بفه شکری یکی از شیرینی هایی است لاری ها آن را به خوبی می شناسند و از خوردن آن لذت می برند. در ادامه طریقه تهیه آن را با هم…
بفه شکری یکی از شیرینی هایی است لاری ها آن را به خوبی می شناسند و از خوردن آن لذت می برند. در ادامه طریقه تهیه آن را با هم مرور می کنیم. بی بی (سرکار خانم جهاندیده) زحمت آن را برای ما کشیده است.
طریقه تهیه بفه شکری لاری
**موادلازم:
آرد: یک کیلو
روغن جامد: ۴۰۰ گرم
آب: به مقدارلازم
هل نرم شده :یک قاشق مرباخوری
شکروآب وگلاب برای درست کردن شیره
روغن برای سرخ کردن: به مقدارلازم
**طرزتهیه :
همه ی مواد راباهم مخلوط کرده و خوب ورزمیدهیم تا آنجائی که خمیربه دست نچسبد. خمیر را نیم ساعتی کنارمیگذاریم .
بعد به اندازه ی یک فندق ویاکمی بیشتر ازخمیر برداشته وآنرا به شکل بیضی صاف کرده ودرپشت ا َلـَک طوری میکشیم که هم لول شود وهم جای سوراخهای الـک بر روی خمیر،نقطه های برجسته ای را ایحادکند.
دراین زمان آنرا درروغنی که درماهیتابه داغ کرده ایم میریزیم تاسرخ شود وبعد درظرفی مثل آبکش میریزیم وچندساعتی میگذاریم تا سرد شود و روغن اضافی آن هم بچکد. شیره هم که قبلأ تهیه کرده ایم را درقدح ریخته وبــُفـَه ها رادرشیره قرارمیدهیم.
این شیرینی گرچه به بـُفـَه شِکری معروف هست ولی دراصل بـُفـَه شیره ای است. البته به جای ریختن بـُفـَه درشیره،میتوان بر روی آن پودرشکروهل، ریخت.
لازم به توضیح هست که این شیرینی محلی واصیل لاری،درایام عید نوروز بیشترمورداستفاده قرارمیگیرد بخصوص برای عیدانه نوعروسان لاری که به همراه شیرینیها وخوراکیها و وسایل دیگر،ازطرف خانواده ی عروس برای داماد برده میشود.
تهیه کننده ـ عشرت جهاندیده ـ لار