پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ ساعت ۲:۳۸
::آخرین مطلب 5 ساعت پیش | افراد آنلاین: ...

پرفسور ارفعی دارفانی را وداع گفت

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس اعلام کرد که پیکر پروفسور عبدالمجید ارفعی، ایلام‌شناس نامدار و مترجم بزرگ کتیبه‌های تخت‌جمشید و منشور کوروش، در محوطه آرامگاه حافظ (حافظیه) به…

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس اعلام کرد که پیکر پروفسور عبدالمجید ارفعی، ایلام‌شناس نامدار و مترجم بزرگ کتیبه‌های تخت‌جمشید و منشور کوروش، در محوطه آرامگاه حافظ (حافظیه) به خاک سپرده خواهد شد.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا، بهزاد مریدی در این خصوص بیان کرد: در پی ضایعه درگذشت استاد فقید، پروفسور عبدالمجید ارفعی، با موافقت وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور، هماهنگی‌های لازم جهت تدفین پیکر این دانشمند برجسته در جوار تربت حافظ شیرازی انجام شد تا آرامگاه ابدی ایشان در کنار بزرگان ادب و فرهنگ ایران‌زمین باشد.

 

نابغه ایلام‌شناسی و مترجم الواح تخت‌جمشید

پروفسور عبدالمجید ارفعی که امروز ۶ اسفند ۱۴۰۴ در سن ۸۶ سالگی در تهران چشم از جهان فروبست، از معدود متخصصان زبان‌های باستانی اکدی و ایلامی در سطح بین‌المللی بود.

وی به عنوان یکی از آخرین بازماندگان مترجمان خط میخی ایلامی در جهان شناخته می‌شد که نقش بی‌بدیلی در بازخوانی و ترجمه بخش بزرگی از لوح‌های گلی باروی تخت‌جمشید ایفا کرد و هویت تازه‌ای به اسناد اداری هخامنشی بخشید.

 

میراثی ماندگار از بین‌النهرین تا پارس

استاد ارفعی، افزون بر تخصص در کتیبه‌خوانی، دانش وسیعی در حوزه تاریخ و فرهنگ میان‌رودان (بین‌النهرین) باستان داشت؛ تلاش‌های او در دهه‌های اخیر نه تنها به غنای دانش باستان‌شناسی ایران افزود، بلکه راه را برای نسل‌های جدید پژوهشگران زبان‌های باستانی هموار کرد.

جزئیات مراسم تشییع و خاک‌سپاری این استاد فقید در آرامگاه حافظ متعاقبا به اطلاع عموم فرهنگ‌دوستان و جامعه علمی کشور خواهد رسید.

عبدالمجید ارفعی زادهٔ ۹ شهریور ۱۳۱۸ در بندرعباس و اصالتا اهل شهرستان اوز بود. وی پژوهشگر و متخصص زبان‌های باستانی اکدی و ایلامی، ایلام‌شناس و از آخرین بازماندگان مترجم خط میخی ایلامی در جهان و از مهم‌ترین کتیبه‌خوانان ایرانی بود.

ف ۱۱۰

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

One Response to “پرفسور ارفعی دارفانی را وداع گفت”

  1. لاری گفت:

    استاد ارفعی در موطن اصلی خود اوز آرام گیرد

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین