امروز در مطبخ بيبي ميخواهيم يك نمونه ترشي شيرين با نرگسي يا همون گزِر خودمون، تهيه كنيم كه بيشتر مخصوص ذائقه افراد ميانسال و سالخورده است بخصوص اونايي كه ناراحتي…
امروز در مطبخ بيبي ميخواهيم يك نمونه ترشي شيرين با نرگسي يا همون گزِر خودمون، تهيه كنيم كه بيشتر مخصوص ذائقه افراد ميانسال و سالخورده است بخصوص اونايي كه ناراحتي معدهداران و نميتونن مواد اسيدي و ترش بخورن. اميدوارم تهيه كنين و خوشتون بياد.
مواد لازم:
نرگسي يا زردك: يك كيلو
شكر: ۳۰۰ گرم
فلفل سبز تند: ۴ عدد يا پودر فلفل سرخ:يك قاشق غذاخوري
سركه: به ميزان لازم
سير: ۶ حبه يا به دلخواه خودتان
آب: به ميزان لازم
تمر هندي: يك بسته و نيم
زيره – رازيانه – تخم گشنيز – گلپر پودر شده: يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
هويجها را شسته، خلال خلال يا حلقوي يا نيمدايرهاي ميكنيم. بعد با كمي سركه و آب ميجوشانيم به طوري كه (دندان گير شود يعني خيلي پخته نشود چون دوباره بايد آنها را بجوشانيم) تمر هندي را با كمي آب، در ظرفي ريخته چنگ ميزنيم بعد ميفشاريم و هستهها را جدا ميكنيم. فلفل سبز همراه با شيره تمر با شكر و كمي از آب و سركه جوشيده قبلي كه مانده بود مخلوط ميكنيم و ميجوشانيم .
وقتي جوشيد هويجهايي را كه قبلاً كمي پخته بوديم به اين مواد اضافه ميكنيم و بعد از ۵ دقيقه شعله را خاموش كرده و ظرفي را زير آبكش قرار ميدهيم و مواد را از آبكش عبور داده و به مدت يك روز (در تابستان) و دو روز در زمستان ميگذاريم تا هوا بخورد و كمي خشك شود. محلول آب و سركه و تمر هندي كه از آبكش عبور كرده بود به اضافه ادويه ترشي كه داشتيم همه را در شيشه مخصوص ترشي، ريخته و چند حبه سير را پوست گرفته دو يا سه قسمت ميكنيم و درون مواد ميريزيم و هويجها نيز درون ظرف قرار داده، محلولي كه بر روي هويجها ميريزيد توجه كنيد كه بايد محلول بيشتر از هويج باشد تا به خوردش برود و فضاي كافي نيز بايد در شيشه باقي بگذاريد. وقتي هواي شيشه چند دقيقهاي خارج گرديد درِ شيشه را ببنديد . (حداقل يك هفته ديگر ترشي آماده خوردن است).