در ۳ سال گذشته مسئولان کنونی، سابق و اسبق استان فارس وعده انتقال آب از سد هایقر به بخش بیرم لارستان را دادهاند. سفر معاون عمرانی استاندار فارس به همراه…
در ۳ سال گذشته مسئولان کنونی، سابق و اسبق استان فارس وعده انتقال آب از سد هایقر به بخش بیرم لارستان را دادهاند.
سفر معاون عمرانی استاندار فارس به همراه ۱۴ مدیرکل استان فارس به بخش بیرم لارستان آن هم به فاصله چند روز پس از سفر استاندار به لارستان یک اتفاق بیسابقه از سوی رسانهها مطرح شد. نتایج این سفر یک روزه بررسی مشکلات مردم بخش بیرم در زمینه آب، جاده و طرح هادی روستایی بود.
آبرسانی از سد هایقر و پیشینه وعدهها
عنایتالله رحیمی در این سفر برای حل مشکل آب آشامیدنی مردم این منطقه وعده آبرسانی از سد هایقر را داده و گفته است براساس مطالعات انجام شده قرار است که آب آشامیدنی مردم بیرم از سد هایقر تامین شود به همین دلیل شبکه انتقال آن پیگیری میشود.
نگاهی به وعدههای داده شده برای آبرسانی به این بخش نشان میدهد که در سه سال گذشته این وعده از سوی مسئولان سابق و اسبق استان فارس نیز داده شده است. در اردیبهشت ۹۳ احمدی، استاندار اسبق فارس در سفر به این بخش گفته بود « آبرسانی از سد هایقر فیروزآباد در دستور کار استانداری است که به محض آبگیری این سد آبرسانی به بخش بیرم را انجام میدهیم».
در مرداد ماه ۹۵ خلیل رضایی معاون عمرانی سابق استانداری فارس در بازدید از این سد با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی سد نوید این را داده بود که « در سال ۹۶ سد هایقر آبگیری شده و به بهرهبرداری میرسد».
ابراهیم استوار میمندی در مرداد امسال در گفتوگو با یکی از رسانهها به ذخیره ۴۰۰ میلیون مترمکعبی آب بندهای هایقر و تنگاب اشاره کرده و نوید بهرهبرداری از این آب را به کشاورزان فیروزآبادی داده است.
همه این موارد در حالی است که با وجود عدم انتشار اخبار رسمی درباره آبگیری سد هایقر اسماعیل تبادار استاندار فارس در ۱۲ دی ماه امسال در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان فارس از نبود خط انتقال برای این سد و سدهای تنگاب و چشمه عاشق انتقاد کرده بود.
وی گفته است « باید قبل از احداث سد به فکر ایجاد خط انتقال آب بود. نمیتوان یک شبه برای این سدها خط انتقال آب ایجاد کرد و باید بتوانیم با برنامهریزی صحیح از آب این سدها استفاده کنیم».
وضعیت بحرانی آب در بیرم لارستان
این وضعیت در حالی است که براساس گفتههای حجتالاسلام سید حسین زندوی امام جمعه بیرم از ۸ حلقه چاهی که آب این بخش را تامین میکرده ۵ حلقه از مدار خارج و غیرقابل استفاده شده و تنها ۳ چاه آب مردم را تامین میکند.
وی که به انجام وعدههای داده شده امیدوار است، در گفتوگو با تسنیم میگوید: سد هایقر، سد سلمان و خط انتقال آب محرم از بیرم میگذرد اما مردم این منطقه از آن بهرهای نبردند. روحالله بامداد، بخشدار بیرم نیز در گفتوگو با تسنیم از جمعیت ۶ تا ۷ هزار نفری و ۱۳ روستای این بخش سخن میگوید. به گفته وی آب بیرم نیز مانند مناطق اطراف قابل شرب نیست و مردم اغلب از آب شیرینکن استفاده میکنند.
انتقال آب از سد سلمان فارسی
در کنار همه اینها نامهای است که جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در آذرماه امسال به وزیر نیرو نوشته است و در آن پیشنهاد داده که برای تامین آب این منطقه از خط دوم سد سلمان فارسی استفاده شود. وی بر تسریع در انتقال آب از خط دوم سد سلمان فارسی تاکید کرده است.
جعفرپور در این نامه درباره وضعیت آب این منطقه نوشته است منابع آب شرب مردم بیرم با برداشتهای بیرویه و حفر چاههای مجاز و غیرمجاز از بین رفته و اکنون « آب شرب اهالی با استفاده از تانکر و منابع غیربهداشتی تامین میشود و باعث بروز مشقت و گرفتاری برای مردم شده است».
روال طی شده از سوی مسئولان در ۳ سال گذشته نشان از تکرار وعدهها برای آبرسانی به مردم این منطقه دارد، حال باید دید کدامیک از وعدهها زودتر محقق میشود آبرسانی از سد سلمان فارسی یا سد هایقر فیروزآباد؟