شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۷ق.ظ
::آخرین مطلب 6 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 0
یک سال از وعده پیگیری کارخانه سیمان لارستان گذشت:

کارخانه3300 تنی سیمان لارستان و حسرت ما؛ فرماندار ویژه لارستان و مدیرعامل سیمان پاسخ دهند…

کارخانه سیمان لارستان، نگینی در صنعت لارستان می باشد که فعالیت واقعی آن جهت به ثمر رساندن فاز یک از سال ۱۳۸۱ و با مشارکت شرکت سیمان کارون (سهامی عام)…

کارخانه سیمان لارستان، نگینی در صنعت لارستان می باشد که فعالیت واقعی آن جهت به ثمر رساندن فاز یک از سال ۱۳۸۱ و با مشارکت شرکت سیمان کارون (سهامی عام) و آغاز شد. نهایتا در سال ۱۳۸۵ تمامی تجهیزات و ماشین‌آلات کارخانه( فاز یک) راه‌اندازی این فاز به ظرفیت ۷۰۰ تن در روز، در شهریور ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد. ظرفیت این خط تولید(فاز۱) در  حال حاضر هنگام تولید سیمان خاکستری بالغ بر ۸۰۰ تن در روز و در صورت تولید سیمان سفید حدود ۵۰۰ تن در روز می باشد.

 مطابق گزارش ارائه شده از سوی مدیرعامل شرکت سیمان لارستان به فرماندار ویژه لارستان، در تیرماه ۹۶ حدود ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این شرکت مشغول به کار بوده اند(برخی گزارش ها رقم حدود ۲۳۰۰ نفر را نیز برای افراد شاغل این شرکت ذکر کرده اند)

شرکت سیمان لارستان سهامی عام بوده و بیش از ۵۵ درصد سهام آن متعلق به شرکت سیمان کارون (سهامی عام) و مابقی سهام متعلق به حدود ۹ هزار سهامدار خرد می باشد.

کارخانه سیمان لارستان از نیمه دوم سال۹۱  جهت افزایش بهره‌وری و با توجه به نیاز بازار سیمان سفید  با حداقل هزینه اقدام به تغییر خط تولید از سیمان خاکستری به سیمان سفید نمود تا به گفته مدیرعامل سود بیشتری عاید سهامداران شود.

 

فروردین ماه ۹۳ (در رزوهای تحریم و پیش از برجام) بود که میرسپاسی مدیر عامل شرکت سیمان لارستان در مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم  با بیان اینکه برای اجرای فاز دوم کارخانه سیمان لارستان و تبدیل کارخانه سیمان لارستان به بزرگترین کارخانه سیمان فارس با توان تولید سیمان سفید و خاکستری، تقاضای ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات شده است، تصریح کرده بود: از این میزان، ۲۵ میلیارد تومان با بانک صادرات قرارداد منعقد شده و ۷۵ میلیارد تومان باقی مانده نیز، تأییدیه های لازم از صندوق توسعه ملی شهرستان و استان و همچنین وزارت صنعت مصوب و به بانک عامل ابلاغ گردیده، اما در اين بانك هنوز تاييد نهايي نشده است.

وی در آن زمان گفته بود  در صورت تأمین ۱۰۰ میلیارد تومان طرح توسعه مورد نیاز برای کارخانه سیمان لارستان، این طرح در كوتاه ترين زمان ممكن و حداكثر دو سال آينده به بهره برداری میرسد.

میرسپاسی در خرداد همان سال با تاکید بر نیاز ۱۰۰ میلیارد تومانی به انجام عملیات فاز دوم، از آغاز بتون ریزی  بیش از ۱۰ هزار متر مکعب به منظور شروع این فاز نیز خبر داده بود.

وی در آن زمان  عدم پذیرش گشایش اعتبار توسط بانک‌های سفیر چین، کش و قوس‌های قانونی، مشکلات تحریم و هدفمندی یارانه را از علل تاخیر طولانی در راه‌اندازی فاز دوم کارخانه سیمان لارستان دانسته  و گفته بود: اکنون تمام قطعات آماده نصب است و تاکنون بالغ بر ۱۰ هزار متر مکعب بتون‌ریزی شده و چهار قسمت اصلی خط تولید آماده نصب تجهیزات مکانیکی شده است.

۶مهرماه ۹۴ نیز گزارشی از روند پیشرفت ۵۱% پروژه فاز دوم رئوس اقدامات انجام شده در طرح توسعه ۳۳۰۰ تن سیمان در روز  در خروجی پایگاه اطلاع رسانی شرکت سیمان لارستان منتشر شد که عبارت بود از:

 

۱ اخذ مجوزهای صنعتی

۲ انجام مطالعات نیمه تفضیلی معدن

۳ تامین برق و آب دوران بهره برداری پروژه

۴ تهیه نقشه های توپوگرافی و انجام مطالعات مکانیک خاک

۵ عقد قرارداد با مشاورین صنعتی – ساختمانی و تهیه و انجام کلیه طراحی ها و نقشه های پروژه ( اعم از سازه های خط تولید، ساختمان های جنبی، اقلام ساخت داخل، نصب مکانیکال و الکتریکال و اتوماسیون )

