یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۲ق.ظ
::آخرین مطلب 39 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 3

«عزیز جهان» روایتی تاریخی از زندگی یک پرفسور اهل «اوز» لارستان

کتاب «عزیز جهان» نام اثری است که به زندگی نامه داستانی پرفسور خضری از مفاخر پزشکی لارستان، استان فارس و کشور می پردازد. به گزارش میلاد لارستان اکبر صحرایی نویسنده…

کتاب «عزیز جهان» نام اثری است که به زندگی نامه داستانی پرفسور خضری از مفاخر پزشکی لارستان، استان فارس و کشور می پردازد.

به گزارش میلاد لارستان اکبر صحرایی نویسنده شیرازی در گفتگو با خبرنگار شیرازه درخصوص این کتاب که انتشارات کتابستان معرفت درقم آن را روانه بازار کتاب کرده و در همین سال اول به چاپ چهارم رسیده است، گفت: «عزیز جهان» به زندگی نامه داستانی پرفسور خضری از مفاخر پزشکی استان فارس و کشور می پردازد که متخصص رشته مجاری ادراری (اورولوژی) می‌باشد و مبتکر چند ایده نیز بوده‌اند. ایشان متولد سال ۱۳۱۳ در بخش اوز لارستان می‌باشند و به خیّر بودن شهره بوده و نیازمندان را با ویزیت و درمان رایگان یاری می‌کند.

او توضیح داد: به بهانه زندگی پرفسور خضری داستان از سال ۱۳۰۶ یعنی دوران رضاشاه شروع می‌شود و با ترور شهید فقیهی در جلو بیمارستان شهید فقیهی(سعدی) در سال ۱۳۶۲ پایان می‌یابد. در این کتاب، خواننده افزون بر مطالعه روایت زندگی این پزشک متخصص و همسرش که او نیز متخصص بی‌هوشی است تاریخ و اتفاقات سال‌های زندگی این پزشک را نیز مطالعه می‌کند.

صحرایی با بیان اینکه نام کتاب از دکتر عبدالعزیز خضری و همسر او که جهان توکلی نام دارد، گرفته شده است، تصریح کرد: این داستان حاصل بیش از ۸ جلسه و ۳۸ ساعت مصاحبه‌ با شخصیت اصلی است که در قالب این کتاب به صورت زندگینامه منتشر شده است. همچنین به مطبوعات برای اطلاع از وقایع شهر شیراز در طول تاریخ و استفاده از آن در کتاب مراجعه کردم.

او درمورد قهرمان داستان می‌گوید: دکتر عبدالعزیز خضری اهل سنت است و انسانی مردمی، فرهیخته و خونگرم است، این پزشک تا زمان نگارش کتاب عزیز جهان ۱۵ هزار عملیات جراحی رایگان را انجام داده و سعی می‌کند که مریض را در بیمارستان ببیند، اخلاق دکتر خضری موجب شده است که او در شهر شیراز و در شهرهای اطراف به عنوان شخصیتی مردمی شناخته شود.

در بخشی از این کتاب آمده است: «تابلو درست جفت اسکلت سیاه‌خان قرار داشت. سیاه‌خان قدش به دومتر و شصت سانتی‌متر می‌رسید. وزنش هم به اندازه‌ای افزایش می‌یابد که تنها با درشکه می‌توانستند او را جا به جا کنند … فیلسوف روان‌شاد … استخوان‌های سیاه‌خان را سرهم بندی می‌کند و داخل ویترین شیشه‌ای سردر آمفی‌تئاتر دانشکده به نمایش می‌گذارد؟!
– عزیز  … عزیز … باتوام. اوناهاش! خانم جهان توکلی!
رد انگشت اشاره دوستم را که دنبال کردم نگاهم افتاد به دختر لاغر و زیبارو با قد میانه‌ای که سنگین و با وقار لباس پوشیده بود … صدایش کردم: خانم توکلی! برگشت. چشمم که به صورت گندمی او افتاد، مهرش به دلم افتاد …»

بنابراین گزارش، پروفسور خضری در سال ۱۳۴۴ فارغ التحصيل رشته پزشكي از دانشكده پزشكي شيراز می‌شود و پس از گذراندن ۴سال دوره جراحی عمومی در سال ۱۳۴۸ به‌عنوان عضو هيات علمي در بخش جراحي دانشكده پزشكي شيراز استخدام می‌شود. او حدود ۵/۴ سال در بخش جراحي دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بيمارستانهاي وابسته در جنوب خدمت كرد که حاصل آن انجام ۵۷۰۰ جراحي و درمان براي فقيرترين قشر مردم جنوب بود سپس با گرفتن بورسيه عازم انگلستان می‌شود و در دانشگاه برستول به عنوان عضور هيات علمي دائم استخدام می‌شود اما پس از شش ماه با تصمیمی انقلابی از چنین پست و موقعیتی چشم می‌پوشد آن‌هم در مهرماه ۵۷ و هنگامی که مردم براي انقلاب بزرگ اسلامي در خيابان‌ها بودند به ميهن بازمی‌گردد درحالی که درآن برهه زمانی بسیاری از افرادی که شانس چنین موقعیتی در خارج از کشور را داشتند، جلای وطن مي كردند.

پي ريزي یک بخش آموزشي مدرن و فعال بر طبق استاندارد قابل قبول، خدمت خالصانه تمام وقت جغرافيايي در دانشگاه، نوآوری در عرصه درمان و اعمال جراحی، عضویت در انجمن ارولوژي ايران، اروپا و بين الملل، چاپ بیش از ۶۵ مقاله علمی در مجلات ایندکس شده بین‌المللی، تآلیف کتاب‌های درسی، مداواي بيماران مستمند، خدمات پزشكي در جبهه هاي جنگ تحميلي و پشت جبهه، شركت در تربيت هزاران دانشجوي پزشكي و آموزش بيش از ۱۴۰ دستيار ارولوژي كه فارغ التحصيل شده و اكثراً برخوردار از دانش لازم، حذاقت شغلي و اخلاق حسنه بوده و عالماني كه وجود آنها باعث افتخار جامعه بوده ازجمله افتخارات و خدمات ارزنده این پزشک حاذق و با اخلاق است که بارها از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نظام پزشكي ايران به عنوان استاد برتر و نمونه انتخاب شده است؛ استادی که به قول خویش، دستياران و دانشجويان را فرزندان خود مي‌داند و به‌همان اندازه به آن‌ها مهر می‌ورزد.

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۶ ساعت ۵:۰۷ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین