مواد لازم براي ۶ يا ۵ بشقاب يا ۳ تا ديس: نشاسته: نيم كيلوشكر: ۲ يا ۲/۵ كيلوروغن مايع: ۲۵۰ گرمآب : ۳ قوطي شير گيگوز (پيمانه بيبي)خلال مغز بادام:…
مواد لازم براي ۶ يا ۵ بشقاب يا ۳ تا ديس:
نشاسته: نيم كيلو
شكر: ۲ يا ۲/۵ كيلو
روغن مايع: ۲۵۰ گرم
آب : ۳ قوطي شير گيگوز (پيمانه بيبي)
خلال مغز بادام: يك استكان (به دلخواه كمتر يا بيشتر كنيد) يا مغز پسته و مغز بادام دو كپه شده
زعفران آب كرده: نصف استكان
هل و گلاب: به اندازه دلخواه
طرز تهيه:
نشاسته را قبلا با كمي آب خيس كرده و الك ميكنيم تا صاف شود. بعد آن را با آب و شكر و كمي از روغني كه داريم در ظرف مخصوص حلوا پختن كه به آن حلواسزي ميگويند ميريزيم و روي اجاق گذاشته با اسّمه مسي (كفگير) هم ميزنيم تا ته نگيرد.كمكم و يواش يواش و به دفعات به آن روغن اضافه ميكنيم. مغزها را به مواد اضافه كرده و باز آن را مرتب هم ميزنيم. زعفران و هل و گلاب به اين مواد افزوده و به مدت يك ساعت و نيم الي دو ساعت آن را ميجوشانيم تا كاملا غليظ شود. سپس آن را درون بشقاب يا ديس ريخته و با ته قاشق كه چرب ميكنيم روي بشقاب را صاف كرده و به ضخامت يك بند انگشت يا كمتر، در ميآوريم. روي سطح حلوا با مغز خلال شده پسته يا بادام، تزئين ميكنيم و دو – سه ساعتي ميگذاريم تا كمي سفت شود. اين حلوا مخصوص ماه مبارك رمضان است همچنين براي عيد فطر عروس خانمها و در عزاداريها نيز استفاده ميشود. در مجلس عزاداري، خويشاوندان يا همسايگان براي صاحب عزا ميفرستند تا مردم بخورند و فاتحه بخوانند.