یکی از مباحثی که طی چند روز اخیر و پس از انتخاب احتمالی سيدمحمدعلي افشاني به عنوان معاون عمراني وزير كشور بر سر زبان ها افتاده ، انتخاب استاندار جدید…
یکی از مباحثی که طی چند روز اخیر و پس از انتخاب احتمالی سيدمحمدعلي افشاني به عنوان معاون عمراني وزير كشور بر سر زبان ها افتاده ، انتخاب استاندار جدید برای استان ۱۲۲۶۰۸ کیلومتر مربعی فارس می باشد.
در این میان اگرچه گزینه های مختلفی مطرح شده اما طی به نظر می رسد اجماع حداکثری بر ۵ گزینه معطوف شده و عبارتند از:
الف) دكتر ابراهيم انصاري لاري استاندار اسبق فارس
ب) مهندس اسماعيل تبادار استاندار اسبق بوشهر
ج) احمد جمالي معاون سابق استانداري فارس و معاونت سياسي امنيتي استانداري قم
د) سيد احمد عظيمي از نمايندگان اسبق شيراز در مجلس
ه) حيدر اسكندرپور از فرمانداران اسبق شیراز
اين كه وجه مشترك عمده اين گمانه زني ها بومي بودن كانديداهاي پست استانداري فارس است مي تواند به عنوان يك نقطه قوت در نظر گرفته شود اما به نظر مي رسد آنچه در انتخاب استاندار فارس ميتواند در كنار نظر دولتمردان و وزير كشور تاثيرگذار باشد؛ ديدگاه مجمع نمايندگان نسبت به آينده مديريت اين استان باشد.
ديدگاهي كه به اعتقاد جعفرپور رئيس كميسيون فرهنگي مجلس به يكي از كانديداهاي مطرح شده نزديك تر است و بالغ بر ۸۰ درصد از نمايندگان فارس در مجلس بر روي او اجماع دارند.
به گزارش «خبرجنوب»، اگرچه يكي از نكات مهم در انتخاب استاندار فارس اجماع مجمع نمايندگان بر روي يك گزينه نهايي است اما آنچه كه هميشه دغدغه مهم اين استان بوده وجود نگاه توسعه گرايانه در مديريت ارشد استان براي همه مناطق و شهرستان هاي فارس پهناور است.
اين كه مجمع نمايندگان خواه ناخواه بر روي يك گزينه اجماع خواهد كرد پديده اي دور از انتظار و تجربه نيست اما اين كه نمايندگان نگاه سهم خواهانه از استاندار آينده فارس نداشته باشند موضوعي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. آن چه كه در سرنوشت آينده فارس پهناور تاثير گذار است برخورداري از استانداري بومي، توسعه نگر و داراي نگاه يكسان براي رفع محروميت از همه مناطق اين استان مي باشد.
موضوعي كه جمشيد جعفرپور، نماينده مردم لارستان، خنج وگراش در مجلس شوراي اسلامي برآن تاكيد دارد و مي گويد كه موضوع انتخاب استاندار فارس از اهميت ويژه اي برخوردار شده، چرا كه در طول سالهاي گذشته با تغيير مديريت ارشد استان و سرپرستان استانداري مواجه بوده ايم و همين عدم ثبات، زمينه ساز توقف حركت رو به رشد و توسعه فارس نسبت به استان هاي ديگر شده است.
عضو مجمع نمايندگان استان فارس با تاكيد بر اينكه انتخاب استاندار بومي كه از ويژگي هاي بارز توانمندي و مقبوليت در ميان همه اقشار، احزاب و صنوف جامعه برخوردار باشد، برجستگي و نمود بيشتري نسبت به گذشته پيدا كرده است، ابراز داشت: در شرايط فعلي از ميان همه گمانه زني هاي انجام شده، ۵ گزينه بيشتر مدنظر هستند كه همگي داراي شايستگي ها و سوابق اجرايي مناسب مي باشند.
