کارگاه آموزشی آشنایی با نحوه بهره برداری از فرآوردههای جنگلی و باغی و زراعت چوب با حضور جمعی از بهره برداران و کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان برگزار…
کارگاه آموزشی آشنایی با نحوه بهره برداری از فرآوردههای جنگلی و باغی و زراعت چوب با حضور جمعی از بهره برداران و کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان برگزار شد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، منصور رضایی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان، با اشاره به اجرای طرحهای الگویی احیاء و مدیریت مشارکتی عرصههای بیابانی با گونههای مختلف اقتصادی و سازگار با شرایط بیابانی مانند گز شاهی، گفت: یکی از مهمترین راهکارها در راستای جلوگیری از تخریب و نابودی عرصههای جنگلی، زراعت چوب و توسعه آن به ویژه در مناطق خشک و بیابانی است.
او، با تاکید بر اینکه پیگیریهای لازم برای صدور مجوز حمل چوب درخت بیابانی گَز در حال انجام است، بیان کرد: با استفاده از قانون ماده ۳ و بر اساس فعالیتهای ترویجی ومشارکت مردم برای کشت درختان چوب ده میتوان جهش خوبی در زمینه زراعت چوب در لارستان ایجاد کرد.
رضایی با اشاره به سابقه زراعت و برداشت چوب درخت گَز در لارستان، تصریح کرد: با توجه به بیابانی بودن بیشتر مناطق شهرستان و لزوم انجام عملیات مقابله با بیابانزایی، بهره برداران این بخش از گذشته اقدام به زراعت و برداشت چوب گَز در اراضی مستثنیات خود میکردند که این امر باید تقویت و تداوم داشته باشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان با اشاره به اینکه با اجرای این طرح علاوه بر کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از روند بیابانی شدن عرصههای طبیعی زمینه مناسبی برای اشتغالزایی و تامین معیشت روستاییان ایجاد می شود، تصریح کرد: این اقدام علاوه بر جلوگیری از بروز تخریب و تصرف در اراضی جنگلی و دیگر تخلفات در این عرصهها نقش بسزایی در تولید چوب و برآوردن نیازهای صنایع چوب دارد.
او، پیرامون برخی از مشکلات بهره برداران در زمینه توسعه زراعت چوب موضوعاتی را مطرح و توضیحاتی نیز در خصوص دستورالعمل و مراحل قانونی اخذ مجوز برداشت و صدور گواهی حمل چوب ارائه کرد.
ف ۱۱۰