رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید دارد که در سند برنامه ششم داشتن پیوست میراث فرهنگی برای تمامی پروژهها قانونی شده و بناهای تاریخی نباید در روند توسعه آسیب ببیند. جمشید…
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید دارد که در سند برنامه ششم داشتن پیوست میراث فرهنگی برای تمامی پروژهها قانونی شده و بناهای تاریخی نباید در روند توسعه آسیب ببیند.
جمشید جعفرپور گفت: در قانون برنامه ششم توسعه، داشتن پیوست میراث فرهنگی و گردشگری برای تمامی طرحها و پروژهها ضروری و قانونی شده است؛ بههمین دلیل در پروژههای عمرانی و شهری نیز باید به این مهم توجه ویژه شود.
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی باید از این فرصت و ظرفیت قانونی مندرج در برنامه ششم توسعه نهایت استفاده کرده و پیوست میراث فرهنگی را از پروژههای مختلف به ویژه عمرانی و شهری آن طلب کند، افزود: سازمان میراث فرهنگی با استفاده از این قانون میتواند در خصوص هر نوع پروژهای در صورتی که برای آن بنا مخاطراتی ایجاد کند مطالبهگری کند و از طریق قانون مانع از آسیب به بنای تاریخی شود.
به گزارش میلادلارستان به نقل از خانه ملت، وی همچنین سازمان میراث فرهنگی را متولی اصلی پیوستهای فرهنگی پروژهها عنوان کرد و با بیان اینکه پیوست فرهنگی با پیوست میراث فرهنگی تفاوت دارد، افزود: پیوست فرهنگی در برنامه پنجم و پیوست میراث فرهنگی در برنامه ششم آمده است. جعفرپور بیان کرد: متاسفانه میراث تاریخی از گزند پروژههای عمرانی در امان نیستند و آسیبهای بسیاری به آنها در شهرهای مختلف در پی گسترش شهرنشینی و عدم رعایت استانداردها در این پروژهها تحمیل شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین تاکید کرد: مسئولان باید به درک حفظ بناهای تاریخی در هر شرایطی برسند تا نگهداری از آنها تنها وظیفه سازمان میراث فرهنگی نباشد؛ درواقع تمامی ارگانها این مهم را وظیفه خود بدانند و پروژها را براساس آنها طراحی کنند نه آنکه میان دو سازمان بر نابودی یا حفظ یک بنای تاریخی اختلاف نظر وجود داشته باشد.