شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۳ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 2

بادخیز بودن لارستان، فرصتی برای سرمایه گذاری در زمینه نیروگاههای بادی

به‌گفته کارشناسان، شهرستان‌های آباده و لارستان جزو مناطق بادخیز استان هستند که ظرفیت‌های موجود در این حوزه برای نصب نیروگاههای بادی باید مورد شناسایی و ارزیابی دقیق قرارگیرد. به گزارش…

به‌گفته کارشناسان، شهرستان‌های آباده و لارستان جزو مناطق بادخیز استان هستند که ظرفیت‌های موجود در این حوزه برای نصب نیروگاههای بادی باید مورد شناسایی و ارزیابی دقیق قرارگیرد.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از همشهری آنلاین،  مدت‌هاست که اثرات زیان‌بار استفاده از سوخت‌های فسیلی و منابع روبه کاهش این نوع سوخت‌ها، بسیاری از کشورهای جهان را به‌فکر یافتن جایگزین‌های مناسب انداخته‌است‌ و براین اساس بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، ازجمله انرژی بادی، روز به‌روز درحال گسترش‌است؛ راهکاری که درسال‌های اخیر درایران نیز سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی بر روی آن انجام شده‌است. اکنون با گذشت حدود ۲ دهه از ساخت نخستین نیروگاه‌های بادی در کشور، رشد این‌گونه نیروگاه‌ها سرعت بیشتری گرفته و پس‌از تصویب قانون خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، در تعداد قابل‌توجهی از استان‌ها توسعه زیرساختی دراین بخش در دست اقدام است. با بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های موجود دراین بخش، علاوه بر تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز کشور، می‌توان اثرات زیان‌بار تولید انرژی‌های فسیلی را نیز کاهش داد و بسترهای مناسب برای توسعه روزافزون مناطقی مانند سیستان‌وبلوچستان را که از بادخیزترین مناطق کشور محسوب می‌شود، فراهم آورد. همه اینها درحالی‌است که کارشناسان معتقدند ظرفیت‌های موجود در ایران در حوزه انرژی بادی بی‌نظیر است و باید از این ظرفیت‌ها به بهترین نحو استفاده کرد. گیلان، خراسان‌رضوی، قزوین، خراسان‌جنوبی، سیستان‌وبلوچستان و آذربایجان‌شرقی ازجمله استان‌هایی به‌شمار می‌روند که با توجه به بادخیزی آنها، از قابلیت‌های چشمگیری در زمینه توسعه نیروگاه‌های بادی برخوردارند. این درشرایطی است که استان‌هایی مانند فارس و اصفهان نیز در سال‌های اخیر اقدام‌های قابل‌توجهی در زمینه بهره‌گیری از انرژی بادی انجام داده‌اند.

استان فارس با توجه به وضعیت توپوگرافی و موقعیت جغرافیایی خود، یکی از مناسب‌ترین استان‌ها برای ساخت نیروگاه‌های بادی است. نخستین توربین بادی این استان به ظرفیت ۶۶۰کیلووات در سال ۱۳۸۹ در منطقه باباکوهی شیراز افتتاح شد. این نیروگاه با تولید سالانه ۷۰۰ هزارکیلووات انرژی برق، برق بیش‌از ۲۰۰ خانواده را تأمین و صرفه‌جویی معادل ۲۳۳ هزارلیتر گازوئیل در مدت یک‌سال را به‌همراه دارد. به‌گفته کارشناسان، شهرستان‌های آباده و لارستان جزو مناطق بادخیز استان هستند که ظرفیت‌های موجود دراین حوزه باید مورد شناسایی و ارزیابی دقیق قرارگیرد. درچنین شرایطی نصب نیروگاه‌های بادی که نمونه آن‌ در ضلع شمالی شهر شیراز دیده می‌شود، موید این است که فارس قابلیت چنین سرمایه‌گذاری‌هایی را دارد. با این‌حال هنوز در شهرهای دیگر استان نیروگاه و توربین بادی نصب نشده‌است.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۳:۱۷ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین