باتوجه به فصل شیره گیری ازخرما که درکارگاههای مخصوص انجام میگیرد و به دوشاب معروف هست،بانوان کدبانوی لاری نیز با تهیه ی حلوای تَرَک و گـَنـْگِ کُفـْتـَه (که شبیه نوعی…
باتوجه به فصل شیره گیری ازخرما که درکارگاههای مخصوص انجام میگیرد و به دوشاب معروف هست،بانوان کدبانوی لاری نیز با تهیه ی حلوای تَرَک و گـَنـْگِ کُفـْتـَه (که شبیه نوعی مرباست ) وتهیهی خرمای دوشابی به رَوش ساده و روش معطر، از این فرصت زودگذر، استفاده ی لازم رامیبرند.
حلوای تَرک ،نوعی حلوای فصل هست که ویارونـه ی مناسب ومفیدی برای زنان باردارنیز میباشد.والبته ومثل سایر حلواها نمیتوان آنرا درسایر مواقع پخت چون دوشاب خرما که یکی ازاجزای تشکیل دهنده ی آنست، درهرفصلی دربازارموجودنیست.
حلوای ترک ،حلوایی است که بدون شکرتهیه میشود وشیرینی آن از دوشاب میباشد.دراینجا به طرز تهیه ی این حلوای خوش طعم ومقوی اشاره میکنیم:
**مـواد لـازم:
نشاسته نرم:یک ونیم لیوان
دوشاب خرما: ۳ لیوان
آب سرد: ۵ لیوان
گلاب : نصف لیوان
مفزگردو: نصف لیوان
(به دلخواه کمتریا بیشتر)
**طـرز تـهیـه :
ابتدا درون یک قابلمه (اگرنسوزباشدبهترهست) نشاسته و آب سرد میریزیم وهم میزنیم سپس آنرا اَلـک میکنیم.بعد دوشاب رااضافه کرده وروی شعله میگذاریم ومرتب آنراهم میزنیم تا مواد یکدست شود وگلوله گلوله نشود.
کمی که جوشید وغلیظ شد گلاب ومغز گردوها را اضافه میکنیم. زمان لازم برای این حلوا نیم ساعت است که ازابتدا تا آماده شدن حلوا زمان را محاسبه میکنیم .
وقتیکه غلظت حلوا به حالت فرنی درآمد آنرا در دَوریهای مخصوص میریزیم ومیگذاریم تاخودش رابگیرد.
**چنانچه موادما ضمن جوشیدن، زودغلیظ شد، نصف لیوان آب یا بیشتر به آن اضافه میکنیم .**دراین حلوا برخلاف حلوای مقراضی، باید بوی دوشاب بر بوی گلاب غلبه شود.یعنی مقدارگلاب را زیاد تر نکنید.
**امروزه به مواد تَرک کمی آرد برنج راهم اضافه میکنند و یا به سلیقه ی خود، روی آنرا با پودر نارگیل وپودرگردو تزئین میکنند..
تهیه کننده: عشرت جهاندیده ـ لار
نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۷:۲۰ق٫ظ