مطبخ بيبي رو به سفارش يكي از خوانندگان عزيز اين صفحه به طرز تهيه و پخت جرادك اختصاص داديم كه به وسيله پيامك از ما درخواست كرده بودن. در خدمت…
مطبخ بيبي رو به سفارش يكي از خوانندگان عزيز اين صفحه به طرز تهيه و پخت جرادك اختصاص داديم كه به وسيله پيامك از ما درخواست كرده بودن. در خدمت حاجيه خانم ف.يكه در مركز مشاركت زنان نيكوكار بنيفاطمه لار هستيم تا از تجربيات و دستپخت اين بانوي بزرگوار و پرتلاش استفاده كنيم. با سپاس از ايشان كه در چند مورد ما را مهمان دست پخت خوشمزه و لذيذ خودشون نمودن و مطبخ بيبي رو خوشبو و سفرههامون رو رنگين كردن.
مواد لازم:
نخود خام خرد شده (بَلكُتَه شده)
آرد به اندازه لازم مثلا 4 تا 4/5 كيلو
دانه خشخاش يا تخم لِمخو يا تخم خرفه به اندازه لازم
گل اسك به اندازه لازم (از قبل آن را با كمي آب خيس ميكنيم تا رنگ بياورد)
آب ولرم (نه خيلي سرد نه خيلي داغ)
مهويه و روغن به اندازه لازم
نمك به اندازه لازم
طرز تهيه:
يك قوطي خالي شير گيگوز يا يك ظرف روي و معدني آماده كرده تا يك چهارم آن نخود خرد شده ميريزيم و بيشتر از نصف قوطي روي آن آب ولرم ريخته ميگذاريم تا خيس بخورد بعد به مدت 10 ساعت مثلا يك ظهر تا شب تا آخر شب تا صبح آن را زير پتو ميكنيم. بعد نگاه ميكنيم اگر كف كرده و حباب آورده آماده است به اندازه نيم كيلو آرد به آن افزوده خوب هم ميزنيم تا مثل خمير شلشلو شود. دوباره آن را زير پتو كرده و بعد از تقريباً دو ساعت خمير كه ورآمد آن را با سه ربع كيلو آرد خمير ميكنيم و نمك به آن اضافه كرده به طوري كه از خمير نان تپتپي كمي سفتتر شود چون مثل خمير بوتنور خودش را مياندازد و بعد كمي شل ميشود. اين خمير اصلي ما است كه به دست ميآيد كه آن را با 3 كيلو آرد خمير ميكنيم و ميگذاريم ور بيايد. ور كه آمد كمي آرد به عنوان اُنگي برداشته و دست را به آن آرد آغشته كرده و چونه ميگيريم كه بايد از (چونه بوتنور بزرگتر باشد) و آن را روي خوئه سنگي غلتانيده و كمي پهن ميكنيم. آماده كه شد روي تابه داغ گذاشته روي آن گل اسك و مهوه و دانههاي خشخاش يا دانههاي خرفه يا لمخو ميريزيم. شعله رو كم كرده آن را پشت و رو ميكنيم البته آن را ميتوان در فر اجاق گاز هم گذاشت اما در قديم از برزه و تنور هم استفاده ميشده است. بعد آنها را يكي يكي پشت و رو چرب كرده و نوش جان ميكنيم.
اخبار ویژه : دانشگاهها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
اخبار ویژه : توسعه همکاریهای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و بانک قرضالحسنه مهر ایران
دستهبندی نشده : خانهای کوچک با ۵۷ دختر در لار
اخبار ویژه : تئاتر لارستان، روزی روزگاری…/گفتوگو با خالد اسلوب؛ بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر لارستان
اخبار ویژه : تصاویر| بازگشایی آزمایشی ۱۰ کیلومتر از باند دوم محور لار–بندرعباس
اخبار ویژه : هماندیشی در دانشکده علوم پزشکی گراش برای دانشگاه شدن
اجتماعی : یک فوتی و سه مصدوم در تصادف زنجیرهای جاده لار به بندرعباس
اخبار ویژه : سفر مشترک و بیسابقه سه نماینده جنوب فارس و غرب هرمزگان از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اجتماعی : تصاویر| مراسم نماز طلب باران در لار(۲)
اجتماعی : تصاویر| دعا برای باران در لار
اخبار ویژه : کسب نشان طلای مسابقات کشتی آزاد دانشجویان کشور توسط کشتی گیر لارستانی
اخبار ویژه : ایران در گروه «چالش و شگفتی»؛ معرفی حریفان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
اجتماعی : لار آماده پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو است
اجتماعی : تصاویر|مانور زلزله در لارستان
اخبار ویژه : مصاحبه با رقیه ارشادی؛ هنرمندی که تئاتر را علمی میفهمد و علمی آموزش میدهد
اخبار ویژه : سرپرست جدید آموزش و پرورش شهرستان جویم منصوب شد
اخبار ویژه : تجلیل از بانوی لارستانی در کردستان
اجتماعی : ماجرای تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان چه بود
اخبار ویژه : چهار دهه مطالبهگری برای اتصال لار به شبکه ریلی کشور
اخبار ویژه : سفر شهردار لار به دبی
اخبار ویژه : تئاتر لارستان؛ روزی روزگاری| یعقوب رستگار لاری، نامی آشنا برای بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر لارستان
اخبار ویژه : اقامه نماز طلب باران در شهرستان خنج
اخبار ویژه : رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان منصوب شد
اخبار ویژه : مسیر پروازی لار–شارجه–لندن فعال شد
اخبار ویژه : «وقف» از هاروارد تا لارستان
اخبار ویژه : درباره خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس چه میدانید؟!
اجتماعی : مشکلات مربوط به پروژههای خیرساز، حل شود
اخبار ویژه : پیشنهاد ناحیهبندی شهرداری لار به دو حوزه مستقل
اجتماعی : تصاویر|نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و لارستان
اجتماعی : معرفی نان سنتی محلی لارستان(تپ تپی) در جشنواره ملی نان کشور