بانک مرکزی در بخشنامه ای به شبکه بانکی بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ درخصوص تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را برای اجرا ابلاغ کرد. به گزارش میلاد لارستان…
بانک مرکزی در بخشنامه ای به شبکه بانکی بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ درخصوص تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از اقتصادآنلاین، براساس بند ”الف“ تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مقرر شده است: «به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از محل پسانداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به زوجهایی که تاریخ عقد آنها بعد از ۱/۱/۱۳۹۶ می باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده اند، با اولویت نخست پرداخت کند.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال ۱۳۹۸ سیصدمیلیون (۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال با دوره بازپرداخت پنجساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است. بانک مرکزی میتواند یارانه پرداختی به اشخاص را به عنوان تضمین در این زمینه بپذیرد.»
با توجه به تبصره مورد اشاره موارد زیر لازم است توسط شبکه بانکی مدنظر قرار گیرد:
۱- پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در اولویت نخست پرداخت تسهیلات قرض الحسنه قرار دارد.
۲- تمامی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی ملزم به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از محل مجموع سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری بوده و مبلغ تسهیلات مذکور برای هر یک از زوجین به میزان ۳۰۰ میلیون ریال با دوره باز پرداخت پنج ساله (۶۰ ماهه) و نرخ کارمزد ۴ درصد میباشد.
۳- با عنایت به مفاد ماده ۵۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، افراد مندرج در قانون مذکور، مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی(مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال و با رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات مذکور) می باشند.
۴- رعایت سایر شرایط و ضوابط مندرج در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج جهت دریافت تسهیلات مذکور الزامی می باشد. همچنین سهمیه در نظر گرفته شده جهت آن بانک متعاقباً اعلام خواهد شد.