شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۳۲ب.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

سایه سنگین بیکاری بر سر روستای سایبان لارستان/ کمبود نقدینگی و کم آبی کشاورزی را تعطیل کرد

روستای سایبان از روستاهای محروم لارستان است که به دلیل خشکسالی کشاورزی در آن رفته رفته رو به تعطیلی است. یک دهه از شروع خشکسالی در استان فارس می‌گذرد و…

روستای سایبان از روستاهای محروم لارستان است که به دلیل خشکسالی کشاورزی در آن رفته رفته رو به تعطیلی است. یک دهه از شروع خشکسالی در استان فارس می‌گذرد و سایه سنگین آن همچنان بر سر شهرها و روستاهای استان قرار دارد به گونه‌ای که اغلب چاه‌های کشاورزی خشک  و کم آب شده و نخستین نتیجه آن مهاجرت مردم از روستاها به شهرها و افزایش بیکاری است.

بیداد بیکاری در سایبان 

روستای سایبان در نزدیکی شهر لار از نقاط محروم شهرستان لارستان است که اسماعیل آگاه، دهیار آن در گفت‌وگو با تسنیم از عبارت « بیکاری در سایبان بیداد می‌کند» برای نشان دادن عمق فاجعه استفاده می‌کند. به گفته وی به دلیل خشک شدن چاه‌ها منابع آبی برای کشاورزی باقی نمانده و اغلب مردم کشاورزی را تعطیل کردند.

بدهکاری کشاورزان به بانک و نبود نقدینگی کافی دلیل دیگری است که آگاه برای تعطیلی کشاورزی و افزایش بیکاری در این روستا بیان می‌کند. این بیکاری سبب شده که محرومیت در روستا بیشتر فرصت خودنمایی پیدا کند تا جایی که امام جمعه شهر لار در اقداماتی آتش به اختیارانه با تعدادی از مسئولان از نزدیک به بررسی مشکلات مردم این روستا پرداخت.

حجت‌الاسلام مختار موسوی در گفت‌وگو با تسنیم این منطقه را از محروم‌ترین نقاط شهرستان لارستان اعلام می‌کند که بیکاری و اشتغال از مهم‌ترین مشکلات مردم این منطقه است و مردم هم در دیدار با امام جمعه و مسئولان این مطلب را بیان کرده‌اند.

لمس مشکلات مردم توسط مسئولان از نزدیک یکی از اهدافی است که امام جمعه لار برای بازدید از این مناطق ذکر می‌کند. حجت‌الاسلام موسوی که آشنایی و توجه به مشکلات مردم را وظیفه ذاتی مسئولان می‌داند معتقد است مشکلات مردم در این منطقه انباشته شده است و شاید نتوان همه آنها را با بودجه دولتی برطرف کرد.

وی می‌گوید: « خیران باید در این زمینه ورود کنند و برای رفع محرومیت مردم این منطقه پیش‌قدم شوند». این موضوع تا جایی اهمیت دارد که حجت‌الاسلام موسوی بخشی از خطبه‌های نماز جمعه را به دعوت از خیران اختصاص داده است.

تعاونی‌های اشتغال روستایی راه نجات سایبان 

در این بازدید یکی از درخواست‌های مردم سایبان برای کاهش بیکاری راه‌اندازی تعاونی‌های اشتغال روستایی بود.«شکل‌گیری تعاونی‌های کوچک و خانگی یکی از راه‌های کاهش بیکاری در روستاهاست» این را آگاه دهیار روستای سایبان می‌گوید و معتقد است که راه‌اندازی تعاونی‌های کوچک و اشتغال خانگی می‌تواند مانع مهاجرت مردم در این روستای ۲۰۰ نفره باشد.

عبدالمهدی قاسمی، رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی لارستان در گفت‌وگو با تسنیم از فراهم بودن بستر برای راه‌اندازی تعاونی اشتغال روستایی سخن می‌گوید و معتقد است که این تعاونی‌ها سبب می‌شود که سایه بیکاری از سر روستاها کم شود.

به گفته وی براساس اعلام استانی ۱۲ تعاونی باید در روستاهای لارستان تشکیل شود که تاکنون ۳ تعاونی در ۳ روستا تشکیل شده و مابقی روستاها نیز به تدریج تشکیل می‌شود.

بستر ایجاد تعاونی روستایی فراهم است

قاسمی شرط لازم برای راه‌اندازی تعاونی‌های روستایی را درخواست اهالی و شناسایی ظرفیت روستا می‌داند و می‌گوید: براساس اطلس روستایی که تشکیل شده ظرفیت روستاها برای ایجاد شغل مشخص شده و با درخواست اهالی اداره تعاون نسبت به راه‌اندازی تعاونی اشتغال روستایی اقدام می‌کند.

به گفته وی برای راه‌اندازی این تعاونی‌ها از سوی اداره تعاون آموزش و تسهیل سرمایه‌گذاری نیز انجام می‌شود. قاسمی می‌گوید: تاکنون از منطقه درز و سایبان درخواستی برای راه‌اندازی تعاونی مطرح نشده و در صورت ارائه درخواست از سوی اهالی مقدمات لازم برای راه‌اندازی تعاونی انجام می‌شود.

آگاه، دهیار روستا، از راه‌اندازی یک تعاونی برای انجام مشاغل کوچکی چون پرورش قارچ، قالی‌بافی و غیره در روستای سایبان خبر می‌دهد که از سوی کمیته امداد و بنیاد برکت در حال انجام است اما در حال حاضر مراحل ثبت را می‌گذراند و هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است.

فراهم کردن بستر تعاونی‌های کوچک و مشاغل خانگی در شرایطی که خشکسالی چاه‌های آب را خشک کرده و امکان کشاورزی را از مردم روستاها گرفته، می‌تواند نقش مهمی در کاهش بیکاری و مهاجرت روستائیان داشته باشد.

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۶:۵۷ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین