شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۳۲ق.ظ
::آخرین مطلب 7 ساعت پیش | افراد آنلاین: 4

طرح 6 ایده برای توسعه گردشگری در لارستان

ابوذر سوری از کارشناسان ارشد مدیریت و برنامه ریزی گردشگری با تهیه سلسله مقالاتی زیرساخت های فکری و فرهنگی گردشگری در مردم لارستان را مورد بررسی قرار داده است. به…

ابوذر سوری از کارشناسان ارشد مدیریت و برنامه ریزی گردشگری با تهیه سلسله مقالاتی زیرساخت های فکری و فرهنگی گردشگری در مردم لارستان را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش میلاد لارستان، ابوذر سوری از کارشناسان ارشد مدیریت و برنامه ریزی گردشگری با تهیه سلسله مقاله‌هایی زیرساخت های فکری و فرهنگی گردشگری در مردم لارستان را مورد بررسی قرار داده است. بخش نخست و دوم این مقاله طی چند روز  اخیر در سایت میلاد لارستان منتشر شد. در زیر متن ارسالی در بخش شوم و پایانی را می خوانیم:

قسمت سوم و پایانی این سلسله گفتار اختصاص دارد به طرح ها و ایده هایی که در جهت فرهنگ سازی گردشگری در شهر لار انجام گرفته و یا در حال انجام است.

  • طرح گردشگریار

آموزش گردشگری می­تواند مردم را نسبت به این صنعت آگاه نماید و در درک صحیح آن­ها مفید واقع گردد. تاثیر آموزش برای کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان، بیشتر است، اما متاسفانه آموزشی اصولی در زمینه گردشگری در مدارس و نظام آموزشی کشور وجود ندارد تا دانش­آموزان را با ویژگی­های این صنعت آشنا نماید و در دراز مدت سبب فرهنگ سازی و نهادینه کردن فرهنگ گردشگری در جامعه گردد، به همین دلیل برای نخستین بار در جنوب استان فارس، طرح گردشگریار که تلفیقی از طرح ملی همیار گردشگر و پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان نقش مدارس در توسعه گردشگری است و با توجه به منطقه لارستان کاملا بومی سازی شده و منطبق بر جاذبه های گردشگری،آداب و رسوم، فرهنگ و زبان این خطه است، با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان و اداره کل آموزش و پرورش لارستان در مکان پژوهشسرای دانش آموزی شهر لار از مهرماه ۱۳۹۸ کار خود را آغاز کرده است و به دنبال آموزش های اصولی و شناساندن الفبای صنعت گردشگری به دانش آموزان پایه پنجم تا یازدهم از طریق کلاس های تئوری و بازدیدهای میدانی از جاذبه های تاریخی و طبیعی منطقه لارستان است و امید دارد که این آموزش ها از طریق دانش آموزان به میان خانواده ها و نهایتا کل جامعه منتقل گردد.اصل این طرح در پژوهش سرای دانش آموزی شهر لار و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان موجود است و برای شکوفایی هر چه بیشتر، چشم انتظار حمایت های بیشتری خصوصا از طرف مسئولان آموزشی است.

  • طرح گردشگری کودک و مادر

طرح قبل مختص سنین ۱۱ تا ۱۷ سال بود اما برای سنین پایین تر(۳ تا ۱۱ سال) بنا بود که از اسفندماه سال گذشته برای نخستین بار در لارستان، طرح گردشگری کودک و مادر با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان و گروه آموزشی قاصدک (که در زمینه آموزش کودکان فعالیت دارد) اجرا گردد که متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا فعلا مسکوت مانده است و به امید خدا با عادی شدن شرایط این طرح نیز اجرایی می گردد. این طرح به دنبال آشنا سازی کودکان با گردشگری و سفر از طریق برنامه ها و فعالیت های آموزشی متناسب با سن آنها است. پیش از این طرح، گروه آموزشی قاصدک دوره آموزشی گردشگران کوچک را نیز برگزار نموده است.

سازمان مردم نهاد ویهان نیز که متشکل از جوانان لاری است و در زمینه آموزش کودکان فعالیت دارد، در راستای اهداف آموزشی خود طرح های زیادی را در جهت شناساندن و احیای آداب و رسوم و فرهنگ منطقه لارستان برگزار کرده است. یکی از این طرح ها، طرح بلبل مشاتو است که از تابستان سال جاری در حال اجرا می باشد.

وجود چنین جوانان خوش فکر، فعال و دغدغه مند فرهنگی در هر دو گروه قاصدک و ویهان برای هر شهر و دیاری نعمت است که انتظار می رود حمایت های بیشتری از طرف مسئولین مربوطه از این دو گروه آموزشی صورت بگیرد، چرا که به فرموده رهبری مسئله فرهنگ در کنار اقتصاد و معیشت، دو موضع و اولویت مهم کشور در اوضاع کنونی است.

  • طرح توسعه متوازن گردشگری ۴ شهرستان لارستان، گراش، اوز و خنج از طریق معرفی مسیرهای جدید گردشگری

این طرح به چهار شهرستان به صورت یک مجموعه بهم پیوسته می نگرد که به دنبال رونق صنعت گردشگری در آن ها از طریق معرفی مسیرهای جدید گردشگری با توجه به سبقه تاریخی آنها و تبلیغ آن است. در واقع به جای تبلیغ تک شهرستان به دنبال معرفی مسیرهای باستانی و جاذبه هایی است که در این مسیرها واقع شده اند. با توجه به تخصصی و تفصیلی بودن این طرح، مجال دیگری را می طلبد و تمامی ابعاد و ویژگی های آن در این گفتار کوتاه نمی گنجد.

  • طرح جامع گردشگری لارستان

این طرح در سال ۹۰ از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس و  شرکت مهندسین مشاور سبزاندیش پایش(ساپ)  برای شهرستان لارستان نوشته شده است، اما پس از مطالعه آن به جز اطلاعات کلی شهرستان، تعدادی آمار دست و پا شکسته و نهایتا چند پیشنهادی که اظهر من الشمس بودن آن بر هیچ کس پوشیده نیست، عایدی خاصی ندارد. در سال ۹۵ پیشنهاد نگارش طرح جدید جامع گردشگری لارستان توسط تیمی که مشغول نوشتن طرح جامع گردشگری شیراز بود به مسئولان مربوطه ارائه گردید که به دلایل خاصی من جمله هزینه بالای آن ( حدود ۱۵۰ میلیون تومان) مورد موافقت قرار نگرفت. طرح جامع گردشگری در واقع نقشه راه و حرکت این صنعت در منطقه است، اینکه الان کجا هستیم و فردا می خواهیم به کجا برسیم و از چه راه و جاده ای باید به آن برسیم در این طرح ها به صورت تفصیلی توضیح داده می شود.

  • طرح محله گردی و لارستان گردی

این طرح زیبا که با کمک تشکل لارستان بیدار و همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان در سالیان نه چندان دور برگزار می شد، متاسفانه به دلایلی متوقف گردید. این طرح شاید یکی از اولین و موفق ترین طرح های فرهنگی جهت معرفی آثار تاریخی و طبیعی، فرهنگ و آداب و رسوم منطقه به مردم و خصوصا نسل جوان بوده است که امیدواریم دوباره احیا گردد و رسالت خود را تکمیل نماید.

  • نهضت احیای برکه ها

این نهضت که کار خود را یکی دو سالی است آغاز کرده است به دنبال احیای آب انبارها و تعمیر و بازسازی آنها به عنوان نماد و هویت منطقه از طریق کمک خیرین و ارگان ها مربوطه می باشد که الحق و الانصاف هم ایده پسندیده ای بوده، راه اندازی این نهضت و هم در این مدت کوتاه موفق به تعمیر چندین برکه در منطقه به کمک خیرین گردیده است. امید است در راستای این نهضت، نهضت گسترده تری جهت احیای تمام آثار تاریخی و فرهنگی منطقه تاسیس گردد تا بتوان از پتانسیل وجود ارزشمند خیرین در جهت مرمت آثار تاریخی منطقه بهره برد.

همانطور که ملاحظه فرمودید حلقه مفقوده در تمامی طرح ها و ایده های مطرح شده عدم همکاری و همراهی لازم و عملی مسئولان مربوطه می باشد و نکته امیدوار کننده حضور جوانان فعال و دغدغه مند، که انتظار می رود با حمایت عملی ( نه فقط گفتاری) مسئولان شاهد رونق و شکوفایی این طرح ها و ایده ها در آینده نه چندان دور باشیم. این نکته را نیز باید یادآور شد که طرح هایی که در جهت فرهنگ سازی برنامه ریزی شده اند هر چند ممکن است دارای تاثیرات کوتاه مدت باشند، اما ثمره اصلی آن ها را در صورت استمرار باید در بلند مدت شاهد باشیم. بنابراین مانند تمامی کشورهای متمدن و پیشرفته امروزی باید در کنار برنامه ریزی های اصولی، صبر را نیز چاشنی تصمیماتمان نماییم.

 به امید توسعه، پیشرفت و ترقی هر چه بیشتر لارستان کهن

پانوشت آخر: در طول این سال ها مراسم و برنامه های زیادی در مناسبت های مختلف خصوصا ایام عید و دهه فجر جهت معرفی فرهنگ و آداب و رسوم منطقه توسط ارگان های دولتی و سازمان های مردم نهاد برگزار شده است که در این گفتار کوتاه سعی شد به مهمترین آنها پرداخته شود و احیانا مراسم و ایده خاصی به صورت سهوی از قلم افتاده است، نخست پوزش می طلبم و اگر در قسمت کامنت ها جهت آشنایی بنده و دیگران ذکر بفرمایید، سپاسگزار می شوم.

نگارنده: ابوذر سوری؛ کارشناس ارشد مدیریت و برنامه ریزی گردشگری

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۰۳ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۵:۰۵ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “طرح 6 ایده برای توسعه گردشگری در لارستان”

  1. جاده ابریشم گفت:

    گردشگری که ثروت نداشته باشه ….میشود گمشدگی…

    • ابوذر سوری گفت:

      موافقم با نظرتون.ولی این پیشنهادات جهت ایجاد آماده سازی فکری و فرهنگی مردم برای ورود به صنعت گردشگری بود که پیش نیازی است ضروری. در مراحل بعد قطعا باید به دنبال طرح هایی در جهت درآمدزایی بود و گرنه به قول شما می شود گمشدگی

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین