جلسه تبیین و تشریح «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» با حضور رییس و معاونان و همچنین مدیران دانشکده علوم پزشکی لارستان برگزار شد. به گزارش میلاد لارستان به نقل…
جلسه تبیین و تشریح «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» با حضور رییس و معاونان و همچنین مدیران دانشکده علوم پزشکی لارستان برگزار شد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از وبدا، در این نشست، دکتر کریمی رییس دانشکده علوم پزشکی لارستان با اشاره به اهمیت این طرح اظهار داشت: موضوع فشار خون بحث مهمی است که اگر آموزش های لازم آن به موقع ارائه شود، از وقوع بیماری، مشکلات و هزینه های درمان جلوگیری می شود.
وی تصریح کرد: هر واحد و بخشی باید در این طرح وظیفه خود را بداند و در راستای تحقق اهداف آن بکوشد تا نتیجه لازم کسب شود.
دکتر وحید یگانه معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز با اشاره به اینکه این طرح از ۲۷ اردیبهشت ماه و همزمان با روز جهانی فشار خون آغاز و تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد اظهار داشت: مهمترین ناامنی و علت مرگ در ایران فشار خون است و ۸۰ درصد از مردم یا از فشار خون خود مطلع نیستند و یا اقدام لازم را برای آن انجام نمی دهند.
وی با بیان اینکه یک سوم از جمعیت کشور دچار فشار خون بالا هستند، افزود: در سال ۲۰۱۷ ده هزار نفر بر اثر فشار خون جان خود را از دست داده اند و در حال حاضر ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشور دچار بیماری فشار خون هستند که اگر نمک از سفره ها حذف شود این آمار ۳۰ درصد کاهش می یابد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: جمعیت هدف در این طرح افراد بالای ۳۰ سال، مادران باردار و بیماران کلیوی هستند که جمعیت آنها در استان فارس یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
وی خاطرنشان کرد: ۵۷ درصد در استان فارس توسط پزشک خانواده فشار خون آنها تایید شده و ۴۳ درصد دیگر باقی مانده اند که با وجود ۱۰۰ خانه بهداشت، ۵۰۰ مرکز جامعه خدمات سلامت و ۱۰۰ پایگاه سلامت باید به اوضاع آنان رسیدگی شود.
دکتر یگانه با بیان اینکه شعار این طرح “فشار خون، بدانیم و اقدام کنیم” است، گفت: در این طرح باید آموزش و آگاه سازی مردم نسبت به این بیماری غیر واگیر انجام شود.
شرفی مسئول واحد بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان هم، با بیان اینکه رییس این طرح در شهرستان رییس دانشکده و دبیر آن معاون بهداشت است، اظهار داشت: لارستان و خنج دارای ۱۱۹ هزار و ۹۳۱ نفر جمعیت بالای ۳۰ سال هستند که از این بین ۹۹ هزار ۹۹۱ نفر در لار و ۱۹ هزار و ۹۴۰ نفر در خنج سکونت دارند.
وی با ارائه آمارهای مربوط به کشور در زمینه فشار خون تصریح کرد: از ابتدای این طرح یعنی ۲۸ اردیبهشت ماه اولویت خدمات در پزشکی خانواده برای مراجعان بالای ۳۰ سال و زنان باردار یا بیماران کلیوی، اندازه گیری فشار خون است.
مسئول واحد بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: در بازه یک ماهه این طرح باید حداقل نصف جمعیت هدف یعنی ۶۰ هزار نفر در لارستان از لحاظ فشار خون غربالگری شوند که بنابر احتمال ده درصد، ۶ هزار نفر بیمار هستند.
گفتنی است در ادامه این نشست با توجه به اجرای طرح فوق و نیاز به راه اندازی ایستگاههای فشار خون، در مورد تجهیزات، امکانات، نیروی انسانی و چگونگی هماهنگی های لازم بین بخش های مختلف، بحث و تبادل نظر شد.
ف ۱۱۰