شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۹ق.ظ
::آخرین مطلب 8 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

گزارش/ارتقاء دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه؛ مطالبه بی‌جواب مردم لارستان

پروسه ارتقاء دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه سال هاست که بی نتیجه مانده و همچنان جزء مطالبات بی جواب برای مردم است. به گزارش میلاد لارستان، بر اساس مصوبه…

پروسه ارتقاء دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه سال هاست که بی نتیجه مانده و همچنان جزء مطالبات بی جواب برای مردم است.

به گزارش میلاد لارستان، بر اساس مصوبه یازدهمین نشست شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تیرماه سال ۶۶ ایجاده دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب (س) لارستان مصوب شد. این مرکز ابتدا در یک مدرسه ۵ کلاسه با امکانات محدود راه اندازی شد اما در سال ۱۳۷۰ مجموعه گسترده ای در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با زیربنای بیش از ۶۷۰۰ متر مربع با امکانات وسیع ایجاد و دانشکده به آنجا انتقال یافت . از سال تاسیس تا پایان سال ۱۳۸۹  این دانشکده زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت داشته و از سال ۱۳۹۰ به صورت یک واحد مستقل با عنوان دانشکده علوم پزشکی لارستان فعالیت خود را ادامه داده است .

به دنبال درخواست ها و فشار مردمی و پیگیری مسئولان درخصوص توجه به ارتقاء این دانشکده به دانشگاه، در ابتدا این مهم نتیجه بخش بود و حتی به تصویب هیأت دولت رسید اما براساس یک سری فعل و انفعالات و در پی کارشکنی برخی مسئولان این امتیاز از دانشگاه به دانشکده علوم پزشکی تقلیل یافت.

در پی آن  بر اساس حکم دکتر مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت وقت در ۲۵ مرداد ماه دانشکده پرستاری حضرت زینب(س) لارستان به دانشکده علوم پزشکی لارستان ارتقا یافت و دکتر علی علیزاده رئیس شبکه بهداشت و درمان وقت لارستان به عنوان مسئول راه اندازی دانشکده منصوب شد.

در ادامه این پروسه، طی پیگیری های انجام شده توسط مسئولین دانشکده علوم پزشکی لارستان، نیمه دوم سال با راه اندازی دانشکده بهداشت در شهر اوز به عنوان دومین دانشکده تحت پوشش این مجموعه موافقت شد.

یکی از زیرساختهای اصلی در جهت ارتقا خدمات آموزشی و افزایش اعتبار مورد نیاز در حوزه درمان با آموزشی شدن بیمارستان محقق می شد. بنابراین تمرکز مسئولین بر این مهم موجبات صدور مجوز آموزشی شدن بیمارستان امام رضا(ع) لارستان در تاریخ ۱۱ تیرماه ۹۲ به عنوان بیمارستان مادر و مرجع در منطقه را فراهم کرد. همزمان با این دستاورد در تاریخ ۱۲ تیرماه ۹۲ نیز استقلال مالی دانشکده علوم پزشکی لارستان مصوب شد.

سومین دستاورد مهم این مجموعه در سال ۹۲، ارتقا «دانشکده علوم پزشکی لارستان» در ۲۵ تیرماه ۹۲ به «دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان» بود.

یکی از نمودهای بارز استقلال هر دانشکده ای، تصویب لوگوی اختصاص آن دانشکده است. این مهم در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۹۳ از سوی وزارت بهداشت محقق شد و دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز مانند همه دانشگاهها و دانشکده های مستقل در کل کشور با لوگو و سربرگ اختصاصی به ارگانهای کشوری و استانی معرفی شد.

بزرگترین دستاورد مسئولین در سال ۹۴ برای مردم و مجموعه علوم پزشکی لارستان، اخذ مجوز ساخت مجموعه بزرگ پردیس دانشکده علوم پزشکی لارستان بود که تمام حوزه های ستادی، بهداشتی، درمانی و آموزشی را در بر خواهد گرفت.

با گسترش مجموعه علوم پزشکی لارستان و تسلط مدیریتی بر واحدهای تحت پوشش، به پیشنهاد مسئولین شهرستان خنج و موافقت دکتر ایمانیه، رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان شهرستان خنج به مجموعه بهداشت و درمان لارستان ملحق و اداره امورات مربوطه بر عهده این دانشکده قرار داده شد.

