سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۹:۵۴ق.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 31

دلخوشی نوجوان 10 ساله فیشوری برای چاپ کتابهایش

نوجوان ۱۰ ساله در روستای فیشور تنها دلخوشی‌اش را چاپ نوشته‌ها و کتاب‌هایش می داند. به گزارش میلاد لارستان به نقل از پانا در روزگاری که شهرهای بزرگ مملو از…

نوجوان ۱۰ ساله در روستای فیشور تنها دلخوشی‌اش را چاپ نوشته‌ها و کتاب‌هایش می داند.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از پانا در روزگاری که شهرهای بزرگ مملو از جشنواره‌های کتاب و کتاب‌های رنگارنگ است، در روستایی از توابع شهرستان اوز دانش‌آموز ۱۰ ساله‌ای تمام هم‌وغم خود را برای نوشتن می‌گذارد. روزها درس می‌خواند و شب‌ها تا صبح می‌نویسد.

«مها جوکار» ۱۰ سال دارد و ساکن روستای فیشور از توابع شهرستان اوِز است. مها در گفت‌وگو با پانا درباره اولین کتابی که نوشته است، گفت: «اولین کتابم با عنوان «گاو حسن» در دست انتشار است و مراحل نهایی اش را طی می‌کند. معمولاً برای خودم می‌نویسم و کلاس آموزش نویسندگی نرفته بودم تا اینکه در مسابقه‌ای داستانم برنده می‌شود. از آنجا بود که به من پیشنهاد شرکت در کارگاه‌های آموزش نویسندگی داده شد و اولین تجربه‌ام حضور در کلاس‌های آموزشی آنلاین آقای جعفر توزنده جانی بود و در همان کلاس داستان «گاو حسن» نهایی شد.»

مها با اشاره به اینکه مشغول گذراندن دوره های شاهنامه خوانی بصورت آنلاین است، عنوان کرد: «هم‌کلاسی‌هایم با من رفیق هستند. گاهی موضوعی به من می‌دهند تا بنویسم یا سراغ مطالب تازه نوشته‌شده‌ام را می‌گیرند.»

مها از کتاب های زیادی که خوانده تعریف کرد و گفت: «از میان نویسنده ها به توزنده جانی و محمود دولت آبادی علاقه دارم.»

وی افزود: «دوست دارم در آینده نویسنده و تکواندوکار شوم. در تکواندو کمربند قرمز دارم.»

این دانش آموز ۱۰ ساله با اشاره به اینکه شب تا صبح می نویسد، درباره کارهای جدیدی که در دست دارد گفت: «داستان جدیدم روایت زندگی پدربزرگ ۶۸ ساله ام است. زندگی سختی داشته و برای من سوژه نوشتن خوبی است. البته مجموعه داستانی هم در دست دارم که موضوعش کودکانه است.»

خانم احمدی، مادر «مها» درباره جرقه های اولیه نویسندگی مها عنوان کرد: «مها کتاب های قصه ای را که می خواند تغییر می داد و به روایت خودش تعریف می کرد یا هر زمان من برایش قصه می گفتم شخصیت های قصه راجابجا می کرد و همین ها نشانه های اولیه توانایی قصه نویسی مها بود. وی از ۶سالگی عضو باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان فیشور شد. اولین داستانش را در ۸ سالگی نوشت. معلم سال دوم او متوجه استعداد مها شده بود و از انشاهای مها خیلی تعریف می کرد.»

وی افزود: «در روستا دسترسی به کلاس های آموزشی نویسندگی وجود ندارد اما مها کلاس های آموزشی آنلاین را شرکت می کند و البته ناشرهایی هستند که از وی خواسته اند کتاب بنویسد.»

مادر مها درباره شغل آینده وی گفت: «من در هر زمینه ای که مها علاقه داشته باشد، تشویقش می کنم. پیش از این هم هربار خرید می رفتیم و کتابی می خواست برایش می خریدیم یا عضو کتابخانه می شد و تشویقش می کردم اما فکر نمی کردم ممکن است روزی کتابش چاپ شود.»

مادر مها از استعدادهای مختلف وی سخن گفت و عنوان کرد: «ما در یک روستایی هستیم که خیلی استعداد بچه ها دیده نمی شود و تشویق و حمایت مها برایم مهم است تا بتواند به علاقه اش برسد.»

مادر مها از هزینه های چاپ توسط ناشر ها گله دارد و گفت: «انتشار کتاب اول مها رایگان بود اما برای چاپ کتاب های بعدی اش باید حداقل ۷ میلیون به ناشر بدهیم. هزینه چاپش هم هست و به همین دلیل نمی توانم همه کتاب هایش را چاپ کنم چون مها خیلی داستان می نویسد و نهایت بتوان دو یا سه داستانش را چاپ کنم. البته کتاب هایش وقتی به دست ناشر می رسد استقبال می کنند که چاپ شود و این دغدغه مها برای ادامه نوشتن است. اگر آموزش و پرورش در این زمینه حمایت می کرد اتفاق خوبی می افتاد.»

وی عنوان کرد: «کتاب اولش هنوز منتشر نشده کتابخانه فیشور ۱۰۰ عدد می خواهد و ۱۰۰کتاب هم اوز می خواهد و اگر بخواهیم چاپ کنیم هزینه بالا می رود.»

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:جمعه ۱۶ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۳۲ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

5 Responses to “دلخوشی نوجوان 10 ساله فیشوری برای چاپ کتابهایش”

  1. معلم اوزی گفت:

    من فکر میکنم که خانواده این نویسنده عزیز چنانچه بخواهند همه کتابهای ایشان منتشر شود می‌توانند از طریق اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان اوز پیگیری نمایند تا با کمک خیران فرهنگی کتابها چاپ شوند

  2. 2 گفت:

    اگر هدف رشد و پرورش بچه هاست کتابها را با کاغذ روزنامه و ساده چاپ کنید و نیاز به جلد و….نیست یا اینکه داستانها را در قسمتی از نشریات محلی به صورت مرتب چاپ کنید محدودیت گرچه معایبی دارد اما خلاقیت می آورد ستونی باز کنید و بنویسید داستانهای کودکانه تا دیگر بچه ها هم به نوشتن تشویق شوند یا در فضای مجازی ارسال کنید بعضی وقتها نگه داشتن ایده و چاپ نکردن سبب سوختن آن می شود موفق باشید

  3. امین صمصامی گفت:

    احسنت بر انگیزه و پشتکار شما، برایتان آرزوی موفقیت دارم

  4. سرباز فیشور اوز گفت:

    احسنت بر خانم فاطمه گل حقیقت

  5. مهناز گفت:

    ثمره خانم فاطمه گل حقیقت احسنت

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین