حلواي جلاب در گذشته و امروزه كمتر مورد استفاده خانوادهها بوده و هست و اين كه اين حلوا مخصوص زنان زائو است و براي تقويت استخوانها بخصوص كمردرد بسيار موثر…
حلواي جلاب در گذشته و امروزه كمتر مورد استفاده خانوادهها بوده و هست و اين كه اين حلوا مخصوص زنان زائو است و براي تقويت استخوانها بخصوص كمردرد بسيار موثر است كه افراد ميانسال و باتجربه ميتوانند با مهارت خاصي و به خوبي تهيه و درست كنند و گرم و مقوي است. در اينجا به روايت خواهر بانو عباسيان از لطيفي به تهيه اين حلوا ميپردازيم:
مواد لازم:
زيره سبز و زيره سياه
جوز و مخال
قرص كمر
فلفل سياه
زنجبيل
شكر و نبات كه با آب شيره درست ميكنيم
كمي خر خور (جو) آدم خور (گندم) از هر كدام ۷ دانه
كمي زردچوبه
روغن حيواني يا روغن مايع
طرز تهيه:
تمام موادي كه قابل شستشو است شسته، آبكش كرده و خشك ميكنيم و بعد از مخلوط كردن، نرم ميكنيم بعد آن را در روغن تفت ميدهيم تا بوي آن در فضا بپيچد. وقتي بو، فضا را پر كرد آماده است. شكر و نبات را با كمي آب مخلوط كرده و باآن شيرهاي غليظ تهيه ميكنيم بعد مواد بو داده شده را در شيره ميريزيم يك جوش ميدهيم و برميداريم. حلوا كه سرد شد آماده است تا به تنهايي يا با نان خورده شود و بهتر است چند تا صبح ناشتا بخورند.