۶ خرید، حمل خارجی و ترخیص و حمل داخلی ماشین آلات برقی ، مکانیکی ، خط تولید به وزن کلی بالغ بر ۶۰۰۰ تن به محل اجرای پروژه

۷ تجهیز کارگاه ساختمانی، دفاتر، انبارها و اجرای ساختمان های خط تولید با پیشرفت بالغ بر ۳۰ درصد و آماده نصب تجهیزات مکانیکال در دپارتمان های کوره، آسیاب مواد خام و پری هیتر

 

اینکه موارد فوق الذکر چه میزان هزینه بری داشته و آیا پیشرفت فیزیکی ۵۱% معادل پیشرفت مالی به همین میزان بوده و  یا خیر نیز موضوعی است که بدلیل کمبود اطلاعات با احتیاط از کنار آن عبور می نماییم.

اما این نکته مهم قابل ذکر است که به نظر می رسد بخش اعظم موارد فوق الذکر بیشتر جنبه مطالعاتی داشته تا اجرایی(که بی شک مطالعات مقدمات اجراست) اما هزینه بری مطالعات نسبت به کارهای اجرایی معمولا در حدود ۵% کل پروژه و یا کمترخواهد بود. البته بند۶ از موارد فوق به خرید تجهیزات اشاره دارد که در این صورت جای امیدواری دارد.

در تیرماه سال ۹۶ در بازدید حسنی فرماندار ویژه لارستان از شرکت سیمان لارستان، مدیرعامل این شرکت  از پیشرفت ۵۲ درصدی فاز دو خبر داد. در آن دیدار فرماندار ویژه لارستان بر لزوم تامین مالی توسط بانک ها تاکید نموده و اظهار داشته بود دراین زمینه از هیچ کمکی دریغ نمی نماییم.

در ادامه و در ۲۵ آذر ۹۶  استاندار سابق فارس در جریان بازدید از کارخانه سیمان لارستان گفت: برای توسعه فاز دوم و با وجود خرید تجهیزات و ماشین‌آلات، شرکت ۴ سال معطل بر زمین مانده است که امیدواریم راهکاری برای راه‌اندازی فاز دوم شرکت سیمان لارستان فراهم شود.

در ۲۲دیماه ۹۶ نیز در امام جمعه لار در تریبون نماز جمعه در سخنانی با اشاره به فعالیت چندین ساله کارخانه سیمان لارستان با اشاره به ابراز نگرانی جمعی از مردم به دلیل بی‌اطلاعی از فعالیت‌های کارخانه سیمان و عدم پرداخت سود به سهام‌داران، تأکید کرده بود: دغدغه مردم خطه لارستان و به ویژه سهام‌داران این است که باید مسئولین با مدیران این کارخانه جلسه‌ای را برگزار و یک جواب رضایت بخشی به مردم دهند.

یک هفته بعد از این موضوع نیز امام جمعه موقت لار با تقدیر از فرماندار ویژه لارستان به دلیل دغدغه ورود به مسئله کارخانه سیمان لارستان با توجه به طرح مشکلات این کارخانه در نماز جمعه هفته گذشته، گفته بود: فرماندار لارستان پیگیر این موضوع هستند که نتیجه اقدامات در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

از آن زمان تاکنون دیگر اطلاعی از آخرین وضعیت این کارخانه در دست نیست

 

.با توجه به موارد فوق و ابهامات موجود در خصوص آخرین وضعیت پروژه ۳۳۰۰تنی، شرکت سیمان و فرماندار ویژه لارستان لطفا پاسخ دهند؛

  1. تامین اعتبار توسط بانک صادرات جهت حرکت به سمت فاز دوم به کجا رسیده است؟!

  2. آخرین وضعیت پیشرفت پروژه فاز دوم در چه مرحله ای قرار دارد؟

  3. فرمانداری ویژه لارستان چه تلاشهایی جهت مساعدت مقامات ارشد استان در این زمینه انجام داده است؟

نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۰۴ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰:۰۳ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “کارخانه3300 تنی سیمان لارستان و حسرت ما؛ فرماندار ویژه لارستان و مدیرعامل سیمان پاسخ دهند…”

  1. مهران گفت:

    با توجه به اينکه فرماندار محترم هميشه در حال بازديد هستند و از اين پروژه مهم عمراني هم چندين بار بازديد داشتند ،مي بايست حداقل پيگير پيشرفت عمليات اجرايي افزايش توليد سيمان تنها کارخانه بزرگ لار هم باشند …

  2. مهران گفت:

    کاش مدیرعامل شرکت سیمان فکری به حال آلودگی ایجاد شده توسط آن شرکت جهت روستاهای همجوار می نمود که شب تا صبح ابری از گرد و خاک ایجاد می نماید و مردم را به ستوه آورده است . در حال حاضر فعالیتی در خصوص فاز ۲ انجام میگیرد ؟ پیشرفت فیزیکی فاز ۲ سیمان لارستان به ۵ درصد می رسد یا خیر ؟

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین