چندی پیش طی یادداشتی با عنوان شهردار محترم فرصت خدمتگذاری به مردم را قدر بداند (لینک یادداشت) که بخش اول آن به قلم غلامرضا حامدپور نویسنده نام آشنای منطقه به رشته…
چندی پیش طی یادداشتی با عنوان شهردار محترم فرصت خدمتگذاری به مردم را قدر بداند (لینک یادداشت) که بخش اول آن به قلم غلامرضا حامدپور نویسنده نام آشنای منطقه به رشته تحریر در آمده بود، برخی موارد، انتظارات و درخواست ها از جناب مهندس شریفی لاری شهردار لار بیان گردید. وی در بخش دوم می نویسد:
در بخش اول سطح انتظارات مردم از شهردار جدید بیان شده و به این نکته اشاره شد که امیدواریم مشارالیه با یک برنامه ریزی جامع یادگار ارزشمندی از خود به جا بگذارد و در مواردی سنگ بنایی را ایجاد کند تا آیندگان آن را به اتمام برسانند. همانطور که در بخش اول گفته شد تامین مالی برای اجرای هر کدام از پیشنهادها به تنهایی در توان هیچ ارگان یا سازمانی نیست ولی در مواردی می توان با مشارکت سایر سازمان های ذیربط گام های مهمی برداشت . لار، عقب ماندگی هایی دارد اما اگر برنامه ریزی شود در زمان کوتاهی قابل جبران است .ذکر این نکته ضروری است که برخی از پیشنهادها جزء وظایف شهرداری نیست و میراث فرهنگی در برابر بازسازی ابنیه های تاریخی مسوولیت مستقیم دارد هر چند بر همکاری سایر سازمان ها و نهادها در احیای برخی بناها تاکید شده است .
برخی دیگر از موارد به شرح زیر است:
*اهمیت میراث فرهنگی : گنجینه بسیار ارزشمندی است که تا کنون توجه چندانی به آن نشده است این مسوولیت چند سازمان و ارگان فرهنگی همچون اداره میراث فرهنگی ، اداره کل راه و شهرسازی و سایر ادارات و دوستداران میراث فرهنگی و شورای شهر می باشد. مهم ترین آثارعبارتند از: بازار قیصریه برای ثبت جهانی و رفع موانع قانونی ، حمام ، کاروان سراها، مسجد ، قلعه اژدها پیکر و دیگر آثاری که در گوشه و کنار شهر هستند. (مجموعه فرهنگی قیصریه) نام با مسمایی است که می توان برای آن انتخاب کرد هر چند تامین اعتبار از اولویت برخوردار است توقع نداریم این امور در کوتاه ترین زمان ممکن اجرایی گردد اما می توان برای یکی دو مورد کارها را پیش برد.با برخی از اعضای شورای شهر صحبت کردم و گفتم که شما از یکی دو طرح میراث فرهنگی شروع کنید تا مردم ترغیب شوند و اهمیت میراث فرهنگی برای آنان روشن شود.
*ثبت جهانی بازار قیصریه یک فرایند زمان بر است که امیدواریم مقدمات آن فراهم شود مثلا طبقه دوم بانک ملی شعبه میدان باید تخریب شود یقینا دوستداران میراث فرهنگی در این راه می توانند یاری گر شهرداری باشند .
* باز سازی قلعه اژدها پیکر : برای این بنای تاریخی با دعوت از استادکاران ماهر، می توان در بازسازی آن اقدام کرد. در دوره مسوولیت آقای محبی در شهرداری، برای کاری به دفتر ایشان رفته بودم چند نفری حضور داشتندکه بعد مشخص شد کارشناسانی هستند که قلعه را دیده اند و چند تصویر برای باز سازی داشتند که آقای محبی گفت کار سخت و پرهزینه ای است حتما آقای شریفی اطلاعات بهتری دارند. ادامه کار یا شروع دوباره آن از اهمیت زیادی برخوردار است .
*باز سازی کوچه ها و معابر عمومی با همکاری شهرداری یزد : این ظرفیت در کوچه های شهر قدیم هست چند سال پیش تصاویری از کوچه ها و معابر یزد که باز سازی شده بود و با سنگ فرش آماده کرده بودند که مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بود و در شب با نورپردازی ،محیط زیبایی فراهم شده بود عکس هایی از کوچه ها و شماره تلفن پیمانکار را برای یکی از اعضای شورای شهر فرستادم اما متاسفانه اقدامی نشد حال می توان با شهرداری یزد ارتباطی برقرار کرد و افرادی برای بازدید میدانی بروند یقینا دست خالی بر نمی گردند. حتی در کوچه های برخی روستاهای اطراف و برخی شهرهای نزدیک نیز اقدام شده است . پیشنهاد می شود برای تحقق طرح فوق ابتدا گزینشی اقدام شود (مثلا چند محله برای انجام آزمایشی طرح فوق مشخص شود و بر اساس برنامه اقدام گردد)
* اقامتگاه های بوم گردی :هر چند لار از نظر زیر ساخت های گردشگری بسیار ضعیف است اما می توان با دعوت از سرمایه داران و در نظر گرفتن مشوق هایی آنان را به احداث این اقامتگاه ها ترغیب نمود. تا رونق گردشگری را شاهد باشیم.
