رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان از فعالیت ۲۵ پایگاه اورژانس در نقاط مختلف زیرمجموعه علوم پزشکی لارستان خبر داد و گفت: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی…
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان از فعالیت ۲۵ پایگاه اورژانس در نقاط مختلف زیرمجموعه علوم پزشکی لارستان خبر داد و گفت: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان ۱۸ هزار کیلومتر مربع شامل شهرستانهای خنج، جویم، اوز و لارستان را تحتپوشش دارد.
به مناسبت روز اورژانس، نشست خبری رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان و جمعی از کارشناسان این مرکز با حضور عکاسان و خبرنگاران رسانههای میلاد لارستان، آفتاب لارستان، نخل، خبرگزاریهای فارس و ایرنا در سالن کنفرانس پایگاه سلامت خدمات جامع شهری ثارالله برگزار شد.
در این نشست دکتر محمد صباغی با بیان اینکه کار اورژانس فقط انتقال بیمار یا مصدوم نیست بلکه تمام اقدامات حیاتی اولیه را مأمورین اورژانس انجام میدهند، اظهار داشت: کارشناسان اورژانس در تمام طول شبانهروز آماده ارائه خدمات هستند.
وی با اشاره به اینکه سطح استاندار تعریف شده اورژانس در شهر لار متناسب با استانداردهای لازم است و اکنون ۳ پایگاه فعال در شهر لار وجود دارد، افزود: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان ۱۸ هزار کیلومتر مربع شامل شهرستانهای خنج، جویم، اوز و لارستان را تحتپوشش دارد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان با برشمردن برخی آمارها، از افزایش ۱۵ درصدی تعداد بیماران نسبت به سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تعداد مزاحمتهای تلفنی نسبت به سال گذشته هر چند کاهش داشتهایم اما این نکته را باید توجه داشت، در این موقعیت کمبود نیرو و آمبولانس، با واحد ۱۱۵ اورژانس تماس گرفته میشود و همکاران اعزام میشوند و خبری از حادثهدیده نیست که در این مدت امکان نیاز یک شهروند به خدمات باشد و همکاران ما در یک مأموریت کاذب باشند.
وی با ابراز نگرانی از کمبود و فرسودگی ناوگان آمبولانس، دلیل این مهم تحریمهای ظالمانه دانست و یادآور شد: بنا به اعلام سازمان کشور، بارها مطرح شده که اورژانسی باید به داد اورژانس رسید.
این مسئول با بیان اینکه پایگاههای اورژانس تحتپوشش دانشکده علوم پزشکی لارستان با تمام سختیها سرپا نگه داشته شده است، ادامه داد: ۲۵ پایگاه در زیر مجموعه مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان قرار دارد که ۴ مورد آن شهری، ۲۰ پایگاه جادهای و یک پایگاه هوایی است.
صباغی با اذعان به اینکه به لحاظ پایگاههای اورژانسی، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان یکی از کاملترین مراکز است، عنوان کرد: پایگاههای زمینی، هوایی، موتورلانس، اتوبوس و غیره در لارستان وجود دارد.
وی با اذعان به اینکه بنا به آمایش سرزمینی در زمینه ایجاد پایگاه اورژانس به عدد مصوب رسیدهایم و فقط دو پایگاه مصوب غیرفعال در فیدویه خنج و خور است و تلاش ما بر فعال کردن آنهاست، یادآور شد: ۲۷ آمبولانس برای ۲۵ پایگاه کل زیرمجموعه در اختیار داریم که هر پایگاه یک دستگاه آمبولانس مجهز شدهاند و ۲ آمبولانس دیگر برای ذخیره مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس مرکز اورژانس لارستان با اشاره به اینکه اغلب آمبولانسهای عملیاتی ما بالای ۱۸ سال سابقه کار هستند، افزود: هزینه تعمیر و نگهداری آمبولانس بسیار بالاست این درحالی است که تمامی خدمات اورژانس کاملاَ رایگان است.
این کارشناس اورژانس با بیان اینکه از ۱۴ هزار و ۲۱۱ مصدوم با تریاژ صورت گرفته با ۸ هزار و ۱۶۳ مورد کاهش یافته است، گفت: با اولین تماس با اورژانس، کارشناسان راهنماییهای لازم را انجام میدهند و پس از انجام پرسشهای لازم، با توجه به شرایط در اسرع وقت آمبولانس را به محل اعزام میکنند.
وی از برگزاری متعدد دورههای آموزشی ویژه کارکنان، عموم مردم و همیاران به شکل حضوری و مجازی خبر داد و افزود: در بحث آموزش، اورژانس لارستان در زمره ۳ مرکز برتر نخست کشور قرار دارد.
صباغی از آماده بودن ساختمان اورژانس شهر لطیفی خبر داد و به کلنگزنی اورژانس شهر خود اشاره کرد و گفت: در موضوع رخداده در مسابقه فوتبال شهر خور، متأسفانه مسئولین برگزاری هماهنگی لازم را انجام نداده بودند و از طرفی هر سه پایگاه مستقر در حال مأموریت سطح شهر بودند و بالاجبار بدلیل حضور آمبولانس دُرز در لار، در اسرع وقت به محل حادثه اعزام شده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان با ابراز تأسف نسبت به اینکه طی سه روز تعطیلی اخیر ۷ مورد فوتی به ثبت رسید که یک مورد غرق شدگی و ۶ مورد حادثه رانندگی بود، تصریح کرد: براساس GPS نصب شده بر روی گوشیهای همراه محل حضور و مسیر حرکت آمبولانسها رصد، میشود.
وی با تأکید بر اینکه دستور پرواز بالگرد اورژانس صرفاَ با تشخیص مدیر مرکز یا رئیس اورژانس هوایی صادر میشود، خاطر نشان کرد: براساس دستورالعمل مشخص اجازه پرواز بالگرد صادر میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه در تمام جادههای مواصلاتی لارستان پایگاه جادهای مستقر است، گفت: مجوز ایجاد پایگاه بنارویه اخذ و کلنگزنی شده و پس از احداث به بهرهبرداری میرسد.
صباغی با ابراز تأسف از افزایش آمار تصادفات در جادههای ارتباطی، خواستار رسیدگی به مشکلات جادهای شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان درخصوص پایگاه اورژانس عمادشهر گفت: اگر آمبولانس جدید اختصاص یابد، حتماً عمادشهر را در نظر میگیریم.
وی با اشاره به اینکه در پی زلزله اوز، تیم اورژانس به سرعت به محل اعزام و در سر صحنه به ۸ مصدوم به شکل سرپایی رسیدگی شد، عنوان کرد: برای زلزله اوز اتوبوس آمبولانس اعزام شد تا خدای ناکرده در صورت وقوع حادثه ناگوار، بشکل سریعتر و حتی بعنوان واحد درمانی بتوان در محل ارائه خدمت کرد.
صباغی اعلام کرد: طبق نامه سازمان اورژانس کشور هرگونه حضور اورژانس در تجمات و برنامهها منوط به انعقاد تفاهمنامه از سوی برگزار کنندگان است و اگر اتفاقی رخ دهد مسئولیت آن با برگزارکنندگان است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی لارستان با اذعان به اینکه اتوبوس آمبولانس به مأموریتهایی اعزام میشود که تعداد مصدومین زیاد باشد، افزود: یک نمونه این خدمات در تصادف چند روز اخیر در جاده لار به بندرعباس بود.
ف ۱۱۰