شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۴:۳۴ب.ظ
::آخرین مطلب 10 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 2

سرویس مختلط عامل ترک تحصیل دانش‌آموزان در روستای درز و سایبان لارستان

  نبود سرویس رفت‌وآمد جداگانه برای دانش‌آموزان دختر و پسر در منطقه درز و سایبان لارستان عامل ترک تحصیل عده‌ای از دانش‌آموزان شده است. به گزارش میلاد لارستان به نقل…

 

نبود سرویس رفت‌وآمد جداگانه برای دانش‌آموزان دختر و پسر در منطقه درز و سایبان لارستان عامل ترک تحصیل عده‌ای از دانش‌آموزان شده است.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، با وجود اینکه تنها ۲ ساعت با شهر لار فاصله دارد اما محرومیت به گونه‌ای قد علم کرده که در نخستین دیدار از این منطقه خودنمایی می‌کند، سخن از منطقه دُرزوسایبان لارستان است. جایی در نزدیکی شهر پر زرق و برق لار اما اینجا نه تنها زرق‌وبرقی ندارد بلکه مردم از ساده‌ترین امکانات محروم هستند.

 

محرومیت در منطقه درز و سایبان لارستان

محرومیت‌ها تا جایی است که حجت‌الاسلام مختار موسوی، امام جمعه لار را بر آن داشت تا با بازدیدی از این منطقه به همراه مسئولان شهرستان بخشی از محرومیت‌ها را به گوش و چشم مسئولان برساند. وی این منطقه را از محروم‌ترین نقاط کشور ذکر می‌کند و این موضوع را مصداق « آتش به اختیار» مقام معظم رهبری اعلام می‌کند.

لمس مشکلات مردم توسط مسئولان از نزدیک یکی از اهدافی است که امام جمعه لار برای بازدید از این مناطق ذکر می‌کند. حجت‌الاسلام موسوی که آشنایی و توجه به مشکلات مردم را وظیفه ذاتی مسئولان می‌داند معتقد است مشکلات مردم در این منطقه انباشته شده است.

 

سرویس مختلط عامل ترک تحصیل 

روستای دولت‌آباد یکی از روستاهای این منطقه است که نبود سرویس جداگانه برای دانش‌آموزان دختر و پسر مقطع راهنمایی و دبیرستان سبب شده که تعدادی از والدین اجازه تحصیل به فرزندان خود ندهند. طالب شبانی، دهیار این روستا از مینی‌بوسی سخن می‌گوید که عنوان سرویس مدرسه دارد و دختران و پسران مقطع راهنمایی را از ۵ روستا به روستای درز می‌برد.

به گفته وی نداشتن سرویس مناسب برای رفت‌وآمد ۵۰ دانش‌آموز و مختلط بودن تنها سرویس موجود سبب ناراحتی و گلایه اهالی این روستا و روستاهای همجوار شده است. این موضوع یکی از مطالبات مردم روستای دولت‌آباد در بازدید امام جمعه شهر لار بوده است.

«دانش‌آموزان روستای دولت‌آباد که با سرویس رفت‌وآمد می‌کنند ۱۵ نفر هستند و به همین دلیل امکان گرفتن سرویس ویژه این روستا نیست» این را شبانی مطرح می‌کند و می‌گوید: علاوه بر این جدا کردن سرویس برای یک روستا برای رانندگان نیز صرفه اقتصادی ندارد.

دهیار دولت‌آباد معتقد است که باید ۲ سرویس جداگانه ویژه دختران و پسران برای این ۵ روستا گذاشته شود تا هم والدین خیال آسوده‌تری داشته باشند و هم اینکه تمامی دانش‌آموزان بتوانند به تحصیل بپردازند. وی از نامه‌نگاری‌های بسیار برای حل این مشکل سخن می‌گوید که تاکنون برطرف نشده است.

کمبود معلم در پایه ابتدایی نیز مشکل دیگری است که دهیار روستای دولت‌آباد را بارها راهی شهر لار کرده است. شبانی می‌گوید: دانش‌آموزان این روستا از کلاس اول تا ششم یک معلم دارند و هر سال اهالی خواسته خود را برای اضافه شدن یک معلم دیگر مطرح می‌کنند اما با گذشت ۲ ماه از سال تحصیلی معلم دوم به مدرسه اضافه می‌شود.

وی که دانش‌آموزان این مقطع ابتدایی در دولت‌آباد را بیش از ۳۲ نفر اعلام می‌کند معتقد است دیر آمدن معلم سبب می‌شود مشکلاتی در روند آموزش دانش‌آموزان به وجود آید.

 

بودجه برای تامین سرویس جداگانه نیست 

محمد فیاض‌پور ، رئیس آموزش و پرورش لارستان می‌گوید: روستای دولت‌آباد و دیگر روستاهای منطقه درز و سایبان به دلیل اینکه از لحاظ جمعیتی به حد نصاب و استاندارد نمی‌رسند امکان ساخت مدرسه در آنها وجود ندارد و به همین دلیل از طرح روستا مرکزی برای آموزش دانش‌آموزان این مناطق استفاده می‌شود.

«طرح روستا مرکزی که چندین سال پیش در آموزش و پرورش برای تحصیل دانش‌آموزان در نقاط کم جمعیت و محروم اجرا شد در ۵ سال گذشته هیچ بودجه‌ای نداشته است و به همین دلیل روستاهایی که این طرح در آنها اجرا شده، دچار مشکل شدند» این را رئیس آموزش و پرورش لارستان در توضیح علت مشکل کمبود سرویس در روستای دولت‌آباد می‌گوید.

به گفته وی آموزش و پرورش لارستان از منابع خود بخشی از هزینه سرویس دانش‌آموزان را تامین کرده است و تلاش می‌کند که در صورت گرفتن ۲ سرویس بخشی از هزینه‌های آن را نیز از طریق منابع اعتباری خود و خیران تامین کند.

با این حال فیاض‌پور تاکید می‌کند که در صورت تامین اعتبارات طرح روستا مرکزی این اقدام در سریع‌ترین حالت خود اتفاق بیفتد و مشکل مردم نیز حل شود.

وی از تامین نیروهای آموزشی در لارستان پس از جذب دانشجویان تربیت معلم بومی سخن می‌گوید و معتقد است در دولت‌آباد کمبود معلم وجود ندارد چراکه تعداد دانش‌آموزان این روستا به حد نصاب لازم برای اعزام معلم جدید نمی‌رسد.

رئیس آموزش و پرورش لارستان می‌گوید: در روستاهایی که تعداد دانش‌آموزان به حد نصاب نمی‌رسد از طرح چند پایه استفاده می‌شود به این معنا که یک معلم در شیفت صبح و عصر به دانش‌آموزان تمامی کلاس‌ها آموزش می‌دهد.

 

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۰۲ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۳:۴۶ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

1 Responses to “سرویس مختلط عامل ترک تحصیل دانش‌آموزان در روستای درز و سایبان لارستان”

  1. لاری گفت:

    سلام جناب فیاض پور عزیز
    خداکنه قولها و حرفایی که میزنید عملی بشه پارسال هم گفتین پذیرش تیزهوشال سال آخر هست اما متاسفانه امسال هم دوباره پذیرش داشتین
    این تیزهوشان چیه که از سیستم حذف نمیشه ؟؟؟جز استرس و رعب و وحشت برای دانش آموزان نداره

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین