت گرفته از سوی بهزیستی لارستان به مددجویان مناطق سیل زده اعم از نقدی و غیر نقدی چقدر بوده است؟

خوشبختانه در شهرستان لارستان مددجوی سیل زده نداشته ایم. اما در سیل استان لرستان،‌خوزستان و گلستان از طرف بهزیستی با همکاری ناحیه مقاومت بسیج هم کمک نقدی و غیر نقدی ارسال شده است.

میلاد لارستان: در حوزه پروژه‌های عمرانی اداره بهزیستی توضیحاتی ارائه فرمایید.

از جمله پروژه هایی که تاکنون از طرف بهزیستی احداث شده دو مرکز جامع توانبخشی و مرکز اورژانس اجتماعی‌ شهر لار است که در سال ۹۶ با مشارکت خیرین به بهره برداری رسید. ساختمان نمایندگی بهزیستی در بخش اوز نیز خوشبختانه با مشارکت دولت و خیرین با ۸۰۰ متر زیر بنا به بهره برداری رسیده است.

ساختمان نمایندگی بهزیستی در بخش بنارویه نیز در دست احداث است، زمین‌ و هزینه های مرحله اسکلت بندی این پروژه توسط خیرین تامین شده است، با رایزنی و همکاری های به عمل آمده با فرمانداری مابقی اعتبارات هم تأمین خواهد شد.

پروژه دیگری که با مشارکت صد در صد خیرین بوده، کارگاه تولیدی و حمایتی( تیپ ۱)است و جزو اولین کارگاه های تولیدی و حمایتی در این شهرستان و استان فارس خواهد بود که امسال در هفته دولت شاهد افتتاح آن خواهیم بود. در این کارگاه معلولین متناسب میزان معلولیتشان دوره های حرفه‌ای و آموزشی و تخصصی شان را می گذرانند. سپس مدتی نیز در کارگاه مذکور کار می کنند. در مرحله ورود این معلولین به بازار کار، دولت نیز به کارفرمایان بخش‌های خصوصی در صورت بکارگیری این افراد تسهیلاتی را ارائه می دهد.

میلاد لارستان: جهت ارتقاء اداره بهزیستی لارستان چه اقداماتی تاکنون صورت پذیرفته است؟

یکی از درخواست هایی که در سال ۹۶ از رئیس وقت سازمان بهزیستی کشور داشته ایم و پیگیری‌هایی نیز توسط نماینده مردم صورت گرفت این بود که بتوانیم اداره بهزیستی را از سطح *اداره به مدیریت* ارتقا دهیم. این درخواست مورد استقبال ریاست وقت سازمان بهزیستی کشور قرار گرفت و دستور این ارتقاء به سازمان اداره استخدامی ابلاغ گردید. اما با وجود پیگیری‌هایی که صورت گرفت تا کنون مجوز قطعی صادر نگردیده است، در سفری که به بزودی رئیس سازمان بهزیستی کشور به لارستان خواهند داشت این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

میلاد لارستان: با توجه به وسعت شهرستان لارستان در استان فارس، آیا سازمان بهزیستی استان نگاه ویژه ای به این اداره دارد؟

صد درصد این گونه است، در بحث پرداخت بودجه و تسهیلات ،سازمان بهزیستی متناسب با موقعیت و نیازمندی های شهرستان در استان فارس حمایت می کند.
شایان ذکر است که لارستان در استان فارس تنها شهرستانی است که در کلیه بخش‌ها نمایندگی خدمات بهزیستی وجود دارد. از سال ۹۴ در کلیه بخش‌ها نمایندگی خدمات بهزیستی تاسیس گردیده و با یک یا دو نیرو مشغول به کار هستند. خوشبختانه اداره بهزیستی لارستان همیشه و در همه زمینه ها مورد توجه سازمان بوده زیرا برنامه ها و فعالیت های شاخص با کمک های خیرین و نیک اندیشان در لارستان نسبت به دیگر مناطق بیشتر بوده و است.

میلاد لارستان: از جمله افتخارات اداره بهزیستی لارستان چیست؟

خوشبختانه بر اساس ارزیابی دفتر ارزیابی عملکرد اداره کل بهزیستی فارس اداره بهزیستی لارستان به عنوان اداره برتر به مدت دو سال متوالی انتخاب شد و امیدواریم در جشنواره شهید رجایی که امسال در شهریور ماه برگزار می‌شود رتبه برتر را برای سال سوم کسب کنیم.

میلاد لارستان: توضیحی کوتاه در باب رسالت اداره بهزیستی و کارکنان این مجموعه بیان نمایید.

سازمان بهزیستی مولود انقلاب است، در سال ۱۳۵۹ تاسیس شده است، و متولی امر سلامت اجتماعی در کشور است. سازمان بهزیستی دستگاهی است که دولت بیش از ۱۵۰ مسئولیت و رسالت بر عهده آن قرار داده است. حجم فعالیت‌های ما خیلی بالاست برخلاف خیلی از دستگاه ها که شاید در یک حوزه ورود کنند. همکاران ما افرادی پرتلاش هستند که علیرغم کمترین میزان حقوق نسبت به سایر دستگاه‌های اجرایی اما همیشه کارها و مسئولیت‌های آنها جزء کارهای خاص است، کارهایی که شاید هر فردی نتواند آن را انجام دهد، ولی همکاران ما با عشق و علاقه ای که نسبت به کارشان دارند آن را انجام می‌دهند.

