آن روزی را که امریکا(یا انگلیس) از ما تعریف کند باید عزا گرفت؛ آن روزی که کارتر و ریگان از ما تعریف کنند، معلوم می شود در ما اشکالی ایجاد…
آن روزی را که امریکا(یا انگلیس) از ما تعریف کند باید عزا گرفت؛ آن روزی که کارتر و ریگان از ما تعریف کنند، معلوم می شود در ما اشکالی ایجاد شده است. آن ها باید فحش دهند و ما هم باید محکم کارمان را انجام دهیم. (امام خمینی(ره)- صحیفه نور،جلد ۱۸،صفحه۲۴۲ )
۶ روز پیش بود(۲۴ اکتبر۲۰۱۶) که موسسه چاتم هوس(chatham house) موسسه بین المللی سلطنتی انگلیس جایزه سالیانه ۲۰۱۶ خود را به به جان کری و محمدجواد ظریف، وزرای خارجه آمریکا و ایران، اهداء خواهد شد. انتخابی که در بین گزینههایی چون لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، کریستیانا فیگرس، یکی از مقامات سازمان ملل و آتاهیرو جگا، رئیس کمیسیون انتخابات نیجریه، به وزرای امور خارجه ایران و آمریکا اختصاص یافت.
در کمال تاسف خبر اعطای جایزه سالانه موسسه سلطنتی روابط بین الملل انگلیس (چتم هاوس،را بخاطر تلاش آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به همراهی وزیر خارجه دولت مستکبر امریکا در رسانه های جهان و در داخل کشور منتشر گردید. این جایزه بخاطر توافق برجام که بنا به باور آن ها موجب بهبود روابط بین المللی شده است اعطا می گردد. برجامی که به اعتراف بسیاری حتی از خود دولت “تدبیر و امید” هیچ دستاوردی برای ملت ایران نداشته و کلاه گشادی سر دولت و ملت ایران گذارده شده است.
آیا نباید جناب آقای ظریف از اعطای این جایزه شرمنده ملت ایران باشد؟ و آیا نباید بنا بفرموده امام راحل عزا بگیرد که یک نهاد انگلیسی- صهیونیستی به ایشان جایزه ملکه انگلیس، این پیر استعمار را به او اعطا کرده است؟ نهادی که در دشمنی و خصومتش هم چون شورای روابط خارجی امریکا در حوادث و اتفاقات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم چون فتنه ۸۸ بر همگان معلوم است، آیا نباید به جای تبریک به آقای ظریف تسلیت گفت؟
توصیه می کنم جناب آقای ظریف هر چه زودتر طی یک بیانیه ای این جایزه ننگین را مسترد داشته و این لکه ننگ را از دامان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پاک نماید و در عین حال به جای اینکه منتقدین برجام را متهم به هم گامی و هم صدایی با صهیونیست ها بکند و بنوعی فرافکنی نماید از ایشان عذر خواهی نموده و به توصیه حضرت امام رجوع کنند که چه اشکالی در راهبرد انتخابی وجود داشته که امروز استکبار و صهیونیسم بین المللی نه تنها ایشان را مورد تمجید و تشویق قرار می دهند بلکه او را مستحق دریافت جایزه هم می دانند!!
البته قابل پیش بینی بود که سیاست ” دولت تدبیر و امید” در مقابل مستکبرین جهانی به همین نتیجه ختم می گردد. آنجا که قبل از آغاز مذاکره با دولت های مستکبر، آنها را “کدخدا” و خود را رعیت پنداشته، آنجا که قدرت آنها را آنچنان بالا برده که “می توانند با یک بمب سیستم دفاعی ما را نابود کنند” و آنجا که با راه اندازی کمپین اعلام می کنند “هر توافق بدی بهتر از عدم توافق است” و آنجا که همه خطوط قرمز نظام را زیر پا گذاشته و به این توصیه رهبری بی توجهی می کنند که “امریکا قابل اعتماد نیست” و ساده لوحانه همه تعهدات خود را در زمینه از کار انداختن تاسیسات هسته ای به یکباره انجام می دهند و بعد منتظر می شوند تا لطف و عنایت دولت مستکبر و مغرور امریکا شامل حال کشور گردد و به تعهدات خود در قبال رفع تحریم ها عمل کند.ولی آن دولت مستکبر در قبال خواهش ها و تمناهای امثال دکتر ظریف نه تنها ذره ای از مواضع خود در عدم اجرای تعهدات روی کاغذ و رفع تحریم ها عدول نکرده بلکه بر فشار های خود و غصب و چپاول اموال و دارائی های این ملت مصر بوده و بر آن می افزاید.
بقول یکی از اندیشمندان که می گفت برای سیاستمداران حاکم تفاوتی میان اشتباه و خیانت نمی باشد زیرا که نتیجه آن یکسان است و باید دولتمردان و سیاستمداران مراقب باشند که حتی از راهبرد آزمون و خطا هم احتراز کنند که حاصل آن می تواند برای یک ملت خطرناک و دردسرساز باشد. بلاتردید تاریخ دیپلماسی کشور از مذاکرات هسته ای و توافق برجام و دنباله های آن هم چون FATF و IPC و… و گردانندگان آن ها بخوبی یاد نخواهد کرد و در عین حال چون پرده ها کنار رود و اسرار پشت پرده این اقدامات بر ملت ما که عمرش طولانی باد مکشوف گردد قضاوت مثبتی نسبت به دیپلمات های امروز جمهوری اسلامی نخواهند داشت و بهمین جهت توصیه می گردد چنانچه جناب آقای ظریف به قضاوت تاریخ اهمیت می دهند راهبرد غلط خود را که منجر به توافق برجام شده است اصلاح نموده و در عین حال از قبول جایزه ملکه پیر استعمار انگلیس خودداری کنند.
منوچهر محمدی- فارس- باکمی تلخیص