درمطبخ بيبي امروز طريقه تهيه خيارشور رو توضيح ميديم كه خانم گلچهره اونو از ما درخواست كردن. در تهيه خيارشور نكات ريز و ظريفي وجود داره كه بايد به اونا…
درمطبخ بيبي امروز طريقه تهيه خيارشور رو توضيح ميديم كه خانم گلچهره اونو از ما درخواست كردن. در تهيه خيارشور نكات ريز و ظريفي وجود داره كه بايد به اونا توجه بشه تا در آخر، زحمات شما نتيجه خوبي بده از جمله:
۱-از خيارهايي استفاده كنين كه قلمي، خوشرنگ و شيرين باشن تا تخمير به خوبي انجام بگيره، در غير اين صورت مجبورين براي اين كه تخمير به راحتي صورت بگيره كمي قند به اون اضافه كنين كه بهترين ماده قندي، كمي شيره انگور است.
۲-آب نمكي كه براي خيارشور آماده ميكنين، بايد قبلاً جوشيده باشه (به نسبت ۱۲ تا ۱۴ درصد)
۳-براي جلوگيري از ورود تخميرهاي ديگه و در نتيجه فاسد شدن خيارشور، بهتره از كمي پوست پرتقال يا پوست ليموترش كه قبلاً آب اونو فشردين استفاده كنين.
۴-براي معطر كردن خيارشور، علاوه بر سبزيهاي معطر مثل: نعناع، ترخون، برگ مو و غيره بهتره كمي هم «زيره» به اون اضافه كنين و در ته ظرف و لابه لاي هر طبقه از خيار، برگ مو قرار بدين تا بوي سير مخلوط با خياشور رو خنثي كنه و بو و طعم مطلوبي به خيارشورها بده.
از ظرف مناسبي استفاده كنين و بعد از اين كه دستورات بالا رو رعايت كردين، خيارها رو زياد در شيشه قرار ندين يعني سعي كنين فضاي كافي در شيشه باشه. بعد از اين كه آب نمك و مواد ديگه روي خيارسبزها ريختين،كمي صبر كنين تا هواي اضافي درون ظرف، خارج بشه و بعد درِ شيشه رو ببندين و چند روز صبر كنين تا خيارشورتون آماده بشه. اگه در فصل زمستون اين كار انجام ميدين، حدود نصف روز شيشهها رو در آفتاب قرار بدين.