یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۵:۲۴
::آخرین مطلب 5 ساعت پیش | افراد آنلاین: ...

ترشي پياز

بي‌بي امروز سر سفره ناهار، يك كاسه ترشي پياز و يك كاسه كوچك ترشي ليمو نيز گذاشته بود. ديدن اين ترشي هاي جا افتاده و غليظ و خوش ادويه، چنان…

بي‌بي امروز سر سفره ناهار، يك كاسه ترشي پياز و يك كاسه كوچك ترشي ليمو نيز گذاشته بود. ديدن اين ترشي هاي جا افتاده و غليظ و خوش ادويه، چنان اشتها رو تحريك مي‌كرد كه اگه رودروايسي با بي‌بي نبود، جلو جلو اونارو مي‌خوردي و چيزي براي بقيه باقي نمي‌گذاشتي. به خودم گفتم مجبوري تا اومدن همه مهمونا به سر سفره غذا، صبر كني و خودتو نگهداري و نگذاري بزاقت بيشتر از اين ترشح بشه و دهانت رو آب بندازه! كم‌كم غذاهاي ديگه هم به سفره اضافه شد آخه بي‌بي كه امروز چند نمونه غذا تهيه ديده بود مهموناي عزيزي داشت .  بي‌بي براي شروع تعارفي كرد و بسم‌الله گفت و بقيه هم همراه بي‌بي با گفتن بسم‌ا…، شروع به خوردن غذا كردن. من هم كه بي صبرانه منتظر خوردن ترشي‌ها بودم و (دقيقاً كاسه ترشي جلو من قرار داشت) با اشتهاي باز و ولع خاصي ناهارم را شروع كردم. عطر و بوي غذا با بوي ادويه ترشي خوش طعم بي‌بي، فضاي اتاق را به خودش اختصاص داده بود و مشام مهمونا را نوازش مي‌داد. همه از غذا و ترشي بي‌بي تعريف كردن و مي‌خواستن بدونن اينا چطور تهيه شده؟ بعد از تمام شدن غذا و گفتن الحمدا… كمك كرديم تا سفره را جمع و ظرف‌ها را بشوييم. بي‌بي گفت: ظرفها را توي حياط روي تخت آهني بگذارن تا آفتاب بخوره و بعد كه اومدن مشغول نوشيدن چاي شدن.

من طاقت نياوردم و پرسيدم بي‌بي قرار شد دستور تهيه اين ترشي‌ها رو برامون بگي. بي‌بي با لبخند مليح و لحن خاصي كه توي صداش داشت شروع به صحبت كرد و گفت:‌البته ترشي‌هاي هر خونه‌اي طعم مخصوص به خودش داره و بيشتر عطر و طعم ترشي مربوط به ادويه‌‌اي است كه توي اون مي‌ريزن و هر چي ترشي بيشتر بمونه جا افتاده‌تر و غليظ تر مي‌شه و حالا هم اگه شما مي‌خواين تهيه كنين بايد با حوصله و دقت اين كارها رو انجام بدين و مواد زيادي هم نمي‌خواد!

مواد لازم:

پياز ريز و يكدست و سرخ     يك كيلو
فلفل سبز قلمي متوسط و تند     5 عدد
سركه    به اندازه‌اي كه روي پيازها را بپوشاند
ادويه: زيره، رازيانه و گلپر يك قاشق غذاخوري
نمك        نصف ليوان

طرز تهيه:

پيازها را كه تقريباً به اندازه يك دانه انجير كوچك است پوست گرفته و چهار قاچ كوتاه مي‌زنيم. وقتي كه همه پيازها آماده شد در ظرفي قرار داده و روي آن نمك مي‌پاشيم.(مقداري از نمك‌ها را كنار مي‌گذاريم) به مدت 6 الي 8 ساعت مي‌گذاريم تا آب پيازها كشيده شود. بعد از اين مدت آن را در آبكش ريخته و مي‌شوييم. ظرف شيشه‌اي درداري را انتخاب كرده مقداري سركه و نمك و ادويه را كه نرم كرده‌ايم به اضافه فلفل‌هاي سبز كه ريز ريز كرده‌ايم و پيازها همه را درون ظرف مي‌ريزيم به طوري كه سركه روي پيازها را بپوشاند. بعد از 10 دقيقه كه هواي داخل ظرف خارج شد، درِ ظرف را مي‌بنديم و دو روز آن را در آفتاب مي‌گذاريم و بعد آن را درجاي مناسبي قرار مي‌دهيم . هرچه زمان بيشتر بگذرد،‌ترشي پياز شما بهتر جا مي‌افته و از قروج قروج آن زير دندان‌تان بيشتر لذت مي‌بريد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی
آخرین اخبار پربازدیدترین