*)گِليمحل انبار كردن گندم و جو بوده است. وسيلهاي خمره مانند، حدوداً به ارتفاع ۲ متر و قطر يك متر، كه براي ساخت آن: گِل و كاه را با هم…
*)گِلي
محل انبار كردن گندم و جو بوده است.
وسيلهاي خمره مانند، حدوداً به ارتفاع ۲ متر و قطر يك متر، كه براي ساخت آن: گِل و كاه را با هم مخلوط كرده و اين مخلوط را به شكل استوانهاي با طول ۴۰ سانتيمتر در ميآوردند و با كنار هم گذاشتن افقي اين استوانهها رديف اول را ميچيدند. تا خشك شدن آن صبر ميكردند و رديفهاي بعدي را به همين ترتيب روي هم ميچيدند. اين كار را تا يك متر مانده به سقف ادامه ميدادند. اين فاصله را براي خالي كردن گونيهاي جو يا گندم به درون گلي ميگذاشند.
در پايين آن سوراخي تعبيه ميكردند و پس از برداشتن مقدار مورد نيازشان، سوراخ را با پارچهاي ميبستند تا از ورود حيوانات جلوگيري كنند. به دليل خنك بودن هواي داخل گِلي جو و گندمها آفت نميزدند. تا مدتها سالم ميماندند. گنجايش گِلي حدود ۴۵۰ كيلوگرم گندم يا جو بوده است.
به نقل از ماهنامه پيك مشتاقان خور شماره ۲۱ سال ۸۷