هیچ نشانه جدیدی مبنی بر تغییر موضع منفی رسانههای عربی و جهانی در قبال مراسم سالیانه اربعین حسینی در سال جاری دیده نشد و این رسانهها همچنان بر موضع و…
هیچ نشانه جدیدی مبنی بر تغییر موضع منفی رسانههای عربی و جهانی در قبال مراسم سالیانه اربعین حسینی در سال جاری دیده نشد و این رسانهها همچنان بر موضع و رویکرد منفی خود در قبال این پدیده بینظیر و سانسور آن اصرار کردند. اما جدای از رویکرد منفی رسانه های معاند، اربعین امسال آمار جالبی را با خود به همراه داشت. پایگاه خبری العهد برخی از این آمارهای حیرت انگیز را گردآوری نموده که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:
۱- در مراسم پیادهروی اربعین امسال تقریبا(بر اساس آمار غیررسمی)، بیست و یک میلیون نفر طی پنجم تا بیستم ماه صفر(چهارم تا نوزدهم اکتبر ۲۰۱۹) شرکت کردند که ۱۷ میلیون نفر آنها شهروندان عراقی از داخل و خارج این کشور یعنی حدود ۴۰ درصد ساکنان عراق یا حدود ۷۵ درصد جمعیت شیعیان این کشور بودند و به این ترتیب بزرگترین و گستردهترین و عظیمترین تجمع بشری در تاریخ جهان و حال حاضر رقم خورد.
۲- در مراسم اربعین امسال، حدود ۵۰۰ هزار عراقی مقیم کشورهای خارج از حدود ۵۰ کشور شرکت کرده بودند.
۳- هزاران مسلمان اهل سنت،همچنین مسیحی و صابئین در اربعین امسال حضور داشتند.
۴- حدود چهار میلیون غیر عراقی از بیش از ۷۰ ملیت در پیادهروی اربعین شرکت کردند که بیش از سه میلیون نفر از آنها ایرانی،نیم میلیون نفر پاکستانی و نیم میلیون نفر از دیگر کشورهای جهان به ویژه هند، جمهوری آذربایجان، ترکیه، افغانستان، لبنان، کویت، بحرین، عربستان و دیگر کشورها بودند یعنی بزرگترین تجمع انسانی خارجی در یک کشور طی چند روز صورت گرفت.
۵- شرکتکنندگان در مراسم پیادهروی اربعین حسینی از بیش از ۵۰۰ شهر و ناحیه و روستای عراقی در جنوب و شمال و شرق و غرب عراق، پیادهروی را به سمت شهر کربلا که مرقد مطهر امام حسین(ع) در آنجا قرار دارد، آغاز کردند یعنی تنها راهپیمایی در جهان است که مراکز آغاز آن در این حجم گسترده بوده است.
۶- مجموع طول راههایی که مسیر پیادهروی اربعین را به خود اختصاص داد، بیش از دو هزار کیلومتر بود یعنی بزرگترین مسیر پیادهروی بود که بشریت شناخته است.
۷- در طول پانزده روزی که پیادهروی اربعین طول کشید و در طول دو هزار کیلومتری راههایی که زائران با پای پیاده طی کردند، بیش از ۱۰۰ هزار موکب و استراحتگاه و حسینیه و مسجد در امتداد هم قرار داشت و همگی در خدمت زائران بودند و انواع خدمات رسانی را در طول شبانه روز همچون غذا، آب آشامیدنی، خدمات پزشکی، خواب، استراحت ، مکان نماز خواندن، درمان، امدادرسانی، ارتباطات، حمل و نقل، نظافت و امنیت ارائه میکردند تا به این ترتیب بزرگترین و گستردهترین مجموعه اماکن خدماتی به صورت همزمان و در یک فضای گسترده به هم پیوسته در سطح جهان فعالیت کند.
۸- اماکن خدماتی در طول مسیر پیادهروی اربعین، تقریبا به ارائه ۱۲۵ میلیون وعده غذایی و ۱۵۰ میلیون لیتر آب آشامیدنی، پنج میلیون قوطی آب میوه و حدود ۵۰۰ هزار تن انواع میوه و سبزیجات پرداختند یعنی میانگین هفت میلیون وعده غذا در روز تا طولانیترین و گستردهترین سفره غذا و آب که بشریت تا کنون شناخته است، برپا شود.
۹- اماکن خدماتی در طول مسیر پیادهروی اربعین همچنین، حدود ۶۰ میلیون خدمت در زمینه استراحت و خواب در طول راههایی که زائران طی کردند، ارائه کردند، یعنی در سطح جهان، بزرگترین میزبانی و استراحت در یک مساحت جغرافیایی به هم پیوسته و زمانهای مشخص را شاهد بودیم.
