پرونده ۳ اثر مهارت پخت کلوچه و مسقطی در شیراز، تهیه شیره انگور در نورآباد ممسنی و مراسم حلیمپز در اقلید برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور ارسال شد….
پرونده ۳ اثر مهارت پخت کلوچه و مسقطی در شیراز، تهیه شیره انگور در نورآباد ممسنی و مراسم حلیمپز در اقلید برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور ارسال شد.
به گزارش میلاد لارستان، خبرگزاری تسنیم در خبری بهنقل از روابطعمومی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان فارس، از تلاش برای ثبت پرونده ۳ اثر مهارت پخت کلوچه و مسقطی در شیراز، تهیه شیره انگور در نورآباد ممسنی و مراسم حلیمپز در اقلید برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور ارسال شد.
مژگان ثابت قدم، مسئول حوزه مطالعات مردمشناسی ادارهکل میراث فرهنگی فارس گفت: استان فارس دارای ۵۹ اثر ناملموس ثبت شده ملی است و تلاش برای ثبت بسیاری از قابلیتهای استان در این زمینه ادامه دارد.
وی افزود: مهارت پخت کلوچه و مسقطی در شیراز، تهیه شیره انگور در نورآباد ممسنی و مراسم حلیم پز در اقلید سه پرونده ناملموس استان هستند که پس از تصویب در شورای ثبت اداره کل فارس برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور به سازمان مرکزی ارسال شدهاند.
لازم به ذکر است میراث فرهنگی ناملموس (Intangible cultural heritage) توسط یونسکو بهعنوان همتای میراث جهانی یونسکو ترویج میشود و تمرکز عمده آن بر جنبههای ناملموس فرهنگ است.
میلاد لارستان، درخصوص ثبت این آثار که برای همیشه در فهرست ملی به نام آن شهر باقی خواهد ماند، لازم است تا مسئولان میراث فرهنگی فارس به عنوان متولی اصلی حفظ آداب، رسوم، سنن، فرهنگ و غیره در ثبت صحیح و دقیق آثار دقت کافی به خرج دهند. کارشناسان جامعه شناسی و مردم شناسی و تاریخ شناسان به خوبی و براساس اسناد و شواهد علمی به خوبی واقفند که پیشینه اصلی تولید حلوا مسقطی شهر لار است. پس با این اوصاف، انصاف نیست تا به هر دلیلی نام شهر دیگری را به عنوان منشأ و خاستگاه تولید این محصول ثبت و معرفی کنند و علاوه بر این کار، باید با تحریف کنندگان در این زمینه برخورد کنند.
میلاد لارستان آماده درج توضیحات مسئولان اداره کل میراث فرهنگی فارس خواهد بود و از طرفی از مسئولان میراث فرهنگی، فرماندار لارستان و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی که ناظر بر سازمان میراث فرهنگی است، تقاضای پیگیری و اصلاح این نوع ثبت ها را دارد.
متأسفانه در رابطه با مهوه ی لار هم همینطور هست درحالی که منشأ مهوه از لارستان هست شهر هایی مثل بندر عباس و جهرم به نام خودشان به مردم و گردشگران معرفی می کنند ویا حتی ان را ساخته دست ابو علی سینا می دانند در حالی که مهوه هزاران سال هست که درست می شود و هر شهری که مهوه درست می کنند جز لارستان قدیم هست وهر قومی که به نوعی از ماهی و فرآوردههای آن مثل مهوه درست می شود از اقوام باستانی هستند که نشان از قدمت قوم لاری هست.
این که مهوه و مسقطی در لار تولید می شودرست است. ولی انحصار لار نیست. مثلا الان در سیرجان، کازرون، شیراز، زرقان و .. هم مسقطی تولید میشه. مثلا مسقطی سیرجانی. مسقطی لاری. این نمی شود که ما بگوییم در تمام دنیا فقط لار باید مسقطی داشته باشه.