توجه به اقتصاد و معیشت مردم در سالهای اخیر همواره دغدغه مقام معظم رهبری بوده و این دغدغه در قالب سیاستهای کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نمود پیدا کرده است. یکی از مقولاتی که در این سیاستها ذکر شده، بحث توانمندسازی و افزایش مهارت نیروهای کار است.
«توانمندسازی و ارتقاء بهرهوری نیروی کار با افزایش انگیزه، مهارت و خلاقیت و ایجاد تناسب بین مراکز آموزشی و پژوهشی با نیازهای بازار کار» یکی از مواردی است که در سیاستهای کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی ذکر شده همچنین در سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه تاکید شده است.
دانشگاه اسلامی کار لار در حد مصوبه مانده است
مراکز آموزشی مانند دانشکدههای علمی کاربردی و فنیوحرفهای نقش مهمی در مهارتآموزی و ارتقاء بهرهوری نیروی کار به ویژه کارگران دارد، اما احداث چنین مراکزی همواره با موانعی روبهرو بوده است. دانشگاه اسلامی کار لارستان به همت خانه کارگر این شهرستان ۱۵ سال پیش مطرح شد اما پس از گذشت سالها هنوز در حد مصوبه باقی مانده است.
محمدحسن قوامی، دبیر خانه کارگر لارستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از فعالیت ۱۲ هزار کارگر در این شهرستان سخن میگوید که به صورت رسمی عضو خانه کارگر هستند اما رقم اصلی کارگران این شهرستان بیش از ۲۲ هزار نفر است.
به گفته وی مهارتآموزی این کارگران همواره از دغدغههای خانه کارگر لارستان بوده است چراکه در صورت آموزش فرصتهای شغلی برای کارگران بومی در شهرستان یا شهرستانهای همجوار وجود دارد اما در حال حاضر بسیاری از کارگران شهرستانهای جنوبی استان فارس برای کار به کشورهای حاشیه خلیج فارس میروند.
آنگونه که دبیر خانه کارگر لارستان میگوید: در حال حاضر در ۲۶ نقطه ایران دانشگاه علمی کاربردی ویژه خانه کارگر فعال است که نقش مهمی در برقراری پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه دارد. به گفته قوامی این موسسات میکوشند با ارائه آموزشهای تخصصی و کاربردی متناسب با نیاز جامعه سهمی در ارتقای سطح علمی و اشتغال داشته باشند.
به گفته وی مجوز تأسیس دانشگاه غیرانتفاعی اسلامی کار برای شهرستان لارستان ۱۵ سال پیش گرفته شده و با وجود گذشت این همه سال از زمان صدور این مجوز، به دلیل عدم اختصاص زمین و دیگر مشکلات از جمله منع وزارت علوم برای احداث دانشگاه این امر به تعویق افتاده است.
قوامی از آماده بودن شرایط از جمله تعیین هیئت موسس سخن میگوید و تاکید میکند که اعتبار لازم برای ساخت این دانشگاه از سوی خانه کارگر لارستان و خیران شهر تامین میشود و نیازی به اعتبارات دولتی نیست اما همچنان اجازه احداث این دانشگاه داده نمیشود.
خانه کارگرکشور همکاری لازم را نداشته است
وی معتقد است ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه میتواند موثر باشد اما جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، خنج و گراش نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی را در صدور مجوز احداث به کلی رد میکند.
به گفته وی در شرایطی که دولت تصمیم بر کوچکسازی دارد، واگذاری امور به بخش خصوصی و تسهیل شرایط برای انجام اقداماتی نظیر احداث دانشگاه اسلامی کار میتواند هم در رونق اقتصادی موثر است و هم اینکه راهی برای عملی کردن تصمیم دولت باشد.
جعفرپور از پیگیریهای مکرر در سالهای ۹۰ تا ۹۲ برای احداث دانشگاه اسلامی کار سخن میگوید که به دلیل ممانعت وزارت علوم از دادن مجوز احداث به نتیجه نرسیده است. به اعتقاد وی در شرایط کنونی و تغییراتی که رخ داده است، میتوان این موضوع را دوباره به جریان انداخت.
نماینده مردم لارستان، خنج و گراش البته بر این امر تاکید میکند که خانه کارگر کشور و مسئولان آن همکاری لازم را برای دریافت مجوز ندارند که در صورت همکاری آنان احتمال گرفتن مجوز امکانپذیرتر است.
به باور کارشناسان اقتصادی نیروی کار فعال یکی از سرمایههایی است که میتوان برای رونق اقتصادی و توسعه یک منطقه از آن استفاده کرد. شهرستان لارستان با ۳ شهرک صنعتی، ۲ ناحیه صنعتی و ۱۹۰ واحد تولیدی و صنعتی رتبه دوم را در استان فارس پس از شیراز دارد، بیشک وجود این ظرفیت و توسعه آن نیاز به نیروی کار آموزش دیده را دوچندان میکند.
اول قضيه ي دانشگاه فرهنگيان رو حل کنيد ،بعد بريد سراغ دانشگاه ديگه ،يواش يواش