چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۴:۵۴ق.ظ
::آخرین مطلب 7 ساعت پیش | افراد آنلاین: 19

راهکارهای عملیاتی برای توسعه لارستان

توسعه متوازن زمانی تحقق می‌یابد که در تمام بخش‌ها شاهد رفع محرومیت ها برخوردار باشیم. توسعه، پیشرفت و ارتقاء از آرزوها دست یافتنی اما معمولاً مشکل برای اقشار فردی و…

توسعه متوازن زمانی تحقق می‌یابد که در تمام بخش‌ها شاهد رفع محرومیت ها برخوردار باشیم. توسعه، پیشرفت و ارتقاء از آرزوها دست یافتنی اما معمولاً مشکل برای اقشار فردی و جمعی انسانی است. دستیابی به رشد و ترقی، نیازمند برنامه ریزی، تحرک و عمل گرائی می باشد.

با شعار، یکجانبه گرائی، منفعت طلبی و تفرق، نتیجه ای جز شکست و ناامیدی حاصل نخواهد شد. آنچه لازمه حرکت و پیشرفت است، نخستین بخش آن همدلی، همفکری و کارجمعی می باشد که به حمدا… طی یکی دو سال اخیر، هر چند با فراز و نشیبهایی در منطقه لارستان وجود داشته است.

تنها زمانی توسعه شهرستان لارستان به خود رنگ و بوی واقعیت می‌گیرد که بتوانیم از نواقص، کمبودها، عقب ماندگی ها و نیازهای خود مطلع باشیم. به نظر نگارنده، مدیران لارستان اگر می خواهند در مسئولیتی که برعهده دارند، موفق شوند، می بایست در گام نخست، علاوه بر بررسی نقاط قوت خود و سازمان متبوع خود، کاستی ها و ضعف ها را بشناسند و در پی آن با برنامه ریزی برای رفع آن، نقشه راه آینده برای چگونگی دستیابی به ارتقا را ترسیم کنند.

یکی از نیازهای جدی لارستان، توجه ویژه به بخش هاست که در برخی موارد واقعاً دچار محرومیت و کمبود شدید هستیم. یکی از اصلی ترین این موارد، فراهم نبودن زیرساخت‌های حمل‌ونقلی و عدم تبدیل راههای مواصلاتی به جاده های دوبانده و مناسب است.

با وجود آنکه راههای لارستان، از مسیرهای پرتردد به شمار می رود، متأسفانه حتی در جاده های اصلی مثل مسیر جهرم-لار-بندرعباس، دچار ضعف هستیم. از طرفی نیز، می بایست در هموارسازی مسیرهای منتهی به بخشها و روستاها با جدیت بیشتر و سرعت عمل بالاتری وارد عرصه شد.

همه ما بر این موضوع واقف هستیم که، تا زیرساخت‌های حمل‌ونقل در مناطق مختلف لارستان فراهم نباشد، نمی‌توان انتظار داشت سرمایه‌گذاران برای ایجاد اشتغال به این مناطق مراجعه کنند.

بخش ها و روستاهای لارستان و حتی مرکز شهرستان، در برخی حوزه‌های بهداشتی و درمانی دچار کمبود و نواقص است و باید هرچه سریعتر این مشکلات رفع گردد. آنچه باید مدنظر قرار بگیرد، رفع محرومیت بخش‌های مختلف شهرستان لارستان در خصوص احداث و تجهیز مراکز درمانی و تأمین نیروی انسانی بخشهای تابعه لارستان است که می بایست این مشکلات توسط دولت و مسئولین مربوطه با عزم جدی پیگیری شود.

یکی دیگر از مسائلی که به آن باید پرداخته شود، این است که، در شان بزرگترین شهرستان فارس نیست که بخش‌های وابسته به آن در زیرساخت‌هایی مانند گاز، آب، برق و اینترنت دچار محدودیت باشند.

موضوع اشتغال، بحث دیگری است که برای رفع آن فکری اساسی کرد و برای رفع آن، می بایست مسئولین و نخبگان با تدوین سند توسعه شهرستان با محوریت اشتغال پایدار و جلوگیری از مهاجرت در این مسیر گام بردارند. چراکه به تبع اشتغال پایدار است که جامعه سالم شکل می گیرد، نیازها برطرف می گردد و جذب جمعیت که از مولفه های اصلی ارتقا است را در پی دارد.

یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های شهرستان لارستان، عرصه‌های کشاورزی و گردشگری به‌ویژه گردشگری طبیعی در مناطق روستایی است که طی سالهای گذشته مغفول مانده و نیاز است تا با یک کار منسجم تیمی، علاوه بر شناسایی آثار در شهرها و روستاهای خطه لارستان، آنها را به گردشگران داخلی و خارجی معرفی کنیم تا بدین وسیله دریچه روشنی برای توسعه اشتغال پایدار گشوده شود.

 

 

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۰۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۶:۳۳ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین