غذاي گمبوله رو در مطبخ بيبي، امروز مهمون زهرا قناعتيان (بانو جدلي)هستيم كه خانمي غير بومي اما بسيار علاقهمند به فرهنگ لارستان وآشنا به غذاهاي سنتي هست. يكي دو مورد…
غذاي گمبوله رو در مطبخ بيبي، امروز مهمون زهرا قناعتيان (بانو جدلي)هستيم كه خانمي غير بومي اما بسيار علاقهمند به فرهنگ لارستان وآشنا به غذاهاي سنتي هست. يكي دو مورد هم با تيزبيني و تجربه خاصي كه در مورد پخت غذا كسب كردن، يكي دوتا تذكر به جا و به موقع به ما داد كه ازش ممنون هستم. طبق گفته خودش گمبوله رو از پدرشوهرش حاج عبدالنبي جدلي، ياد گرفته و براي علاقهمندان به مطبخ بيبي فرستاده و تقديم ميكنيم به كساني كه طرز تهيه اين غذا را از ما خواستن.
مواد لازم:
آرد: ۲ پيمانه
آويشن نرم شده: ۱ پيمانه
مك يا تخم شويد نرم شده: ۱ پيمانه
زنجبيل نرم شده: ۱ قاشق غذاخوري سر صاف
هل نرم شده: ۱ قاشق غذاخوري يا به دلخواه
روغن حيواني: ۲ پيمانه
آب: ۸ پيمانه
شكر: ۳ پيمانه، براي كساني كه از دوشاب استفاده ميكنند (۸ پيمانه)
طرز تهيه:
ابتدا آرد را بو داده بعد از اين كه كمي زرد و قهوهاي شد پودر آويشن اضافه كرده تفت ميدهيم. بوي آن كه بلند شد پودر تخم شويد را اضافه كرده و بو ميدهيم. هر از چند دقيقه يك بار از روي آتش برداشته و روي زمين ميگذاريم و هم ميزنيم چون اگر روي شعله آتش زياد بماند سياه شده و ميسوزد. كافي است كه سه بار مواد را روي زمين، هم بزنيم بقيه مواد را و همينطور شكر و آب را خوب مخلوط كرده تا يك دست شود روي شعله گاز گذاشته روغن را هم اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا مثل حلواي نبات شود. (مثل سمنو) گمبوله آماده خوردن است. چنانچه از دوشاب استفاده ميكنيد ميبايست ميزان آب را كم كنيد تا گمبوله شما خيلي رقيق نشود.