۱۰- بیش از ۶۰۰ هزار نفر در اماکن خدماتی و موکبها در زمینههای مختلف همچون پخت و پز، ساخت و ساز، کارگران،علمای دینی، مهندس، پزشک، داروساز، راننده، مترجم و راهنما به خدمت مشغول بودند و در طول فعالیت خود در این ایام حتی یک دینار هم دریافت نکردند بلکه بسیاری از آنها در تامین هزینههای مراسم اربعین مشارکت داشتند یعنی بزرگترین مجموعه داوطلبان که بشریت تاکنون شناخته در این ایام مشغول به خدمت بودند.
۱۱- در این مراسم، بیش از سه میلیون کتیبه و پرچم و علم کوچک و بزرگ و متوسط که بیشتر آنها به رنگهای سیاه، سبز و قرمز بودند، به اهتزاز درآمد که در میان آنها دهها پرچم عراقی و صدها پرچم کشورهایی که زائران از آن کشورها شرکت کرده بودند، به ویژه از ایران، بحرین و لبنان به چشم میخورد تا به این ترتیب، بزرگترین حجم و مقدار از پرچمهای ثابت و سیار در یک مناسبت و در اماکن به هم پیوسته را شاهد باشیم و بشریت این حجم و تعداد از این اقلام را به یاد ندارد.
۱۲- شرکت کنندگان در مراسم اربعین حسینی از تمام طیفهای جامعه و طبقات و قشرها اعم از متدیین و غیر متدینین(با وجود ماهیت دینی مراسم)، بیسواد و اندیشمند و متفکر و همچنین افرادی با مدارک دانشگاهی بالا، مردم عادی و مقامات بلندپایه کشورها، فقیران و ثروتمندان شرکت داشتند، کسانی که نسبت به دین شناختی نداشتند و فقها و مجتهدان بزرگ بودند و هیچ فرق و تفاوتی در ارائه انواع خدمات رسانی و بذل و بخش مادی و معنوی به این زائران از طیفها و قشرهای مختلف وجود نداشت و همه به یک اندازه خدمت رسانی میشدند.
۱۳- در طول روزهای برگزاری مراسم اربعین و در تمام شهرها و راههایی که شرکت کنندگان میلیونی اربعین حضور داشند هیچ حادثهای که منجر به جراحت یا مشاجره یا اقدامات خشونت آمیز یا حوادث و سوانح رانندگی شود و لو ناچیز رخ نداد که یک حالت بینظیر تاریخی و جغرافیایی در سطح جهان به شمار میرود.
۱۴- شهر کربلای معلی بیشتر بار این مراسم را همانند هر سال به دوش کشید، این شهر مرکزی بود که تمام راهپیماییهای میلیونی زائران پیاده به آن سرازیر میشد و مراسم اربعین هم با مشارکت بیش از ۱۵ میلیون زائر در روز بیستم ماه صفر(اربعین) در این شهر پایان یافت تا بزرگترین تجمع انسانی در سطح جهانی در یک مناسبت واحد و در یک مکان و در روز روز شکل بگیرد.
۱۵- شهر نجف اشرف هم پس از کربلای معلی، بیشترین بار را بر دوش کشید زیرا شهر اصلی بود که مراسم پیادهروی اربعین از این شهر آغاز شد، نجف همچنین به حکم جایگاه و موقعیت جغرافیایی خود، مسئولیت تاریخی را در حمایت مادی و معنوی از انتفاضه شعبانیه علیه رژیم بعثی صدامی برعهده داشت، حجم کمکهای مردمی ساکنان نجف اشرف برای مراسم اربعین امسال حدود ۱۰۰ میلیون دلار بود یعن یحدود ۲۰ درصد مجموع هزینههای تمام مراسم که همگی کمکهای اهالی بود، علاوه بر آنکه بیشتر جمعیت نجف به احیا و بزرگداشت این مراسم در مدت زمان پنج تا پانزده روز پیاپی مشغول بودند و این شهر از جمعیت یک میلیون و پانصد هزار نفری خود طی سه روز پایانی مراسم یعنی هفدهم تا بیستم صفر تقریبا خالی از سکنه بود.
۱۶- مجموع کل مبالغ مالی که مردم برای مراسم امسال هزینه کردند و با انگیزههای کاملا شخصی صورت گرفت، حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود و حجم کمکهای خیریه از ۲۵۰ دینار عراقی(۲۰ سنت آمریکا) تا ۶۵۰ میلیون دینار عراقی(۵۰۰ هزار دلار آمریکا) میرسید.