همین چند روز پیش انتشار خبری مبنی برارتقای احتمالی یکی از بخش ها و همزمان طرح ارتقای لارستان به استان، فضای مجازی را تحت الشعاع قرار داد. سال هاست که…
همین چند روز پیش انتشار خبری مبنی برارتقای احتمالی یکی از بخش ها و همزمان طرح ارتقای لارستان به استان، فضای مجازی را تحت الشعاع قرار داد. سال هاست که این منطقه درگیر ارتقای بخش ها و مناطق است، بدون آنکه مرکز شهرستان مورد توجه باشد. نفوذ برخی در دستگاه های تصمیم گیر روند ارتقای منطقه را با مشکل مواجه نموده است. خبری که دفتر نماینده منتشر نمود، واکنش هایی در فضای مجازی به دنبال داشت، برخی از آن استقبال کردند و گروهی دیگر، آن را فرصتی برای تبلیغات نماینده قلمداد کردند و عده ای در برابر آن موضع گرفتند که چون موضوع ارتقای بخش اوز تمام شده است نماینده به این وسیله خواسته است پاسخی برای موکلین خود داشته باشد. فارغ از هر گونه پیش داوری لازم است این موضوع از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرد اینکه در این منطقه بخش هایی هستند که سابقه چندین دهه بخشداری دارند بر کسی پوشیده نیست و مردم بخش ها، راه پیشرفت خود را در ارتقا می دانند. در این میان موضع گیری های مقاماتی از استان و خارج از استان قابل تامل است. در همین ارتباط نماینده محترم در جلسات با معتمدین و اعضای شورا بر این نکته تاکید نموده بود که دولت باید موضوع ارتقای لارستان نیز مورد توجه قرار دهد.
انتشار نامه های بعدی دلالت بر این داشت که موضوع در سطح بالای مدیریت کشوری نیز مطرح شده است و از دستور ریاست جمهوری به وزارت کشور برای بررسی دقیق و کارشناسی این موضوع حکایت داشت که این موضوع با موضع گیری مدیرکل تقسیمات کشوری و مقاماتی از استان همراه بود. مدیر کل ضمن تکذیب این موضوع گفت که ریاست جمهوری هیچوقت چنین دستوری نداده که با انتشار نامه ای از سوی آقای واعظی (ریاست محترم دفتر آقای روحانی ) خطاب به وزارت کشورصحت ادعای دفتر نماینده را تایید نمود.
در ادامه، استاندار محترم فارس در جلسه ای بر یکپارچگی استان فارس تاکید و از همگان خواسته بود که در این شرایط کشور بهتر است از یکدلی کل استان فارس بگوییم سخنی عجیب از کسی که نماینده عالی دولت در استان است. اگر این جملات را در راستای کاهش تنش ها تعبیر کنیم شاید تا حدودی قابل قبول باشد اما از مدیر عالی دولت بیش از این انتظار می رفت که صادقانه با مردم صحبت می کرد مگر مردم نباید از تصمیم کلان دولت مطلع باشند؟ بهتر بود استاندار محترم برای آرام کردن فضا ضمن پذیرفتن موضوع ارتقای بخش ها و مناطق، تصمیم گیری در مورد ایجاد استان جدید در جنوب فارس را از اختیارات دولت و مجلس اعلام می کرد تا با بررسی های دقیق و کارشناسی و طی مراحل قانونی هر تغییری را منوط به مصوبه مجلس می دانستند .
اما جناب رحیمی، سخنی با شما دارم جنابعالی از مدیرانی هستید که با اشراف کامل از همه مناطق استان فارس اطلاع دارید و خواسته ها و مطالبات مردمی را رصد می کنید و تردید ندارم که شما نیز می دانید که در آینده ای نه چندان دور جنوب فارس از مرکز جدا خواهد شد و مطالبه گری مردم به حق است. از شما انتظار می رود واقع بینانه به این موضوع بنگرید و در اظهار نظرها جمیع جهات را در نظر بگیرید. این حوزه، ظرفیت هایی برای ارتقا دارد که عده ای در صدد کتمان آن هستند .