میلاد لارستان: شرکای اجتماعی بهزیستی را از جهت همکاری که با این نهاد دارند نام ببرید.

فعالیت های سازمان بهزیستی نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌ها است. ما نیز در راستای پیشبرد فعالیت های اجتماعی مان شرکای اجتماعی داریم که طی سال‌های اخیر همکاری خوبی داشته اند از جمله؛ ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان، اداره آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، کمیته امداد، اداره کار، دانشگاه عالی، دانشگاه آزاد، و دستگاه های دیگری که همکاری و تعامل نزدیک با مجموعه بهزیستی دارند‌ و جا دارد از آنها صمیمانه تشکر کنم.

میلاد لارستان: فعالیت اداره بهزیستی در حوزه آسیب‌های اجتماعی تا کنون چگونه بوده است؟

در این زمینه شایان ذکر است که تیم اورژانس اداره بهزیستی در سال ۹۷ نزدیک به سه هزار فعالیت داشته است. با توجه به وسعت شهرستان همچنین به علت مجاورت با استان هرمزگان و افزایش حضور افراد غیر بومی در شهرستان متاسفانه وسعت آسیبهایی که متوجه شهرستان است افزایش یافته، به همین دلیل یکی از درخواست‌هایی که ما از نماینده و فرماندار شهرستان داشته و داریم *ارتقاء مرکز اورژانس اجتماعی‌ لارستان از سطح سه به سطح دو است* که امیدواریم در آینده نزدیک تحقق پیدا کند و بتوانیم در دو شیفت کاری فعالیت داشته باشیم، این موضوع هم نیازمند جذب نیرو و هم تأمین اعتبار است که امیدواریم با پیگیری هایی که از کانال نماینده و فرمانداری صورت‌گرفته زودتر محقق گردد.

میلاد لارستان: در سال جاری چه مراکزی زیر نظر بهزیستی افتتاح خواهند شد؟

امسال در هفته دولت دو کارگاه تولیدی و حمایتی افتتاح خواهیم کرد، همچنین یک مرکز اقامتی و میان مدت با شرایط استاندارد و با فعالیت کاملا تخصصی و متفاوت از کلیه مراکز اقامتی استان در سال ۹۸ نیز راه اندازی می گردد.

میلاد لارستان: چه مراکزی زیر نظر بهزیستی فعالیت دارند؟

۱_ سرای جهاندیدگان مهر لارستان
۲_مرکز توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی دختر بالای ۱۴ سال فجر لارستان
۳_مرکز توانبخشی روزانه معلولین ذهنی پسر بالای ۱۴ سال آتیه

۴_مرکز ویزیت در منزل بیماران اعصاب و روان که بیش از ۷۰ بیمار را تحت پوشش دارد، یک تیم متشکل از *پزشک، مددکار پرستار ، روانشناس و روانپزشک* ماهیانه این بیماران را به صورت رایگان ویزیت می کنند و هزینه داروی آنها نیز توسط بهزیستی پرداخت می شود.
۵_ مرکز ویزیت در منزل معلولین جسمی و حرکتی و ضایعه نخاعی که به صورت سیار به منزل معلولین مراجعه کرده و آنها را از خدمات توانبخشی و پزشکی بهرمند می سازند.

۶_ تعداد ۲۱ روستا مهد و ۲ مهد در سطح شهر لار زیر نظر بهزیستی فعالیت می‌کنند.
۷_ مرکز آموزشی و حمایتی شبه خانواده برای دختران ۱۲ تا ۱۸ سال، که توسط موسسه خیریه مهر گستر اداره می شود.

۸_ در حوزه معاونت اجتماعی تعداد ۳ موسسه خیریه از سازمان بهزیستی مجوز دارند. از جمله موسسه خیریه باب الحوایج که در راستای اشتغال‌زایی برای زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست فعالیت می کند و مرکز خیریه سلمان فارسی شهر اوز، که از مراکز خیریه شاخص استان است.
۹_ یک مرکز درمانی و بازتوانی اعتیاد در شهر لار و یک مرکز اقامتی میان مدت به نام نیروی برتر در بخش جویم فعالیت می کند.
۱۰_ چهار مرکز مشاوره خدماتی و روانشناختی فعال وجود دارد که ۳ مرکز در شهر لار و یک مرکز در شهر اوز خدمات مشاوره و روان شناختی ارائه می دهند، و همچنین سه موسسه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند که هر موسسه یک یا دو پایگاه زیر پوشش دارد و در محلات مشغول به کار هستند.

میلاد لارستان با تشکر از شما که در این مصاحبه شرکت نمودید

 

خبرنگار: سحر طاهری

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱:۵۴ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

1 Responses to “اورژانس اجتماعی لار از سطح “سه” به سطح “دو ” ارتقا یابد.”

  1. جلال گفت:

    بروید بدنبال اداره کل شدن مگر شما چه کمتر از جیرفت دارید؟ که توانسته اند بیست اداره کل بگیرند .اگر خواسته تان کم باشد کم هم نصیبتان میشود الان بهزیستی لارستان هم به نواحی از جنوب فارس و هم به برخی مناطق هرمزگان خدمات ارائه می نماید و یکی از مجهزترین و بزرگترین نهادهای دولتی خدمت رسان به افراد تحت پوشش در منطقه است /.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین