یکی ازآداب ورسوم مردم لارستان برای نوعروسان و تازه دامادها،تهیه ی” غذای مسافر”است.که ازطرف یک خانواده برای خانواده ی مقابل فرستاده میشود ومعمولا مادرعروس به خانه ی داماد میبرد..وشامل: شامی…
یکی ازآداب ورسوم مردم لارستان برای نوعروسان و تازه دامادها،تهیه ی” غذای مسافر”است.که ازطرف یک خانواده برای خانواده ی مقابل فرستاده میشود ومعمولا مادرعروس به خانه ی داماد میبرد..وشامل: شامی کباب ـ مرغ بریان شکم پُرـ آش ماست مخصوص لاری ـ ” غذایی بنام تخم وپـیا”که اصیل ترین وسنتی ترین غذای مسافر هست به اضافه ی سبزیحات ،لیمو ،خیارسبز ،فلفل دلمه ،نان محلی ونوشابه..
“تخم مرغ وپیاز” رابه این دلیل به غذای مسافر اختصاص میدهند که عقیده دارند طی مدت اقامت درشهردیگر(که البته بیشردامادهای لاری درقدیم برای امرارمعاش به کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل کویت، دوبی وابوظبی و… مسافرت میکردندومدت طولانی درآنجا میماندند)به دلیل تغییرات آب وهوا وغذا،معده نیز تغییراتی خواهد کرد وممکن هست عفونی شود.که این غذای مخصوص،مشکلات گوارشی رو برطرف ومعده رامیکرب زدایی میکند.. .حتما شما نیزشنیده اید که میگویند:پـیـاز طبیب سفره هست.
این ها رابه خانه ی دامادکه فرستادند،مادر دامادبه اندازه ی نیازبرمیدارد وبقیه رو بین خویشاوندان نزدیک توزیع میکند..که به زِرِه بـَری ـ جلو رویی معروف هست..
البته مادرعروس قبل از رفتن داماد به مسافرت هم یک سری شیرینیجات ،آجیل وکشک وتنقلات بعنوان توراهی یا” پَسِ سٍَره ای” یا پشت سری براش میبرد…..
گزارش: عشرت جهاندیده
نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۷:۰۶ق٫ظ
رسم و رسومات لار رو اصلا نمیپسندم.
عالی بود
چقدر رسومات دست و پاگیر و هزینه بر
کی میخوایم یاد بگیریم اینقدر سنتی نباشیم