۱۳ درصد خرمای کشور در فارس تولید میشود. به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه…
۱۳ درصد خرمای کشور در فارس تولید میشود.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به خشکسالی شدید سال زراعی جاری، احتمال طغیان این آفت در نخلستانهای استان وجود دارد.
حمید دبیری با بیان اینکه عملیات سمپاشی در نخلستانهای استان ، در قالب کنترل بهینه آفت در دو مرحله به فاصله ۱۵ روز انجام میشود، گفت: در این طرح تمام نخلستانهای استان در مدت سه ماه سمپاشی میشوند.
ادامه داد: آفت کنه تار عنکبوتی از اوایل تابستان و از آغاز رنگ زنی میوههای خرما پدید میآید و شیره میوه خرما را میمکد و موجب لاغر شدن و نابودی میوه میشود.
دبیری خاکآلود و نامرغوب شدن میوه و قرار گرفتن یکلایه تار روی میوه را از مهمترین علائم این آفت دانست.
وی با اشاره به اینکه در این طرح به منظور جلوگیری از بروز خسارت و ضرر و زیان به نخلداران از سم دیازنون، مالاتیون و رلدان استفاده می شود ،افزود: با سمپاشی نخلستان ها از بروز سالانه ۷۰ درصد خسارت به محصول خرمای استان جلوگیری شد.
در فارس سالانه بیش از ۱۴۰ هزار تن خرما از سطح ۲۷ هزار هکتار نخلستان برداشت میشود.
۱۳ درصد خرمای کشور در فارس تولید میشود.
در فارس ۱۰۰ رقم شناسایی شده است.
خرمای شاهانی، زاهدی و کبکاب بیشترین رقم سطح کشت خرما در فارس را تشکیل میدهد.
عمده خرمای استان فارس در شهرستانهای جهرم، کازرون، خنج، قیر و کارزین، مهر، لامرد، فراشبند، فیروز آباد، داراب، زرین دشت و لارستان تولید میشود.