استان فارس لاجرم تقسیم خواهد شد و جنوب این استان از مستعد ترین نقاط فارس برای ارتقا می باشد همگرایی فرهنگی مذهبی و زبانی از بارز ترین شاخصه های یک منطقه مستقل است. کدام شهرستان در جنوب فارس از چنین ویژگی هایی برخوردار است ؟
چرا مصوبات دولت در مورد ارتقا برخی ادارات این شهرستان در هییت دولت زمین گیر است اگر موانع قانونی است چرا در جای دیگر با مشکل مواجه نیست ؟
استاندار و مجموعه مدیریتی استان تا چه اندازه به این موضوع، واقع بینانه نگاه می کنند ؟
ادعای نماینده محترم جهرم نیز با واکنش های جالبی همراه بوده است .انتشار مطالبی منتسب به آقای رضایی در مورد شهر لار و منطقه لارستان سوال هایی را در ذهن مردم این منطقه ایجاد نمود. اینکه چون لارستان شهر موشکی شده از هیچ پیشرفتی برخوردار نخواهد بود جای سوال بسیار دارد شهرستانی که از اول انقلاب هیچ کدام از بخش هایش ارتقا نداشته اند بدنبال این است که جایگاه لارستان را در جنوب فارس به دست آورد خیالی باطل و بیهوده، مردم این دیار با هوشیاری و رصد اتفاقات بهترین تصمیم گیری ها را خواهند داشت . هرنماینده باید در دفاع از قانون، همه مردم کشوررا موکلین خود بداند اینکه آقای رضایی به رئیس جمهور تذکر می دهد (اگر انتساب مطالب به ایشان صحت داشته باشد) جای بسی تامل است. لارستان یک محدوده جغرافیایی گسترده است که رهبر معظم انقلاب در سفر تاریخی خود به آن صحه گذاشته اند اما به دلیل محافظه کاری فعالان اجتماعی و مسوولان ما این موضوع در جامعه و در بین مسوولان استان جا نیفتاد، اما قطعا در بررسی های کارشناسی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
اما سخن پایانی با مردم و مسوولان محترم شهرستان
حال که نماینده محترم مجلس چنین خواسته مهمی را که از مطالبات جدی مردم منطقه می باشد به اطلاع مقامات کشور رسانیده، شایسته است ضمن حمایت عملی از ایشان زمینه تحقق اهداف مردم منطقه فراهم شود و اقدامات زیر به نحو احسن انجام شود .
۱ طرحی به این مهمی با یک در خواست عملی نمی شود. استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان این حوزه، مسیر رسیدن به هدف را بسیار نزدیک می کند. در سنوات گذشته طرح های مشابهی به وزارت کشور ارائه شده که یقینا نیاز به بررسی مجدد دارد تا ضمن رفع نواقص، شاخص های مورد نظر به آن اضافه شود. یقینا در بعضی حوزه ها ضعف هایی داریم اما از نقاط قوت زیادی نیز برخورداریم. شایسته است طرحی مدون و کارشناسی شده آماده ارائه به مدیران ارشد کشور گردد.
۲ تشکیل اتاق های فکری از همه فعالان و متخصصان منطقه در کنار مسوولان شهرستان اعم از ( امام جمعه، نماینده مجلس،فرمانداری،شورای شهر،نمایندگان ادوار گذشته مجلس و… ) کمک موثری در رسیدن به هدف است. این خواسته نباید به فراموشی سپرده شود. یکبار برای همیشه باید تکلیف مردم روشن شود که آیا دولت طرح و برنامه ای برای ارتقای این منطقه دارد یا خیر؟ بدیهی است همه پیگیری ها باید از مسیر قانونی و با ارائه دلایل و مدارک مستند انجام شود .
۳ دعوت از چهره های تاثیر گذار در فضای سیاسی کشور بسیار مهم می باشد تا در دولت و مجلس، فرد یا افرادی باشند که در زمان مقتضی از خواسته لارستان حمایت کنند.
۴ امروز را با جدیت دریابیم تا فردا حسرت نخوریم.
