مردم روستای خلیلی از توابع شهرستان گراش بیش از ۶ ماه است که طعم شیرین آرامش و امنیت را در خانههایشان نمیچشند. وقوع ۲۰ الی ۱۰۰ مورد زمینلرزه در هر…
مردم روستای خلیلی از توابع شهرستان گراش بیش از ۶ ماه است که طعم شیرین آرامش و امنیت را در خانههایشان نمیچشند. وقوع ۲۰ الی ۱۰۰ مورد زمینلرزه در هر روز آنچنان مردم این روستا را به وحشت انداخته است که نه تنها برای ماندن در خانههایشان اطمینان ندارند، بلکه امیدشان از بهبود این وضعیت را هم از دست دادهاند. رئیس شورای روستای خلیلی در گفتوگویی تلفنی با خبرنگار شیرازه با اشاره به این که تا اواخر سال گذشته در این روستا با چنین مواردی روبهرو نبودیم، گفت: از روز ۲ بهمنماه سال گذشته این زمینلرزهها آغاز شد که تعدادشان از آن زمان تا کنون از چند مورد تا بیش از ۱۰۰ زمینلرزه در هر روز متغیر بوده است.
اسماعیل خلیلی افزود: بسیاری از مردم این روستا شبها را در چادر میخوابند. کمتر کسی جرات ماندن در منزلش را دارد. حتی این زمینلرزهها موجب ریزشهای خطرناکی از کوههای اطراف شده است که احتمال سقوط این سنگها در منازل نیز وجود دارد.
وی در ادامه طی مصاحبه با خبرنگار شیرازه گفت: علی رغم این که بیش از ۶ ماه از شروع این زمینلرزهها میگذرد و جلسات متعددی نیز برای حل این بحران تشکیل شده است تا کنون شاهد هیچ اقدام جدی از سوی مسئولان استان و کشور نبودهایم. خلیلی در همین خصوص گفت: زمینلرزه ۴٫۳ ریشتری چند روز پیش در این روستا مردم این روستا را آنچنان وحشتزده کرد که هنوز هم ترس بروز چنین حوادثی در آینده نزدیک برای مردم وجود دارد.
رئیس شورای روستای خلیلی ادامه داد: علت بروز این زمینلرزهها نه تنها مشخص نیست بلکه برای مردم این روستا مایه تعجب شده است. برخی میگفتند که احتمالا برداشت از حلقههای گاز در زیر زمین سبب بروز این زمینلرزهها است، این در حالی است که جریان گاز در عمق ۳ تا ۴ کیلومتری زمین موجود است اما منبع این زمین لرزهها غالبا از عمق ۱۲ کیلومتری است. خلیلی افزود: بر اساس گزارشها این احتمال نیز وجود دارد که روستای خلیلی روی یک گسل واقع شده باشد که در این صورت روستا باید جابهجا شود اما تا کنون به صورت رسمی علت بروز این حوادث اعلام نشده است و مسؤولان نیز پیگیر شکایتهای مردمی در این رابطه نشدهاند.
وی ادامه داد: معاونت ستاد بحران استاداری فارس ادعا دارد که برای تشخیص علت بروز این زمین لرزهها به دستگاههای لرزهنگاری نیاز است که هزینه آنها در حدود ۲۰۰ میلیون تومان است و معاونت استانداری فارس قادر به پرداخت این مبلغ نیست!
همچنین دهیار خلیلی به شیرازه گفت: متاسفانه در طول این ۶ ماه که مردم این روستا با این بحران روبهرو هستند، فرماندار گراش حتی یک بار هم برای پیگری و حل مشکلات مردم به این روستا نیامده است. غلامرضا باقری با اشاره به این که در آخرین زمینلرزه، دیوار بسیاری از منازل این روستا دچار آسیب شده است گفت: بسیاری از مردم این روستا بر این باورند که استخراج بیش از حد گاز از منابع زیرزمینی اطراف این روستا سبب بروز چنین مشکلاتی شده است، با این حال اما تا کنون دلیل موثق و کارشناسی شدهای برای این پدیده اعلام نشده است.
وی در انتها از مسئولان خواست که برای ساکنان این روستا تدبیری بیاندیشند و گفت: از متولیان امر میخواهیم که یک بار بیایند، وضعیت مردم را در این روستا ببینند و برای خانوادههایی که ترس خوابیدن در منازلشان را دارند فکری بکنند.
خلیلی یکی از دهستان های یا بخش مرکزی گر اش هست که زمانی که از توابع لار محسوب می شد قرار بود پتروشیمی درآن تاسیس شود .چرا گاز این مناطق را برمی دارند و در پالایشگاه های لامرد و مهر تصفیه می کنند .الان شانول و هما خنج هم این وضعیت را دارد. امکانات کم و محدود در این دهستان واقعا جای تاسف دارد .نماینده منطقه هم که اصلا چیزی نمی گوید .بیایید از حق خودمان حداقل دفاع کنیم به هرحال ما هم سهمی در منابع انرژی داریم
فرماندار گراش چند وقت پیش فرماندار برتر فارس شد)اگر اشتباه نکنم)بر چه اساسی الله اعلم. فرمانداری که از حوزه خودش خبر نداره چه فرمانداریه