وقتی رمضان شریف سخنگوی سپاه و ابوشریف سخنگوی «الاحوازیه» ساعتی بعد از حمله تروریستی امروز به رژه نیروهای مسلح در اهواز اعلام کرد که مسئولیت این حمله با گروهک «الاحوازیه»…
وقتی رمضان شریف سخنگوی سپاه و ابوشریف سخنگوی «الاحوازیه» ساعتی بعد از حمله تروریستی امروز به رژه نیروهای مسلح در اهواز اعلام کرد که مسئولیت این حمله با گروهک «الاحوازیه» بوده است، خیلیها برای بار اول نام این گروه به گوششان خورد.
جنبش الاحوازیه، آنطور که دیدبان مبارزه با تروریسم میگوید، در سال ۱۳۷۶ برای اولین بار اعلام موجودیت کرده است. این گروه که مدعی استقلال خوزستان از ایران و تعلق جزایر سهگانه خلیج فارس به «خوزستان» و همچنین «عربی» بودن «خلیج فارس» است، در سایتی خبری به نام «احوازنا» به تبلیغات ضد ایرانی و تجزیهطلبانه میپردازد و در چند سال گذشته بارها مسئولیت حملات تروریستی که در استان خوزستان رخ داده را پذیرفته است.
براساس آنچه برخی سایتهای خبری منتشر کردهاند، حزب «تضامن الدیمقراطی الاهواز» یا همان «الاحوازیه» در انگلستان و برای مقابله با جمهوری اسلامی اعلام موجودیت کرده است.
«منصور عبدویس» معروف به «منصور سیلاوی» مسئولیت این گروهک را برعهده میگیرد و فردی به نام «دانیل برت» عضو حزب کارگر انگلستان را نیز با عنوان مسئول انجمن دوستی عربهای ایران و انگلیس در کنار الاحوازیه» قرار میدهد. پس از مرگ عبدویس، «عدنان سلمان» که زمانی در ایران زندگی میکرد، با کنار زدن نیروهای قدیمی گروهک از جمله جلیل شرهانی، موسی شریفی، وجدان عفراوی، کریم عبدیان، ناهی ساعدی، یاسین غبیشی و … مسئولیت گروهک را به عهده گرفت.
شاخه نظامی گروهک «الاحوازیه» به نام محیالدین آل ناصر، بازوی نظامی جبهه التحریر – جنبشی نظامی در عراق – بوده است.
افراد این گروهک معتقدند که باید مبارزه مسلحانه تا نابودی فارسها و آزادی عربستان شامل استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج فارس ادامه یابد. آنها در نقشههای خود عنوان خلیج عربی را به جای خلیج فارس برگزیدهاند. رهبر معنوی و نظامی این گروهک در حال حاضر «حبیب نبگان» است که در دانمارک سکونت دارد.
گفته میشود «طاهر آل نعمه» در کانادا، «موسوی» در حزب النهضه، «ابوبشار» و «محمود احمد» رئیس جبهه دموکراتیک خلق عرب در انگلیس و کشورهای هلند، دانمارک و سوئد و همچنین سازمان سیا از این گروهک حمایت معنوی میکنند.
براساس اسناد منتشره ویکیلیکس حبیب نبگان و احمد نیسی در سال ۱۳۸۴ بعد از فرار از کشور به اتفاق فردی به نام «فرید» مقیم امارات متحده عربی با سفیر آمریکا ملاقات داشتهاند و ضمن توضیح در مورد چگونگی بمبگذاریهای خود در اهواز از وی درخواست پناهندگی و ملاقات با اعضای سازمان سیا را کردهاند.
بمبگذاری در مجموعهای از ساختمانهای دولتی از جمله ساختمان اداره منابع طبیعی، ساختمان فرمانداری و ساختمان سازمان برنامه و بودجه، بمبگذاری در خیابانهای اهواز و زنجیره بمبگذاریها در چاه نفت شماره ۱۷۹ اهواز، از جمله اولین عملیات این گروهک در سال ۱۳۸۴ است. در مجموع در سال ۸۴، هشت انفجار در اهواز، یک انفجار در تهران و دو انفجار در شهرهای آبادان و دزفول رخ داد که منجر به کشتهشدن حداقل ۲۶ نفر و زخمیشدن حد اقل ۲۸۳ نفر شد. در بهمن ۸۴، یک مقام مسئول در استانداری خوزستان اعلام کرد تعدادی از عوامل بمبگذاریهای اهواز دستگیر شدهاند. ده نفر در ارتباط با این انفجارها به اعدام محکوم شدند و سر و صداهای این گروهک برای مدتی فروکش کرد.
اردیبهشتماه سال ۹۶، حمله دیگری در اهواز این بار به یک کلانتری رخ داد که در نتیجه آن دو نفر از کارکنان کلانتری کشته شدند. گرچه مقامات در اخبار اولیه مسئولیت این عملیات را مستقیما متوجه گروه «الاحوازیه» نکردند اما آن را اقدام تروریستی دیگری از طرف «گروههای جداییطلب» نامیدند.
در هفتههای گذشته، سایت خبری «الاحوازیه» بارها فیلم آتشافروزی عوامل این گروه در شعبههای مختلف بانکها در اهواز و شهرهای اطرافش را منتشر کرده و مسئولیت آنها را به عهده گرفته است.
آخرین عملیاتی که مسئولیت آن توسط این گروه جداییطلب پذیرفته شده، حمله به رژه نیروهای مسلح در صبح آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز است که تا ظهر امروز دستکم ۲۵ شهید و ۶۰ زخمی به جا گذاشته است. غیرنظامیان و کودکان در میان شهدا و زخمیهای این حمله تروریستی حضور داشتند.