ایجاد اشتغال برای جوانان می تواند بهانه مناسبی برای ورود به تولید و کاشت زعفران«طلای سرخ» در لارستان باشد. به گزارش میلاد لارستان استان فارس و شهرستان لارستان به دلیل…
ایجاد اشتغال برای جوانان می تواند بهانه مناسبی برای ورود به تولید و کاشت زعفران«طلای سرخ» در لارستان باشد.
به گزارش میلاد لارستان استان فارس و شهرستان لارستان به دلیل ویژگی و تنوع پوشش گیاهی، شرایط اقلیمی و وضعیت خاک دارای گونههای مختلف گیاهی است که به صورت طبیعی و زراعی کشت میشود.
زعفران با نام علمی (کرکوس ساتیوس) از خانواده زنبقیان بوده، این گیاه رنگی چندین ساله، بدون ساقه است و پیاز دارد چرا که در خاک کویر به عمل میآید و به طلای سرخ یا طلای کویر شهرت یافته است.
زعفران به علت طعم، رنگ و عطر عالی کاربردهای فراوانی در تولید فرآوردههای غذایی، دارویی و شیمیایی دارد، که با توجه به محدودیتهای کشت و تولید از فرآوردههای گران قیمت به شمار میرود، همچنین ایران در تولید زعفران مقام اول را دارد.
زعفران ایران کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر کشورها دارد و این گیاه دارویی یکی از بزرگترین محصولات صادراتی است، تا جایی که ۹۰ درصد زعفران کل دنیا را ایران تامین میکند.
استان فارس یکی از استانهای پیشرو در تولید زعفران در سالیان اخیر بوده و با وجود آفت و خشکسالی گامهای اساسی در زمینه توسعه کشت این محصول برداشته شده است و در شهرستانهای آباده، اقلید، بوانات، مرودشت، سپیدان، نی ریز، پاسارگاد، جهرم، سروستان، خرامه، رستم، استهبان و شیراز کشت میشود.
در حال حاضر در استان فارس ۷۲۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران وجود دارد که از این سطح زیر کشت ۳ هزار کیلوگرم زعفران در سال برداشت میشود.
با توجه به تامین نیاز کشور در سال ۴۵۰ تن زعفران تولید و از این میزان ۳۵۰ تن به کشورهای اروپایی و حوزههای خلیج فارس صادر میشود که ۸۰ تن این محصول برای مصرف در داخل کشور استفاده میشود.
هر چند کشت محصول زعفران دارای مزیت های زیادی است اما برای شروع فعالیت در این زمینه مشکلاتی از قبیل هزینه اولیه کاشت، داشت و برداشت برای خرید مواد اولیه، تامین پیاز مرغوب و مناسب، محدودیت حمل و نقل، هزینههای گارگری، مراقبت و نگهداری از زمینهای زراعی، بسته بندی نامناسب برای صادرات و نواسانات قیمتها را همچون سایر حرفه ها تحمل کرد.
این نکته را باید در نظر داشت که با توجه به تغییرات الگوی کشت و نیاز آبی کم این محصول به عنوان الگوی اولویت دار گیاهان دارویی برای توسعه کشت و تولید معرفی شده است و با برگزاری کلاسهای آموزشی و ارائه مشاورههای فنی از کشاورزان حمایت میشود.
به نظر می رسد با توجه به کم آبی های منطقه لارستان و از طرفی سود سرشار ناشی از فروش محصول زعفران، می توان با برنامه ریزی، حمایت، اعطای تسهیلات و برگزاری کلاس های آموزشی از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی لارستان زمینه توسعه کشت محصول زعفران را در شهرستان لارستان فراهم و امکان بهره وری بهتر و همچنین ایجاد اشتغال برای جوانان این سرزمین بوجود آورد.