شهر لار از داشتن تصفیهخانه فاضلاب محروم است، موضوعی که ضرورت آن در این شهرستان احساس میشود. به گزارش میلاد لارستان، احداث فاضلابهای شهری و تصفیهخانه یکی از مصادیق حفظ…
شهر لار از داشتن تصفیهخانه فاضلاب محروم است، موضوعی که ضرورت آن در این شهرستان احساس میشود.
به گزارش میلاد لارستان، احداث فاضلابهای شهری و تصفیهخانه یکی از مصادیق حفظ محیط زیست و رعایت بهداشت و سلامت مردم است اما بسیاری از شهرهای استان فارس از جمله شهر لار از داشتن تصفیهخانه فاضلاب شهری محروم هستند.
با این حال از ۸۷ شهر استان فارس که تحت پوشش شبکه آبفای استان فارس است، تنها ۱۲ شهر فاضلاب دارند که از این میان ۶ شهر با همکاری بانک توسعه اسلامی در حال اجرا ست و مطالعات اولیه برای ۱۷ شهر نیز انجام شده که به دلیل نبود اعتبارات اجرای پروژه در این شهرها در حال حاضر متوقف شده است.
بنابه گفته محمدعلی جلیلی، مدیر اجرایی طرحهای فاضلاب استان فارس، اقلید، مرودشت، جهرم، کازرون، نورآباد و استهبان ۶ شهر است که فاضلابهای آنها در مدار قرار گرفته و مردم از آن استفاده میکنند البته با توجه به افزایش مشترکین این طرحها به تکمیل نیاز دارد.
به گفته این مسئول شهرهای آباده، فیروزآباد، نیریز، فسا، سپیدان و داراب ۶ شهری هستند که با همکاری بانک توسعه اسلامی پروژه فاضلاب در آنها اجرا میشود که در حال حاضر پیمانکارهای آباده، نیریز و فیروزآباد انتخاب شدند و پروژه در مرحله اجرا است.
هر چند بنا به وعده این مسئول شهرهای کوار، لار و لامرد با توجه به شرایطی که دارند و آب برای کشاورزی ندارند در اولویت احداث فاضلاب هستند اما تاکنون خبری از اجرایی شدن این پروژه مهم در لارستان نیست.
این موضوع یکی از مطالبات اصلی مردم و مسئولان این شهرستان است و کمبود آن در محلات شهر قدیم لار به ویژه محلاتی چون کهویه، پاقلعه، ورودی دروازه شیراز و غیره محسوستر است. این محلات بیش از دیگر نقاط شهرستان از نبود فاضلاب شهری آزار دیدهاند چراکه کانالهای روباز فاضلاب سبب بوی نامطبوع و مشکلات بهداشتی برای ساکنان آنها شده است.
هرچند در شهریور ۹۴ جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، خنج و گراش گفته بود: این طرح با سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا می شود، اما کماکان خبری از اجرای این طرح در لار نیست!
براساس گفتههای جعفرپور اجرای فاضلاب شهری لار سالانه ۹ میلیون مترمکعب آب قابل بازیافت برای این شهر به ارمغان میآورد که در زمینه کشاورزی، فضای سبز، احداث گلخانه و غیره قابل استفاده بود.
امید است طی یک برنامه ریزی هماهنگ و منسجم توسط فرماندار ویژه لارستان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه لارستان، شهرداری و شورای اسلامی شهر لار و سایر دستگاه های مرتبط، با رایزنی با مسئولان استانی و حتی پایتخت نشین، موضوع مهم اجرای پروژه فاضلاب شهر لار پیگیری و اجرایی شود.
به گزارش میلاد لارستان فاضلاب تصفیه شده درمواردی مثل آبیاری کشاورزی، آبیاری مناظر طبیعی، فعالیتهای صنعتی ویژه در بخش فرایند و خنکسازی، شارژ منابع آب زیر زمینی، مصارف تفریحی و زیست محیطی غیرآشامیدنی و مصارف غیر شرب شهری قابل استفاده است و در شرایطی که بحران آب گریبان لارستان را گرفته است، اجرای سریعتر تصفیهخانههای فاضلاب میتواند نقش مهمی هم در سلامت و هم در کشاورزی و صنعت استان داشته باشد.
باش تا صبح دولتمان بدمد…