چند سال پیش در یکی از ادارات بودم که برخی از علاقه مندان توسعه لارستان هم حضور داشتند. مدیر آن دستگاه گفت شما برای رسیدن به هدف، نه پشتکار دارید و نه هدف گذاری کرده اید. شهرستان… برای رسیدن به هدف خود طرح های زیادی ارائه کرد تا نظر مقامات استانی نیز در حمایت از طرح جلب شد، پس باید بکوشیم تا به نتیجه برسیم «نابرده رنج گنج میسر نمی شود/مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد»
در این راستا بهتر است از همه افراد، سلیقه ها و نخبگان منطقه استفاده شود تا به هدف مورد نظر دست یابیم.
غلامرضا حامدپور
س- ۲۱۰
اقای حامد پور هیچ چیز جدیدی در مطلب شما نیست کلیه این مسایل بارها گفته شده است اما همه باید بدانیم که در این دور وزمانه همه مناطق اگاه شده اند وهمه خواهان ارتقا وتوسعه متوازن منطقه هستند تمام تصمیمات نمیشود در لار گرفت وبرای منطقه نسخه پیچید همانطور که در لار نظریه پردازی میشود در جهرم ولامرد و…….هم مردم دارای ایده ونظر هستند با مخالفت وحسادت کردن به دیگر شهرها هم نمیشود پیشرفت کرد از طرف دیگر برای استان شدن لار باید ابتدا بک وحدت وهمبستگی در بین شهرها وبخشهای منطقه ایجاد شود تا مردم منطقه از تمامیت خواهی وتنگ نظری لاریها هراس نداشته باشند واز ارتقای بخش های بزرگ هم بی قید وشرط استقبال شود تا ذمینه استان شدن در اینده فراهم گردد این طرح وبرنامه شما به زمان واینده نگری احتیاج دارد واین طور نیست که زمانیکه دولت قصد ارتقای بک بخش صبور ومستحق وقدیمی را دارد عده ای هم بادشان به استان لار ستان بیفتد ودر عمل مانع ارتقا ی دیگران شوند الان هم زمان با اوز بخش خفر جهرم هم در شرف ارتقاست ودر لامرد هم دنبال ارتقای بخش اشکنان هستند اما کسی در انجاها مخالفتی با ارتفای بخشها ندارند اما در لار عده ای تنگ نظر وتمامیت خواه مخالف ارتقا وتوسعه شهرهای مجاور هستند
مطرح کردن این مسایل ودرین برهه از زمان یک کار تبلیغی وانتخاباتی به نظر میرسد وگرنه اوقات زیادی تلف شده است مردم دم خروس را قبول کنند یا قسم حضرت عباس
دولت آقای روحانی باید در برابر مغرضین قاطعیت به خرج دهدوالا استقلال قوه مجریه سئوال بر انگیز است
به نظر میرسدکه این نوشتارها دارد زیاد میشود کم کم قضیه لوث میشود هر هفته یک نفر در این باب مطلبی مینویسد وعده ای هم اظهار نظر غیر کارشناسانه واز روی تعصب میکنند کار مهم تقسیمات کشوری انهم در سطح استان دارای شرایط واصولی است که باید توسط متخصصین وزارت کشور ومسولان مملکت مطرح وبررسی شود و کلا برنامه ای زمانبر است که باید برای ان برنامه ریزی در سطح منطقه واستان فارس وتهران داشته باشیم مطرح کردن ارتقای لارستان درین شرایط مملکت ودر نزدیکی انتخابات شاید تاثیر منفی هم داشته باشد
در پاسخ به آقای لارستان عزیز اگر تاکنون تقسیمات کشوری چنین بوده است که جناب عالی می فر مایید اگر چنین است که باید اوز و خنج اولین بخشهایی بودند که شهرستان می شدند متاسفانه مصلحت اندیشی ها قانون را به زنجیر کشیده است
به نظر میرسد تصمیم گیرنده اصلی ونهایی در مورد تقسیمات کشوری دولت وزارت کشوری. وکارشناسان استانداری هستند نظرات مردم عادی وحتی نماینده مجلس میتواند درحد پیشنهاد باشد این پیشنهادات ونظرات در شرایط عادی ومعمولی ونه در شرایط انتخاباتی که شایبعبه تبلیغات انتخابتی برای جمع اوری.ارای انتخاباتی داشته باشد بنابراین مطرح کردن استان لارستان. وتقسیم استان فارس دراین شرایط کاری به صلاح امروز منطقه. نیست