وي با اشاره به اين كه پيش از هر گونه اجماع بر روي يك فرد خاص نياز است به يك بستر و زمينه كلي درخصوص استاندار دست پيدا كنيم، خاطرنشان كرد: در انتخاب استاندار آينده بايد به سه ضلع مختلف شامل نگاه، رضايت و مقبوليت فرد مورد نظر در دولت، ميزان مقبوليت نامزد مورد نظر در بدنه فعالان اجتماعي و سياسي استان و همچنين مجمع نمايندگان به عنوان ضلع سوم اين ماجرا توجه كرد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه نبود ارتباط خوب و مناسب ميان استاندار انتخابي و مجمع نمايندگان باعث متضرر شدن همه مناطق استان و عدم موفقيت شخص استاندار مي شود اظهار داشت: به اعتقاد بالغ بر ۸۰ درصد از اعضاي مجمع نمايندگان، يكي از گزينه هايي كه مي تواند مسئوليت استانداري فارس را به عهده بگيرد دكتر ابراهيم انصاري لاري است.
جعفرپور با اشاره به اينكه عمده مديران، مسئولان و مردم از دوران مديريت دكتر انصاري لاري به نيكي ياد مي كنند تصريح كرد: سابقه فعاليت وي در استانداري بوشهر، معاونت در ثبت احوال كشور، معاونت در وزارت ارشاد و فعاليت در بخش هاي فرهنگي و هنري نشان مي دهد كه او مي تواند گزينه مناسبي براي استانداري فارس باشد.
نماينده مردم لارستان، خنج وگراش در مجلس شوراي اسلامي با اذعان بر اينكه ساير كانديداهاي استانداري فارس نيز بر موفقيت هاي دكتر انصاري لاري صحه مي گذارند، اظهار داشت: به نظر مي رسد كه دولت محترم هم با توجه به سابقه اجرايي وي تمايل لازم براي معرفي ايشان به عنوان استاندار فارس را داشته باشند.
عضو مجمع نمايندگان استان فارس در ادامه سخنان خود سپردن سكان مديريت استان به دكتر انصاري لاري را زمينه ساز شروع دوران توسعه متوازن در استان دانست و گفت: به نظر مي رسد با وجود يك استاندار معتدل و داراي عقلانيت سياسي مي توان به حركت رو به رشد استان در حوزه هاي علمي، آموزشي، صنعتي و فرهنگي اميدوار بود.
جعفرپور در پاسخ به خبرنگار «خبرجنوب» مبني بر اينكه آيا حمايت ۸۰ درصدي نمايندگان از استانداري دكتر انصاري لاري ممكن است به سهم خواهي آنها براي حوزه هاي انتخابي منجر شود و يا اينكه با استانداري ايشان روند توسعه معطوف به يكي از شهرستان هاي فارس گردد، اظهار داشت: ما اعتقاد داريم كه تلاش هاي نمايندگان براي انتخاب استاندار نبايد منجر به سهم خواهي شود.
در واقع نمايندگان به جاي اينكه توسعه مناطق و شهرستان ها را هدف فعاليت هاي استاندار بعدي قرار دهند بايد با كلان نگري نيازهاي استان را پيگيري و مطرح نمايند.
او در پاسخ به اين كه استاندار بعدي فارس بايد بر روي چه حوزههايي تمركز و فعاليت بيشتري داشته باشد ابراز داشت: در كنار توجه به حساسيت و اهميت حوزه فرهنگ، بايد بر روي مباحثي مانند راهها، آب و صنعت استان فارس فعاليت هاي جدي تري صورت گيرد تا در نهايت مشكل اشتغال استان هم حل شود.
در زمان جناب انصاري لاري استاندار اسبق ،استارت شهرستان شدن خنج زده شد و انشالله با حضور ايشان اينبار اوز با نام شهرستان اوز مزين خواهد شد
ایشان با اینکه مدتی بخشدار بخش اوز بوده اند ولی تاکنون چندان التفاتی بخ بخش بزرگ اوز نداشته اند که امید واریم که اینبار جبران نمایند