راه اندازی اورژانس هوایی جهت امدادرسانی به مصدومین و بیماران علی الخصوص مادران باردار در مناطق صعب العبور و دوردست منطقه کوهستانی شهرستانهای لارستان و خنج یکی از توقعات به جا و آرزوهای بزرگ مردم محسوب می شد که با تلاش دکتر رئوفی، رئیس وقت دانشکده و مسعود حاجی رجبی، رئیس مرکز اورژانس ۱۱۵ لارستان، در اسفند ماه سال ۹۵ محقق و به شکل ویدئو کنفرانس با حضور مقام محترم وزیر و همزمان با ۴ مرکز در کشور، افتتاح شد.

چندی پیش و در تاریخ ۱۰ دی ماه ۹۷ بنا به اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی «ایرانشهر» استان سیستان و بلوچستان، پس از پیگیری ها و بنابر درخواست مردم، معتمدان و علما و قول مساعد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به ایرانشهر با ارتقای دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر به دانشگاه علوم پزشکی در شورای گسترش وزارت بهداشت و درمان موافقت شده است که جا دارد این رخداد مهم را به هموطنانمان در ایرانشهر از طرف مردم لارستان تبریک عرض کنیم.

اما در این اقدام مهم چند ابهام درخصوص تصمیم گیری مسئولان کشوری به ذهن متبادر می شود که جای پاسخگویی و پیگیری فوری از سوی مسئولان به ویژه معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان(به عنوان مقام نخست امور اجرایی و نماینده عالی دولت در لارستان)، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی(به عنوان مسئول پایتخت نشین و همچنین ناظر بر تصمیم گیری مسئولان بلندپایه در کسوت نمایندگی مجلس) و همچنین رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان(به عنوان متولی اصلی پیگیری کننده امورات دانشکده) به مردم لارستان دارد و آن این است که از سال ۹۰ تاکنون بارها درخواست ارتقاء دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه به شکل یک مطالبه عمومی و خاصه خیرین بوده است اما هربار با بهانه های مختلف از جمله مخالفت شورای گسترش به انجام ارتقاهای جدید در سطح کشور با پاسخ منفی همراه بوده است.

جالب تر آنکه بنا به آنچه در سایت رسمی دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر درج شده است، این دانشکده در ابتدا به عنوان دانشکده پرستاري ومامايي در سال ۱۳۷۲ (۶ سال پس از دانشکده پرستاری لارستان) کار خود را آغاز و در سال ۹۲ (۲ سال پس از ارتقاء دانشکده پرستاری لارستان به دانشکده علوم پزشکی) به استناد رای صادره ۲۲۶ جلسه شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشکي با ارتقاء دانشکده پرستاري ومامايي به دانشکده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني ايرانشهر موافقت کرده است.

این درحالی است که خیرین باهمت و همیشه در صحنه لارستان همچون سایر عرصه ها به ویژه در زمینه بهداشت و درمان، اقدام به ساخت پردیس دانشگاه علوم پزشکی لارستان کردند به این امید که با نگاه متواضعانه مسئولان، زمینه ارتقاء دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه فراهم شود.

از طرفی می توان با ایجاد دانشکده سوم تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی لارستان در شهرستان خنج، سایر شهرها و بخش های تابعه و حتی شهر لار، زمینه ارتقاء آموزش عالی در سطح جنوب فارس را فراهم ساخت.

 در اوایل مهرماه سال جاری و در حاشیه بهره برداری از چندین طرح بهداشتی درمانی از جمله فاز نخست مرکز درمانی تخصصی بیماران سرطانی امام حسن مجتبی(ع) و همچنین افتتاح ساختمان مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی در دانشکده پرستاری حضرت زینب(س) شهر لار رئیس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت لارستان در سخنانی با بیان اینکه در سالیان اخیر برنامه‌های ویژه‌ای در راستای پرداختن به نیازسنجی ها اقدامات مناسبی صورت گرفته است، اظهار داشت: باید در مسیر حل مشکلات و برطرف ساختن نیاز های اساسی در مجموعه منطقه و شهرستان تلاش کنیم تا سطح مطالبات مردم کاهش پیدا کند.