*توسعه فضای سبز در شهر : در یک روز تعطیل گشتی در سطح خیابان های شهر خصوصا شهر قدیم بزنید متوجه فقر فضای سبز در لار می شوید که امیدواریم این نقیصه نیز بر طرف شود.شهر داری می تواند با دعوت از تحصیل کرده های فضای سبز این مشکل را برطرف کند . با بررسی درختانی که با شرایط اقلیمی لار مناسبت دارند بهترینش را انتخاب نمایند. درختانی با نام های مختلف (برخی نام آن را درختان کویتی یا بحرینی می گویند) که از سال ها پیش درپارک ها، میادین ،بلوارها استفاده شده و الان معضلی برای مردم و شهرداری شده که به گفته کارشناسان مناسب با اقلیم لار نیست و شهرداری باید با درختان سازگار با آب و هوای لار جایگزین کند. شاید در نگاه اول موضوع آب، مانعی برای توسعه فضای سبز در لار باشد وقتی گونه ها ساز گار باشند این مشکل هم قابل حل است . برای تشویق مردم به درختکاری جلومغازه ها و منازل (خصوصا منازل نوساز ) مشوق ها و معافیت هایی در عوارض سالانه در نظر گرفت و در پایان ساخت و سازهای منازل یکی از شروط صدور پایان کار را غرس نهال جلو منازل قرار داد.
* محله پشتویه، یک پشتوانه ارزشمند : توجه به آن و نقشه برای باز سازی آن اهمیت زیادی دارد . چشم اندازی بسیار زیبا که متاسفانه به آن بی توجه بوده ایم این هم چون قلعه اژدها پیکر نیاز به بازسازی دارد و به زیبایی ورودی شهر کمک می کند . با رفع موانع و جلب رضایت مالکین می توان اقدامات مثبتی انجام داد در این زمینه اگر بتوان به بخش خصوصی واگذار شود شاید سرعت کار بیشتر شود.( البته اگر مانعی نداشته باشد) .
*زیبا سازی ورودی های شهر: ورودی های لار هیچ تناسبی با تاریخ لارستان ندارد از سمت خور، لطیفی ، گراش ، سمت جهرم زمینه های مساعدی دارد که( شهرداری لار و خور ) از سمت بستک و شهرداری لار و لطیفی از سمت بندرعباس (شهرداری لطیفی بخش اعظمی از مسیر را به مکان هایی برای استراحت خانواده ها تبدیل نموده است ) و ورودی پر تردد در شهرقدیم از سمت جهرم که مدت ها از اجرای یک محوطه چند هکتاری سخن گفته می شد و بر زبان شهرداران وقت و شوراهای پیشین هم بود ولی عملا اتفاق خاصی نیفتاده است و ورودی لار از سمت گراش با هماهنگی شهر داران دو شهرستان امکان پذیر است.
احیای پارک جنگلی: در خبرها داشتیم که آقای شریفی یکی از اولین مکان هایی که برای بازسازی انتخاب کرده است پارک جنگلی است که قابل تقدیر می باشد و تا سطح استان نیز پیش رفته و با مدیران منابع طبیعی هم وارد مذاکره شده است تا هم موضوع مالکیت آن برطرف شود و برای آن دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفته شده است این پارک اگر بر اساس یک نقشه مناسب تهیه شود می توان در آن اقامتگاه هایی برای خانواده ها ، آبشار مصنوعی ، دریاچه فصلی ایجاد نمود که بسیار مورد توجه عموم مردم خواهد بود.
استفاده از نماد های بومی در زیبا سازی : لارستان ظرفیت های متعددی دارد که هنوز برای خیلی از مردم و هموطنان شناخته شده نیست ( نمادهای جانوری چون قوچ لارستان و خروس لاری، صنعت سفال ،نمادهایی که مختص لار است مثل آب انبارها ، سابات ، بعضی انواع خوراکی ها چون کباب کنجه وشیرینی ها مثل حلوا مسقطی و خوردنی ها … )به معرفی بهتر لار کمک می کند و شهر را زیباتر جلوه می کند .
اقامتگاه ها می توانند بهترین معرف باشند: اگر در طراحی اقامتگاه ها از نظرات مهندسان و کارشناسان میراث فرهنگی استفاده شود می توان انواع محصولات غذایی اعم از کباب کنجه ، حلوا مسقطی ، خرما و بسیاری از محصولات را در برخی ایام سال مثلا تعطیلات دهه فجر ، ایام نوروز و دیگر ایامی که هموطنان ما به جزایر می روند عرضه نمود .
در پایان برای شهردار محترم و اعضای شورای شهر آرزوی موفقیت دارم.
نگارش : غلامرضا حامدپور
جناب نویسنده محترم درخواست و نوشتن مطالبات چیزی راحت و ساده است اما کجا این همه امکانات وبودجه عزیزم نفس از جای گرم می کشید شهرداری لار با کمبود بودجه رویروست
با سلام . اگه محبت کنید یک بلوار کشی و روشنایی در وردودی شهر از طدف اب باریک انحام بدهید خیلی عالی میشه و شهر هم جالبتر و بزرگتر بنظر میاد .
باشه به شهردارمیگم یک بلوار هم در ورودی آب باریک بکشه تا شهر بزرگتر جلوه کند