
تنوع نانهای سنتی ،پخت انواع حلواها وآداب ورسوم مخصوص این ماه،شهرستان لار را نسبت به سایر شهرستانها،متمایز کرده است. دراین ماه، معمولا بانوان لارستانی،نسبت به ماههای دیگرسال ،وقت خودرا بیشتربرای…
تنوع نانهای سنتی ،پخت انواع حلواها وآداب ورسوم مخصوص این ماه،شهرستان لار را نسبت به سایر شهرستانها،متمایز کرده است. دراین ماه، معمولا بانوان لارستانی،نسبت به ماههای دیگرسال ،وقت خودرا بیشتربرای پخت شیرینی های ویژه رمضان صرف کرده وکام اقوام وهمسایگان رانیز شیرین میکنند.
در این ایام کرونایی اگرچه کمی تهیه این حلواها و نان های محلی نیز احتمالا کاهش یافته است، اما هنوز هم این محصولات بومی و خوشمزه جایگاه خاصی در سفره لارستانی ها در ماه رمضان دارند.
بعضی ازانواع نانهای لاری عبارتند:
تـَپتـَپی،نینَنی ،بالاتوَه،
لیتَک،فَلَزی،
جَرادَک،گَپـُک،خَرگی،تُوَه لِـز و…
انواع حلواهای لاری:
مقراضی،یغدَر،مسقطی،
حلوای نبات یاحلوای صمغ(حلوای انگشتی)
حلوای جُلّاب،حلوای گِیشات،حلوای آردبرنح،
حلوای تـَرَک،حلوای مِحک
حلوای گـَمبولَه و….
پرطرفدارترین وپرمصرف ترین نانها در ماه رمضان: نی نَنی، بالاتُوَه شـُلو یا شُلـشـُلو و بالاتُوَه سختو ولیتَک میباشد که بادستان هنرمند کدبانوهای لاری به طرزماهرانه ای پخت میشود .
طرزتهیه حلوای یغدرلاری
موادلازم:
نشاسته : ۱۰۰گرم
آردبرنج: ۱۰۰گرم
شکر :۳۵۰گرم
شیر :یک کیلو
گلاب : نصف لیوان
آب:حدود۴ الی ۴/۵ لیوان
مغز پسته یا خلال پسته: یک استکان
هل پودر کرده: یک قاشق چایخوری
زعفران آب کرده،نصف لیوان
طرزتهیه:
ابتدا نشاسته رادرون ظرفی بامقداری آب حل کرده وبعد الک میکنیم. شکر ونشاسته و شیر وبقیه آب را درون “حلواسَزی” که ظرف مخصوص پخت حلویات هست، میریزیم (میتوان ازقابلمه نسوز هم استفاده نمود.) روی شعله قرارمیدهیم ومرتب هم میزنیم تا گلوله گلوله نشود وته نگیرد.
حدود ۱۵ دقیقه که جوشید ،مواد به تدریج رقیق میشود. نیمساعت بعدازرقیق شدن،بازهم به پخت ادامه میدهیم. گلاب ومغز پسته و زعفران وهل نیز اضافه کرده وبعداز ۵ الی ۱۰دقیقه، شعله را خاموش میکنیم.
حلوای یغدر ما آماده هست که درون دَوری بریزیم وبگذاریم سرد شود.
معمولااین حلوا را لوزی لوزی بُرش میدهند باچنگال میخورند اما بعضیها آنرا رقیقتر میکنند وبا قاشق مَیل مینمایند. وهمچنین میتوان به جای آب، همان میزان شیر رااضافه کنند.
تهیه کننده: عشرت جهاندیده
اخبار ویژه : دانشگاهها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
اخبار ویژه : توسعه همکاریهای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و بانک قرضالحسنه مهر ایران
دستهبندی نشده : خانهای کوچک با ۵۷ دختر در لار
اخبار ویژه : تئاتر لارستان، روزی روزگاری…/گفتوگو با خالد اسلوب؛ بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر لارستان
اخبار ویژه : تصاویر| بازگشایی آزمایشی ۱۰ کیلومتر از باند دوم محور لار–بندرعباس
اخبار ویژه : هماندیشی در دانشکده علوم پزشکی گراش برای دانشگاه شدن
اجتماعی : یک فوتی و سه مصدوم در تصادف زنجیرهای جاده لار به بندرعباس
اخبار ویژه : سفر مشترک و بیسابقه سه نماینده جنوب فارس و غرب هرمزگان از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اجتماعی : تصاویر| مراسم نماز طلب باران در لار(۲)
اجتماعی : تصاویر| دعا برای باران در لار
اخبار ویژه : کسب نشان طلای مسابقات کشتی آزاد دانشجویان کشور توسط کشتی گیر لارستانی
اخبار ویژه : ایران در گروه «چالش و شگفتی»؛ معرفی حریفان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
اجتماعی : لار آماده پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو است
اجتماعی : تصاویر|مانور زلزله در لارستان
اخبار ویژه : مصاحبه با رقیه ارشادی؛ هنرمندی که تئاتر را علمی میفهمد و علمی آموزش میدهد
اخبار ویژه : سرپرست جدید آموزش و پرورش شهرستان جویم منصوب شد
اخبار ویژه : تجلیل از بانوی لارستانی در کردستان
اجتماعی : ماجرای تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان چه بود
اخبار ویژه : چهار دهه مطالبهگری برای اتصال لار به شبکه ریلی کشور
اخبار ویژه : سفر شهردار لار به دبی
اخبار ویژه : تئاتر لارستان؛ روزی روزگاری| یعقوب رستگار لاری، نامی آشنا برای بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر لارستان
اخبار ویژه : اقامه نماز طلب باران در شهرستان خنج
اخبار ویژه : رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان منصوب شد
اخبار ویژه : مسیر پروازی لار–شارجه–لندن فعال شد
اخبار ویژه : «وقف» از هاروارد تا لارستان
اخبار ویژه : درباره خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس چه میدانید؟!
اجتماعی : مشکلات مربوط به پروژههای خیرساز، حل شود
اخبار ویژه : پیشنهاد ناحیهبندی شهرداری لار به دو حوزه مستقل
اجتماعی : تصاویر|نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و لارستان
اجتماعی : معرفی نان سنتی محلی لارستان(تپ تپی) در جشنواره ملی نان کشور