 منصور محتاجی با اشاره به اینکه در مجموعه کارهای ساختمان سازی و مسائل این چنینی با همت بالای خیرین در اکثر نقاط خطه لارستان با همکاری مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان گامهای بسیار ارزشمندی برداشته ایم و ادامه خواهیم داد اما برای اینکه ما بتوانیم به سطح قابل قبولی از این مطالبات پاسخ دهیم باید به موضوع نرم‌افزاری هم بپردازیم، افزود: باید بحث ایجاد دانشکده های آینده با همت تمامی مسئولین ادامه داشته باشد تا ما به مطالبه اصلی مردم و به ویژه خیرین که ایجاد دانشگاه علوم پزشکی لارستان است بپردازیم.

وی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به این موضوعات لازم است که تعداد رشته ها و دانشکده  هایمان را افزایش یابد، تصریح کرد: این اهتمام در ریاست محترم دانشکده وجود دارد و پیگیری‌های ویژه‌ای را در برنامه‌های خودشان دارند و ما خیرین هم اعلام آمادگی کرده‌ایم که در این مسیر یاریگر این مجموعه باشیم.

همچنین معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی لارستان در گفت و گو با خبرنگار میلاد لارستان از اشتغال به تحصیل ۴۷۲ دانشجو در دانشکده های زیرمجموعه این دانشکده خبر داد و گفت: در حال حاضر ۲ دانشکده حضرت زینب(س) در شهر لار و بهداشت در شهر اوز در زیرمجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان فعالیت دارند.

زهرا کشتکاران از فعالیت ۷ رشته در این دانشکده ها خبر داد و افزود: در مقطع کارشناسی پیوسته پرستاری، اتاق عمل، بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای، تغذیه، بهداشت عمومی و کارشناسی ناپیوسته هوشبری در این دانشکده ها فعال است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع تعداد ۴۷۲ دانشجو در این دانشکده ها مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: بنا به آزمون سراسری امسال و نتایج اعلام شده از سوی سازمان سنجش ۲۱۸ نفر برای دانشکده علوم پزشکی لارستان قبول شده اند که تا روز یکشنبه ۷ مهرماه ۱۶۷ با مراجعه به دانشکده ها کار ثبت نام خود را انجام داده اند.

معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی لارستان از درخواست برای صدور مجوز راه اندازی مجتمع آموزش عالی سلامت برای شهرستان خنج به وزارت بهداشت شده است، خاطر نشان کرد: تاکنون برای تحقق این امر از سوی وزارتخانه موافقتی اعلام نشده است.

به گزارش میلاد لارستان، پردیس دانشگاه علوم پزشکی لارستان با مشارکت خیرین و دولت در زمینی به مساحت بیش از ۱۵ هزار متر مربع در حال ساخت است.

خبرنگار: حسن فراست

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۲:۳۳ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

10 Responses to “گزارش/ارتقاء دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه؛ مطالبه بی‌جواب مردم لارستان”

  1. کارمند بهداشت. ودرمان لارستان گفت:

    با تشکیل شهرستان. جدید اوز. به زودی شبکه بهداشت ودرمان اوز در این شهرستان ایجاد میشود که این امر به گسترش زیر مجموعه. دانشکده علوم پزشکی. کمک میکند. وراه. را برای. ارتقا به. دانشگاه علوم پزشکی. لارستان. هموارتر میکند

  2. از شهر جدید لار. کارمند بیمارستان گفت:

    دانشکده علوم پزشکی. لارستان باید هرچه زودتر با استقرا شبکه بهداشت ودرمان. در شهرستان اوز. موافت. واقدام نماید. تا دراینده نزدیک منطقه. با ۳. شبکه بهداشت. ودرمان در شهرستانهای. لار. حنج. اوز و۲. دانشکده پرستاری. لار. وبهداشت اوز. و۴. بیمارستان. لار. اوز. خنج. وبیرم. اماده. تبدیل. به. دانشگاه. شود. تینشالله

  3. لاری گفت:

    شهرستان خنج این ظرفیت رادارد که دانشکده پیرا پزشکی در آن شهرستان ایجاد گردد

  4. صبوری از لار گفت:

