بيبي توي سرداب خونهاش، انواع و اقسام ترشيها رو پشت پنجره رديف كرده و ميدونه كه با چه غذايي كدوم نمونه ازترشيها رو سر سفره بياره كه با طعم و…
بيبي توي سرداب خونهاش، انواع و اقسام ترشيها رو پشت پنجره رديف كرده و ميدونه كه با چه غذايي كدوم نمونه ازترشيها رو سر سفره بياره كه با طعم و مزه اون غذا هماهنگي داشته باشد. بيبي در اينجور مواقع سليقه خاصي رو به خرج ميده كه به قول همه بستگان و اهالي خانواده، سليقه و «دست و كار» بيبي حرف نداره و خودش، يه استاد به تمام معناست. عدهاي از اهالي محله و بستگان هم و در بعضي زمينهها بخصوص آشپزي سنتي از بيبي درس ميگيرن. بيبي هم چقدر «شَوا وَرِ سِرَه اَني» (چقدر به خودش ميباله و افتخار ميكنه) كه اكثراً اونو به استادي قبول دارن.
اغراق نباشه تجربه بيبي توي خيلي موارد بيشتر از جووناست و حتماً توي خونههايي كه بيبيهاشون با اونا زندگي ميكنن اين مسأله رو به عينه ديدن و تجربه كردن كه چه گنجينههاي با ارزشي توي خونه دارن. امروز ترشي بيبي چنان آب دهان و بزاقم رو تحريك كرده بود كه بدون معطلي ناخنك زدم و يكي رو برداشتم و خوردم. سركه ترشي اونقدر غليظ شده بود كه حالت كشدار به خودش گرفته بود و اين نشان قوام و جاافتادگي ترشي بود. بيبي كه كارهاشو تموم كرده و مشغول استراحت بود صِدام زد كه برَم پيشش . منم از فرصت استفاده كردم و ازش دستور تهيه اين ترشي جا افتاده خوشمزه رو پرسيدم و او اينطور برام توضيح داد:
مواد لازم:
ليمو ترش متوسط كه پوست زرد و نازكي داشته باشد: يك كيلو
فلفل سبز
سير: 10 – 15 حبه
نمك و زردچوبه: به اندازه لازم
سركه: به انداز كافي
كرفس: يك ساقه
طرز تهيه:
ابتدا ليموها را شسته و درون يك تشت پلاستيكي ريخته و بر روي ان آب نمك ميريزيم. هر روز آب نمك آن را دور ريخته و دوباره در آب نمك تازه بر روي ان ميريزيم و اين كار را به مدت دو هفته ادامه ميدهيم. به طوري كه پوست زرد ليموها كم كم بيرنگ شود. بعد درون يك قابلمه، مقداري آب را ميجوشانيم و ليموها را كه آبكش كردهايم به مدت 10 دقيقه درون آبي كه ميجوشد ميريزيم. سر قابلمه را نبايد ببنديم چون ليموها ترك ميخورد. بعد ليموها را آبكش ميكنيم. وقتي كه سرد بشه، با چاقو از قسمت سر، چهار قاچ كوچك به ليموها ميدهيم. حبههاي سير را پوست گرفته و داخل چند تا از ليموها قرار داده با فلفل و كرفس كه نازك نازك برش دادهايم همه را داخل ظرف مخصوص ترشي ريخته و سركه بر روي آن ميريزيم و كمي نمك و يك قاشق چايخوري زردچوبه به آن اضافه ميكنيم و ميگذاريم مدتي قوام بيايد و غليظ شود. كرفس، ترشي را خوش عطر و خوش طعم ميكند.
اخبار ویژه : دانشگاهها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
اخبار ویژه : پیروزی کشتی گیر لارستانی در هفته سوم لیگ برتر کشتی آزاد کشور
اخبار ویژه : آغاز عملیات اجرایی ساخت یک تقاطع غیرهمسطح جدید در جهرم
دستهبندی نشده : خانهای کوچک با ۵۷ دختر در لار
اخبار ویژه : آغاز مطالعات فنی تونل کوه پردیس در محور لار به بستک
اخبار ویژه : ۵۴ کیلومتر از محور جهرم-لار-بندرعباس تا پایان امسال آماده بهرهبرداری میشود
اجتماعی : تصادف نفتکش با پراید در محور کهورستان با دو کشته
اخبار ویژه : پیشرفت ۷۵ درصدی کارخانه قهوهسازی لارستان
اخبار ویژه : تئاتر لارستان، روزی روزگاری…/گفتوگو با خالد اسلوب؛ بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر لارستان
اخبار ویژه : دیدار بروجردی با رئیس سازمان هواشناسی کشور
اخبار ویژه : تصاویر| بازگشایی آزمایشی ۱۰ کیلومتر از باند دوم محور لار–بندرعباس
اخبار ویژه : هماندیشی در دانشکده علوم پزشکی گراش برای دانشگاه شدن
اخبار ویژه : تصاویر| آئین تکریم و معارفه مدیر جدید مرکز اسلامی استان فارس در لار
اجتماعی : بررسی روند توسعه پردیس علوم پزشکی لارستان
اخبار ویژه : حجتالاسلام «مدیح» تکریم و حجتالاسلام «باوقار» معارفه شد
اجتماعی : تصاویر| مراسم نماز طلب باران در لار(۲)
اجتماعی : یک فوتی و سه مصدوم در تصادف زنجیرهای جاده لار به بندرعباس
اجتماعی : ورود کاروان ۲۵۰ نفره گردشگر به شهر لار+فیلم
اجتماعی : من برادران اهل سنتم را بدون شرط دوست دارم
اخبار ویژه : برنامههای هفته کتاب در ایران از «اوز» آغاز میشود
اجتماعی : تصاویر| دعا برای باران در لار
اخبار ویژه : کسب نشان طلای مسابقات کشتی آزاد دانشجویان کشور توسط کشتی گیر لارستانی
اخبار ویژه : سفر مشترک و بیسابقه سه نماینده جنوب فارس و غرب هرمزگان از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اخبار ویژه : تلاش هماهنگ نمایندگان جنوب برای رفع تنش آبی/ بازدید از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اخبار ویژه : تجلیل از بانوی لارستانی در کردستان
اجتماعی : کاروان ۹۰خودروی «کمپر» برای بار دوم به لار میآید
اجتماعی : ماجرای تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان چه بود
اجتماعی : تصاویر|مانور زلزله در لارستان
اجتماعی : لار آماده پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو است
اخبار ویژه : تصاویر| شرکت دانشجویان در کارگاه آموزشی الفبای نوآفرین