اون روز كه خونه بيبي بودم و برنج و قيمه خوشمزه برات اول زن همسايه رو آوردن و خوردم،از فرصت استفاده كردم تا طرز تهيه قيمه خودمون رو ازش بپرسم….
اون روز كه خونه بيبي بودم و برنج و قيمه خوشمزه برات اول زن همسايه رو آوردن و خوردم،از فرصت استفاده كردم تا طرز تهيه قيمه خودمون رو ازش بپرسم. خيلي از غريبههايي كه توي لار ساكن هستن و اونو خوردن از اون تعريف كردن. حق با غريبهها بود چون من هم چندبار قيمه شيرازي رو خوردم، هرچند كه اون هم به نوبه خودش خوشمزه و خوش عطره اما قيمه لاري يه چيز ديگه است. برنج و قيمه كه در اكثر برنامهها و مناسبتها از جمله عروسيها، جشنها و اعياد، حتي در عزاداريها و سوگواريها بخصوص تاسوعا و عاشوراي حسيني، به وفور پخت و توزيع ميشه، از جمله غذاهاي سنتي لاري است كه هم اعيان و اشراف و هم فقرا، در پختن اون اشتراك انتخاب دارن و غذاي همگاني و همه فصل است كه دستور پخت اونو بيبي اينجور برام گفت كه بنويسم و شما هم بخونين، بپزين، بخورين و نوش جون كنين.
مواد لازم:
گوشت گوسفند: 400 گرم
نخود لپه شده: يك دوم ليوان
گوجه فرنگي: 4 عدد متوسط
پياز: 2 عدد متوسط
سيب زميني: 4 عدد متوسط
رب گوجه فرنگي: 2 قاشق سرصاف
پودر ليمو عماني: يك قاشق سرصاف يا 3 قاشق آبليمو
روغن: 3 قاشق
ادويه: نمك،فلفل، زردچوبه،دارچين يا (ادويه مخلوط خارجي)
طرز تهيه:
ابتدا نخودها را شب شسته و در مقداري آب ميگذاريم خيس بخورد. گوشت را خرد كرده ميشوييم با پيازها كه خرد شده در روغن سرخ ميكنيم. گوجه فرنگي را هم خرد كرده اضافه ميكنيم. با كمي ادويه، تفت ميدهيم. بعد از چند دقيقه آب ميريزيم و ميگذاريم تا جوش بخورد و بپزد. سيبزمينيها را با پوست شسته و در ظرفي ريخته با كمي آب ميپزيم. خوب كه پخت، آب آن را ريخته پوست ميگيريم وقتي سرد شد با دست به چند قطعه نامنظم تقسيم ميكنيم. (نبايد با كارد اين كار را بكنيم چون سيبزميني به قطعات منظم و يك شكل تقسيم ميشود) وقتي گوشتها پخت و 20 دقيقه آخر، سيبها را اضافه ميكنيم و شعله را كم كرده تا يواش يواش قيمه جا بيفتد و غليظ شود و قوام بيايد. آب ليمو و رب گوجه يا پودر ليمو عماني هم اضافه ميكنيم اين قيمه را با برنج سفيد نوش جان كنيد
اخبار ویژه : دانشگاهها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
اخبار ویژه : توسعه همکاریهای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و بانک قرضالحسنه مهر ایران
دستهبندی نشده : خانهای کوچک با ۵۷ دختر در لار
اخبار ویژه : تئاتر لارستان، روزی روزگاری…/گفتوگو با خالد اسلوب؛ بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر لارستان
اخبار ویژه : تصاویر| بازگشایی آزمایشی ۱۰ کیلومتر از باند دوم محور لار–بندرعباس
اخبار ویژه : هماندیشی در دانشکده علوم پزشکی گراش برای دانشگاه شدن
اجتماعی : یک فوتی و سه مصدوم در تصادف زنجیرهای جاده لار به بندرعباس
اخبار ویژه : سفر مشترک و بیسابقه سه نماینده جنوب فارس و غرب هرمزگان از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اجتماعی : تصاویر| مراسم نماز طلب باران در لار(۲)
اجتماعی : تصاویر| دعا برای باران در لار
اخبار ویژه : کسب نشان طلای مسابقات کشتی آزاد دانشجویان کشور توسط کشتی گیر لارستانی
اخبار ویژه : ایران در گروه «چالش و شگفتی»؛ معرفی حریفان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
اجتماعی : لار آماده پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو است
اجتماعی : تصاویر|مانور زلزله در لارستان
اخبار ویژه : مصاحبه با رقیه ارشادی؛ هنرمندی که تئاتر را علمی میفهمد و علمی آموزش میدهد
اخبار ویژه : تجلیل از بانوی لارستانی در کردستان
اجتماعی : ماجرای تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان چه بود
اخبار ویژه : سرپرست جدید آموزش و پرورش شهرستان جویم منصوب شد
اخبار ویژه : چهار دهه مطالبهگری برای اتصال لار به شبکه ریلی کشور
اخبار ویژه : سفر شهردار لار به دبی
اخبار ویژه : تئاتر لارستان؛ روزی روزگاری| یعقوب رستگار لاری، نامی آشنا برای بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر لارستان
اخبار ویژه : اقامه نماز طلب باران در شهرستان خنج
اخبار ویژه : رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان منصوب شد
اخبار ویژه : مسیر پروازی لار–شارجه–لندن فعال شد
اخبار ویژه : «وقف» از هاروارد تا لارستان
اخبار ویژه : درباره خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس چه میدانید؟!
اجتماعی : مشکلات مربوط به پروژههای خیرساز، حل شود
اخبار ویژه : پیشنهاد ناحیهبندی شهرداری لار به دو حوزه مستقل
اجتماعی : تصاویر|نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و لارستان
اجتماعی : معرفی نان سنتی محلی لارستان(تپ تپی) در جشنواره ملی نان کشور
سلام از شبکه زیبای میلاد لارستان ممنونم
سلام
تا جایی که میدونم در قیمه لاری شیره خرما هم میریزن.
مراحل پخت ناقصه.
در دو مرحله ادویه اضافه میشه