    به نظرم. نزدبکی دانشکده علوم پزشکی. گراش چنانچه. در. لارستان. ادغام. شود. سریعترین را. ارتقای. دانشکده. لارستان است چون فاصله این دو دانشکده خیلی کم. وبرای دولت مشکل سازست. اما خوش بختانه. با شهرستان شدن. اوز. واستقرار شبکه لهداشت. در انجا ومجموعه. لار اوز. خنج. شرایط. برای. لارستان. بهتر. شده. است

  5. محمدرضا گفت:

    با توجه به اينکه خيرين سلامت جنوب فارس در کشور حرف اول را ميزنند و در ساخت مراکز درماني و تجهيز ان همت داشته اند و همچنين دوري از مرکز استان و گستردگي جنوب فارس و همچنين با توجه به اينکه مرکز انتقال خون لارستان بيمارستانهاي جنوب فارس و شمال هرمزگان را تحت پوشش دارد و نيز خدمت رساني هر چه بهتر به مردم محروم منطقه بايستي پيگيري گسترده اي جهت ارتقاي دانشکده به دانشگاه علوم پزشکي انجام داد و دولت نيز اين حداقل امتياز را به منطقه بدهد

  6. امین گفت:

    در ابتدا اعلام شد بایستی پردیس دانشگاهی ساخته شود و رشته های زیرمجموعه پزشکی اضافه گردد تا به لارستان دانشگاه علوم پزشکی اختصاص یابد ، و بعد هم اعلام شد که دیگر مجوز ارتقای دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه به شهرستانها داده نمی شود اما دیدیم که در چند ماهه ی اخیر با پیگیری مردمی و مسئولین دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر به دانشگاه ارتقا یافت و این در حالیست که دانشگاه ایرانشهر یک پردیس دانشگاهی درست و حسابی ندارد و تعداد رشته های پزشکی این دانشگاه کمتر از لارستان است

  7. حسن گفت:

    میگن دانشکده علوم پزشکی لارستان مستقل شده است ، پس اگر مستقل شده بایستی دانشگاه شود ، .وقتی می گویند اداره ای مستقل شده یعنی اداره کل شده است

  8. ناشناس گفت:

    تا مسئولین دلسوز نباشن و پیگیری نکنند هیچ چیز امکانپذیر نیست
    ایا همش کشکه
    دانشکده علوم پزشکی لار از سال۶۶تا ۹۸ هیچ پیشرفتی نکرده

  9. گراشی گفت:

    پیشنهاد تغییر کاربری دانشکده علوم پزشکی گراش که به تازگی در آن انتقال خون و فراوری خون و دیالیز و اورژانس ساخته می شود به دانشگاه ازاد برای اقتصاد گراش بهتر هست .اگر دانشکده گراش حفظ شود و تغییر کاربری بدهد خیلی بهتر هست .اگر دانشگاه آزاد گراش تمام رشته های پزشکی بهش بدن دولتی را باید بیخیال شد.

  10. ناشناس گفت:

    ۳۲ ساله دارن لیسانس پرستاری تربیت میکنند . حتی مجوز برا فوق لیسانس پرستاری هم نگرفتن . هییت علمی فوق لیسانس بازنشسته شد و بازهم هیت علمی فوق و نه دکتری جذب شد !!!!!!!! علوم پزشکی کاشان جهرم دهه ۷۰ تاسیس شده و الان دارن پی اچ دی و دانشجوی تخصص پزشکی تربیت میکنند . هییت علمی فوق تخصص دارند که در درمانگاه ها با تعرفه دولتی به درمان مراجله کنندگان میپردازند .
    لار هم بعد ۳۲ سال هنوز پرستار لیسانس تربیت میکند و پول خیر را در سیمان و اجر به دام می اندازد بدون انکه مجوز ارتقا بگیرد و بخش خدمات درمانی ( ازمایشگاه با تعرفه دولتی و ……. ) را افزایش دهد
    دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی …. ایا خدمات بهداشتی درمانی در شان مردم لارستان( با وجود خیران بزرگوار که هزینه های کلان را تقبل مینمایند ) است ؟؟؟؟؟

    روسای پیشین هم باید پاسخگو باشند و عقب ماندگی ۳۲ ساله را چگونه توجیح می نمایند ؟

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین