هيچ وقت دو نمونه ترشي را كه در ظرف جداگانهاي است با هم مخلوط نكنيد مثلا اگر مقداري از ترشي بادمجان باقي مانده و مقداري هم ترشي گل كلم، اين…
هيچ وقت دو نمونه ترشي را كه در ظرف جداگانهاي است با هم مخلوط نكنيد مثلا اگر مقداري از ترشي بادمجان باقي مانده و مقداري هم ترشي گل كلم، اين دو را روي هم نريزيد و يك جا نكنيد چون پس از چند روز، كفك ميزند و خراب ميشود. بهتر است از آنها به هنگام استفاده، به اندازهاي كه نياز داريد در يك ظرف بريزيد و مخلوط كنيد و سر سفره بياوريد. چنانچه مقدار زيادي با هم مخلوط كردهايد و براي مدتي بدون استفاده گذاشتهايد، حتماً «خاف اوابو» (۱) و بايد دور بريزيد.
**
اگر خواستيد تخمكهاي خربزه را مورد استفاده قرار دهيد و دور نريزيد آنها را در آفتاب قرار ندهيد كه خشك شود و بعد بشوييد. بهتر است آن را به مدت يك شبانهروز درون كيسه نايلوني (پاكت فريزري) قرار دهيد و بعد آن را به راحتي شسته و تميز كنيد. زيرا در اين صورت تخمكهاي خربزه درون كيسه نايلوني كه سر آن را بستهايد و از ورود هوا به داخل آن جلوگيري ميشود عمليات تخمير و فعل و انفعالات شيميايي، تخم را از جلد جدا خواهد كرد. حتماً سعي كنيد بيشتر از يك روز در كيسه نماند زيرا تخمكها بدبو شده ديگر براي خوردن خوش طعم نخواهد بود.
**
اگر خواستيد فلفل سياه، زيره سبز، رازيانه، زنيان، تخم گشنيز و دانههاي خوشبوي ديگر را نرم و آسياب كنيد، سعي نماييد كه به اندازه نياز، آسياب كنيد زيرا اگر اين پودرها به مدت طولاني بماند، طعم و بوي خوش خود را از دست ميدهد و به قول بيبي خاف اوابو و خاصيت اوليه خود را به مرور زمان از دست ميدهد. ديگر اين كه آنها را در كيسه نايلوني روي همديگر قرار ندهيد چون بو و عطر همديگر را ميگيرند و هيچ كدام عطر خاص خود را نخواهد داشت. پس اگر خواستيد در كيسه نايلوني كوچك بريزيد، آنها را دور از يكديگر و در جاهاي مختلف قرار دهيد.
(۱)خاف اوابو: خاصيت اوليه خود را از دست ميدهند،؛ بيبو ، بيمزه شدن و رنگ اوليه خود را از دست دادن.