گرمای سخاوتمند خورشید در جنوب فارس کارآفرینها را بر آن داشته است تا اقدام به اشتغالزایی کنند. به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، توجه به قابلیت و…
گرمای سخاوتمند خورشید در جنوب فارس کارآفرینها را بر آن داشته است تا اقدام به اشتغالزایی کنند.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، توجه به قابلیت و استعدادهای بومی هر منطقه و تلاش برای اشتغالزایی و توسعه اقتصادی بر پایه آن از مصادیق اقتصادی است که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است.
تابش خورشید در شهرهای جنوبی فارس و داشتن بیشترین روزهای آفتابی از قابلیتهای بومی این منطقه است که توجه به آن سر منشایی کارآفرینانه است. علیرضا دهقانیفر، مسئول بسیج سازندگی گراش از راهاندازی نیروگاههای خورشیدی به عنوان بالاترین ظرفیت گراش در تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی نام میبرد که نزدیک به ۱۰۰ درصد تسهیلات اشتغالزایی را به خود اختصاص میدهد.
محمدمهدی منیر کارآفرین ۳۵ ساله گراشی است که پس از سه سال فعالیت از بدنه دولت جدا شد تا خود اشتغالزا و تولیدکننده شود. استفاده از تابش گرمابخش خورشید به انرژی تجدیدپذیر برق اکنون منشا سودی حلال برای شرکت تعاونی جوان کارآفرین گراشی و سرمایهگذاران خصوصی جنوب فارس شده است.
منیر در معرفی این کسب و کار تولیدگر و درآمدزا گفت: مشترکین خصوصی برق فضای پشت بام منزل مسکونی یا تجاری خود را مجهز به نیروگاه تولید برق میکنند تا برق تولیدی آنان به شبکه برق شهری وصل شود و تضمین خرید بیست ساله این برق را از دولت دریافت میکنند.
تابش فوقالعاده آفتاب در جنوب فارس و داشتن کمترین روزهای ابری در سال در این شهرها از دلایل رونق این نوع تولید شده است و نقدینگی و سرمایههای آزاد و ارزی گراشیها را جذب میکند تا تورمزا نباشند.
کارآفرین گراشی اشتغالزایی، جلوگیری از تورمزا بودن سرمایههای آزاد و صرفهجویی در انرژی مورد نیاز وسایل سرمایشی با جذب گرمای خورشید را از پیامدهای بارز و مثبت راهاندازی نیروگاههای خورشیدی دانست.
«اقتصادی که در ساخت درونیِ خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگی کند و با تغییرات گوناگون در این گوشهی دنیا، آن گوشهی دنیا متلاطم نشود» توصیفی است که مقام معظم رهبری از اقتصاد مورد نیاز کشور کردهاند. مواد اولیه ایجاد نیروگاه برق به روش خورشیدی تابش خورشید است که سخاوتمندانه همیشگی و رایگان است و کمترین تلاطم را از عدم ثبات اقتصادی و تغییر نرخ ارز دارد.
منیر استقبال سرمایهگذاری در ایجاد نیروگاه تولید برق را تا قبل از ایجاد تلاطم اقتصادی اخیر فوقالعاده و پس از آن قابل قبول توصیف کرد و گفت: ماده اولیه تولید ما خورشید همیشگی است، ثبات دارد و تنها تاثیرپذیری ما از نوسانات بازار خرید تجهیزاتی مانند پنلها و آهن آلاتی است که تجهیزات بر آنها نصب میشود.
سرمایهگذار بخش خصوصی ۳۰ میلیون تومان صرف تجهیز فضایی ۳۵ متری به نیروگاه خورشیدی میکند تا پس از بازگشت ۵ ساله سرمایه اولیه، بالغ بر ۱۰۰ میلیون سود حلال غیر ربوی کسب کنند. منیر گفت: خرید تضمینی ۲۰ ساله و در نظر گرفتن نرخ تعدیل تورمی از مزایای اقتصادی این طرح است که در هیچ یک از قراردادهای دولتی وجود ندارد.
بسیج سازندگی داوطلب حضور و نقشآفرینی در عرصه اقتصاد مقاومتی است. دهقانیفر با بیان اینکه اعتبارات مربوط به تسهیلات اقتصاد مقاومتی در سال جاری به خوبی گذشته از سوی استان تزریق نشده است گفت: تعاملات خوبی با اداره برق، کمیته امداد و بهزیستی و اداراه کار داشتهایم تا با اعطای وام اشتغالزایی به تحقق هر چه بهتر اقتصاد مقاومتی در گراش کمک کنیم.
خشکسالیهای اخیر استان فارس، رها کردن زمین کشاورزی و مهاجرت کشاورزان را در پی داشته است تا سرمایهای که در مزارع و باغات به کار گرفته میشده است، به سرمایهای آزاد تبدیل شود که گاها در شهرها صرف واسطهگری شود و سود کاذب ایجاد کند.
دستاورد تبدیل زمین کشاورزی به نیروگاههای تولید برق، مزرعهای خورشیدی است که درآمدی پایدار را به همراه دارد. منیر از مهاجرت معکوسی گفت که به دنبال ایجاد مزرعه خورشیدی در جنوب فارس اتفاق میافتد.
این جهادگر عرصه اقتصاد مقاومتی بزرگترین درخواست خود را متوجه وزارت و اداره کل تعاون کرد تا شرکتهای خدماتی این چنینی را بیش از پیش حمایت کنند. منیر توضیح داد: این شرکت تعاونی با تولید انرژی تجدیدپذیر درست در نقطه مصرف، تولید ایجاد میکند و درصورتی که تولید برق بیش از مصرف، تولید شود میتواند با صادر شدن برق درآمد ارزی نیز به همراه داشته باشد.
وی افزود: همچنین حمایت تسهیلاتی بسیج سازندگی در سرمایهگذاران بخش خصوصی نقدینگی را از بازار جمع میکند و آن را در مسیر تولید واقعی قرار میدهد.
ستون فقرات اقتصاد مقاومتی در بیانات رهبری عبارت است از تقویت تولید داخلی؛ امری که اشتغال میآفریند و در حل معضل بیکاری راهگشاست. منیر از اشتغالزایی بالای این کسب و کار تولیدی میگوید. اشتغالزایی که بسیار بالاتر از کارخانههایی با سرمایه میلیاردی اولیه است.
کار آفرین گراشی با اشاره به اینکه شرکتهای تعاونی با بدنه کارگر سر و کار دارد و اشتغالزایی بالایی دارند، گفت: به ازای هر ۱۰ درصد سودی که نصیب ما میشود ۱۰ نفر مستقیم و غیر مستقیم شاغل میشوند.
به فعل رساندن ظرفیتهای بالقوه تولید در مناطق مختلف، ضمن اشتغالزایی و حل برخی از مسائل اجتماعی جامعه چون مهاجرت و اشتغال کاذب، به خودکفا و مقاوم شدن اقتصاد کشور میانجامد.
این کارآفرین گراشی میگوید: حضور رسانه در کنار فعالیتهای اقتصادی این چنینی سبب هدایت درست سرمایهها و بهبود وضع اقتصادی میشود، چیزی که تاکنون به میزان کافی وجود نداشته است.
گزارش از فاطمه رفاهت