امروز در مطبخ بيبي با غذايي سنتي و بومي به نام گرمه باقله آشنا ميشيم كه خيلي آسان و راحت پخت ميشه و بسيار لذيذ و خوشمزه هم است. غذايي…
امروز در مطبخ بيبي با غذايي سنتي و بومي به نام گرمه باقله آشنا ميشيم كه خيلي آسان و راحت پخت ميشه و بسيار لذيذ و خوشمزه هم است. غذايي ساده بدون گوشت و بدون تشريفات سرخ كردن! مواد اصلي اون باقلاست كه در هر كجا يافت ميشه و هر كسي ميتونه اونو به راحتي بپزه و سفره شام خودشو با اون پر كنه.
مواد لازم:
باقلاي پوست گرفته خشك ۴۰۰ گرم
پياز كوچك ۳ عدد
بادمجان كوچك ۴ عدد
نمك، فلفل، زردچوبه به ميزان لازم
آبليمو نصف استكان
آب به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا باقلا با مقداري آب در ظرفي ريخته و چند ساعتي ميگذاريم تا خيس بخورد.(بهتر است شب باقلا را خيس كنيم) بعد از اين كه خيس خورد آن را درون قابلمه ريخته با مقداري آب روي اجاق گاز ميگذاريم تا بجوشد. درِ قابلمه را نميبنديم چون كف باقلا كه بر اثر جوشيدن در سطح آب جمع ميشود بايد گرفته شود و اگر درِ قابلمه بسته باشد سرريز ميشود. پياز و بادمجان را پوست گرفته و درسته بدون قاچ دادن درون قابلمه ميريزيم. نمك و فلفل و زردچوبه نيز اضافه كرده هر از چند دقيقه آن را هم ميزنيم تا ته نگيرد. بعد از اين كه خوب جوشيد و باقلاها نرم و غليظ شد آبليمو را اضافه ميكنيم. سعي شود شعله اجاق گاز كم باشد تا نسوزد و ته نگيرد و به قول بيبي «دودگَن» نشود. اين غذاي ساده و معمولي كه پخت آن نيز آسان است غذايي سنتي است كه مخصوصاً مادربزرگها و پدربزرگها آن را بسيار دوست دارند. البته بعضيها ممكن است در تهيه آن چيزهايي را به اين غذا اضافه كنند.