یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۳:۰۸ق.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 3

اقتصاد مقاومتی در شهرستان گراش طعم خرما گرفت/ تسهیلات بانکی گره‌گشا یا سنگ‌انداز؟

کارآفرین گراشی که در زمینه تولید شیره خرما، روغن کنجد و ارده در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی فعالیت می‌کند از بهره‌های بالای تسهیلات بانکی به عنوان مانع تولید سخن می‌گوید….

کارآفرین گراشی که در زمینه تولید شیره خرما، روغن کنجد و ارده در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی فعالیت می‌کند از بهره‌های بالای تسهیلات بانکی به عنوان مانع تولید سخن می‌گوید.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، یکی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی تکیه بر توانمندی داخلی و تولید است. مقام معظم رهبری در اردیبهشت ۹۴ در این باره فرمودند «حلّ‌ مشکلات مجموعه‌ اقتصادی کشور را در درون کشور باید پیدا کرد؛ ستون فقرات هم عبارت است از تولید؛ ستون فقرات اقتصاد مقاومتی که ما عرض کردیم، عبارت است از تقویت تولید داخلی».

توجه به توانمندی و ظرفیت هر منطقه و تعریف پروژه‌های تولیدی یکی از راهکارهای بسیج سازندگی استان فارس برای تحقق اقتصاد مقاومتی است. به گفته عبدالحمید اسماعیلی، رئیس بسیج سازندگی استان فارس در تعریف پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در شهرستان‌ها نخستین فاکتوری که لحاظ می‌شود تناسب پروژه‌ها با توانمندی و ظرفیت شهرستان‌ها است.

شهرستان گراش قطب تولید شیره خرما و ارده

شهرستان گراش به دلیل تولید خرما و ظرفیتی که در این شهرستان وجود دارد، در پروژه‌های اقتصاد مقاومتی به عنوان قطب تولید شیره خرما انتخاب شده است و الگوی موفق در این زمینه غلامرضا عباسی جانباز جنگ تحمیلی است که در ۳ سال گذشته کارگاه تولید شیره خرما، روغن کنجد و دیگر محصولات را راه‌اندازی کرده است.

وی از فعالیت ۲۴ ساعته کارگاهش سخن می‌گوید و معتقد است که این امر به دلیل آشنایی وی با مسائل فنی است چراکه تنها یک شیفت کارگر در کارگاه وی کار می‌کنند و در ادامه روز دستگاه‌های تولید شیره خرما مشغول به فعالیت است.

این کارآفرین گراشی که برای ۸ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده، شروع فصل کاری خود را مهرماه اعلام می‌کند و از تولید هر ساعت ۲۰ لیتر روغن کنجد خبر می‌دهد. وی می‌گوید: در زمان اوج کار برای ۱۲ نفر شغل ایجاد می‌شود.

سودهای بانکی کمر تولید را شکست

یکی از افق‌های عباسی گسترش کار به صورت فرا استانی و فراملی است که تحقق این امر را در گرو تکمیل دستگاه‌های کارگاهش عنوان می‌کند و می‌گوید: «کمبود نقدینگی مانع گسترش کارگاه و گاه تعطیلی آن شده است».

وی بهره‌های بانکی را عامل دیگر رکود تولید عنوان می‌کند و از دریافت وام ۱۵۰ میلیون تومانی از بانک سخن می‌گوید که بهره ۱۸ تا ۲۴ درصد آن سبب شده کارگاه ۵ ماه تعطیل شود.

عباسی که برای رونق کارگاهش ۴۵ میلیون تومان از بسیج سازندگی وام دریافت کرده بود، از حمایت دوباره بسیج سازندگی برای رونق کارگاهش سخن می‌گوید. میلاد اسکندری، رئیس بسیج سازندگی گراش از اعطای وام ۷۵ میلیون تومانی با سود ۱۰ درصد به این کارآفرین گراشی خبر می‌دهد.

ارائه تسهیلات همراه با راه‌اندازی تعاونی

به گفته وی وام‌های بسیج سازندگی در ۲ قالب صنایع تبدیلی و اقتصاد مقاومتی داده می‌شود که وام‌های اقتصاد مقاومتی بیشتر برای کارهای تولیدی و مشاغل خانگی و وام‌های صنایع تبدیلی برای کارگاه‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، داده می‌شود.

اسکندری از طرح جدیدی همراه با اعطای وام سخن می‌گوید به این شکل که علاوه بر دادن تسهیلات، کارگاه به شکل تعاونی اداره می‌شود .

به گفته وی در این حالت علاوه بر اشتغال‌زایی و افزایش کارگران تعدادی نیز به صورت تعاونی مشغول به کار می‌شوند وبرای گسترش کار سرمایه‌گذاری می‌کنند.

رئیس بسیج سازندگی گراش می‌گوید: کارگاه تولید شیره خرمای آقای عباسی جزء رتبه‌های برتر در زمینه صنایع تبدیلی خرما در کشور است و گسترش فعالیت این کارگاه می‌تواند زمینه صادرات این محصول را فراهم کند.

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۷:۲۳ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین