معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان تاکید کرد: اولویت اول شورای پشتیبانی سوادآموزی، شناسایی افراد بی سواد و ایجاد بانک اطلاعاتی است. به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی معاونت…
معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان تاکید کرد: اولویت اول شورای پشتیبانی سوادآموزی، شناسایی افراد بی سواد و ایجاد بانک اطلاعاتی است. به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی معاونت استانداری و فرمانداری ویژه لارستان؛ جلیل حسنی در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان گفت: سواد در کنار سایر ضروریات زندگی از جایگاه مهمی برخوردار است و افراد بی سواد بر اساس مقتضیات زمان و تکنولوژی امروزی به این مهم پی برده اند و به دنبال سواد آموختن هستند و خودشان بهتر به ضرورت این موضوع توجه دارند و بعضی از افراد جامعه نیز بصورت غیر رسمی و خارج از برنامه هایی که دولت برای آنها برنامه ریزی کرده، آنها را به خواندن و نوشتن وادار نموده اند.
وی تصریح کرد: همین شبکه های مجازی و تکنولوژی و فناوری امروزی که روز به روز هم در حال گسترش هست، خود به خود افراد بی سواد را به سمت سوادآموزی می کشاند، بطوریکه امروزه می گویند هر کسی که از اینترنت سر در نمی آورد، بی سواد است و براساس یک کار پژوهشی که صورت پذیرفته است، به این نتیجه رسیده اند که تا چند سال آینده ۹۰ درصد امورات زندگی افراد و کار اداری و کار افراد جامعه، توسط همین شبکه های اینترنتی و مجازی صورت می گیرد و دیگر افراد سهم کمتری در کارهای یدی دارند، لذا این موضوع باعث شده است که تا حدودی افراد بی سواد به فکر سوادآموختن بیفتند و به طرف علم و دانش حرکت کنند.
حسنی اظهار داشت: ضرورت داشتن سواد و علم و دانش بر هیچ کس پوشیده نیست و همه می دانیم، اما سهم و تأثیر دست اندرکاران امر سواد آموزی بسیار مهم است که تا چه اندازه در کنار هم باشند، بنابراین همه بایستی هم فکری کنند و تصمیم گیری ها و یک هم افزایی خوبی داشته باشند و نهضت سوادآموزی را یاری کنند.
فرماندار ویژه لارستان ادامه داد: اولین اقدام شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان این است که نسبت به جامعة خود اطلاعات و آگاهی داشته باشد و افراد بی سواد را شناسایی کند و جمع آوری اطلاعات نسبت به این که چه درصدی از افراد جامعه بی سواد هستند و برای دریافت آمار و اطلاعات می شود از اکثر دستگاه های خدماتی و حمایتی شهرستان از جمله بهداشت و درمان، کمیته امداد امام(ره)، تأمین اجتماعی، آموزش و پرورش و غیره کمک گرفت ، چون هر یک از دستگاه های حمایتی، جامعه هدف خاص خود را دارند، لذا این دستگاه ها بهتر می توانند کمک کنند و در راستای جمع آوری اطلاعات همیاری نمایند و در ادامه برای آنها یک برنامه ریزی صحیح ، مدون و مستمر داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش بعنوان نهاد اصلی در موضوع سواد آموزی بایستی با دستگاه های اجرایی شهرستان مکاتبه نماید، تا افراد بی سواد را معرفی و پس از دریافت اطلاعات، بانک اطلاعاتی نیز تهیه کند.
حسنی گفت: در این راستا بخشداران نیز شورای پشتیبانی سوادآموزی را در مراکز بخشها راه اندازی کنند و همه در کنار هم در راستای ریشه کن کردن بی سوادی تلاش نماییم. نماینده عالی دولت در لارستان اظهار داشت: ما در شهرستان ظرفیت ها، امکانات و پتانسیل های لازم را داریم که بایستی این ظرفیت ها را به سمت سواد دار کردن افراد بی سواد سوق دهیم ، لذا همه دستگاه های اجرایی شهرستان بخصوص دستگاه های حمایتی در کنار آن نهادهای مذهبی نیز همچون حوزه علمیّه، اداره تبلیغات اسلامی، سپاه و غیره نیز بسیج شوند تا این مهم انجام شود.
معاون استاندار فارس با تاکید بر اینکه افرادی که در جامعه بیسواد یا کم سواد هستند بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند،گفت: ما اگر ضعف در جنبه های مختلف اجتماعی داریم به بی سوادی بعضی از افراد جامعه برمی گردد، بنابراین افراد بی سواد همیشه در معرض خطر هستند و بیشتر به سمت انحرافات کشیده می شوند و دشمنان نیز از اینگونه افراد سوء استفاده بیشتر می کنند، لذا بایستی همه بسیج شویم و جهت سواددار کردن افراد بی سواد همت نماییم.
حسنی همکاری تعامل و همراهی بین دستگاه ها را حرکتی مفید و خوب در زمینه سوادآموزی اعلام کرد و گفت: باید بپذیریم که پایه توسعه، سواد است و افرادی که در جامعه بیسواد یا کم سواد هستند بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند. وی با بیان اینکه روحانیون مستقر و مبلغین دینی و مذهبی در روستاها هم ظرفیت خوبی هستند که افراد بی سواد را شناسایی و در راستای با سواد کردن آنها با همکاری آموزش و پرورش تلاش کنند، افزود: همه بایستی پای کار باشیم تا درصد بیسوادی را در شهرستان پایین بیاوریم و در این خصوص هرگونه امکانات، تجهیزاتی که می تواند به سوادآموزی کمک کند، بایستی فراهم گردد.
فرماندار ویژه لارستان با تاکید بر اینکه در حوزه نرم افزاری نیز سواد یک زیر ساخت اساسی و یک کار اصلی و مهم محسوب می شود؛ افزود: ما نبایستی نگاه مان فقط به افراد تحصیل کرده و علوم پیشرفته باشد و از بی سوادان جامعه غافل شویم چون تأثیر منفی در جامعه دارد و ممکن است جامعه را به خطر اندازد.
حسنی در پایان سخنانش از شورای پشتیبانی شهرستان خواست که برای افراد بی سوادی که با سواد می شوند حتما بسته های تشویقی را در نظر بگیرند و در پایان هم همایش تقدیر از باسوادان برگزار کنند.
پیش از این نیز علی فولادی سرپرست آموزش و پرورش لارستان و جمعی از اعضاء شورای پشتیبانی سوادآموزی هم پیشنهادات و نقطه نظرات خود را در بحث سوادآموزی در جامعه بیان کردند و در پایان پس از بحث و بررسی تصمیماتی در این خصوص اتخاذ گردید.