هیات وزیران چهارشنبه ۱۲ دی ماه جاری به ‘عنایت الله رحیمی’ رای اعتماد داد تا با مسئولیت استاندار فارس در مسیر خدمت به مردم بکوشد. به گزارش میلاد لارستان به…
هیات وزیران چهارشنبه ۱۲ دی ماه جاری به ‘عنایت الله رحیمی’ رای اعتماد داد تا با مسئولیت استاندار فارس در مسیر خدمت به مردم بکوشد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا، انتخاب رحیمی به عنوان گزینه ای بومی و اهل استان فارس (متولد شهرستان مرودشت) و فردی که دوران خدمت خود در عرصه های مختلف را در این استان گذرانده است، با استقبال فعالان سیاسی اجتماعی این استان همراه شد که پیش تر خواستار انتخاب استانداری بومی برای این استان پهناور بودند.
اسماعیل تبادار استاندار سابق فارس در اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان ۴۶ روز قبل از این مسئولیت خداحافظی کرده بود.
از منظر این فعالان سیاسی اجتماعی استان فارس، وسعت استان فارس و اداره ۲۹ شهرستان، مستلزم داشتن شناختی صحیح از این استان است و با توجه به این مقوله، گزینه های بومی نیازی به صرف زمان برای شناخت ظرفیت های استان ندارند و در واقع می توانند با قید فوریت در مسیر بالفعل کردن ظرفیت ها و استعدادهای استان گام بردارند.
انتخاب گزینه بومی در هیات دولت، پاسخ مثبتی بود به این درخواست ها که پس از دو استاندار غیربومی، استانداری بومی سکان مدیریت ارشد استان فارس را برعهده گیرد.
در این مقطع که دولت، استانداری بومی را برای دیار فارس برگزیده است، فرصت مغتنمی است که نیروهای مختلف در استان فصل کنونی مدیریت استان را به موسم همدلی و تقویت هم افزایی ها تبدیل کنند.
در شرایطی که فضای غالب استان فارس حرکت در مسیر همدلی بود، درست در فاصله یک یا دو روز پس از انتخاب استاندار جدید فارس حرکت هایی در استان فارس رصد شد که مشکوک به نظر می رسید.
پایه و اساس این حرکت ها، اقدام بر اساس تصورات و داستان پردازی هایی بود که عده ای در شبکه های اجتماعی درباره تقسیمات کشوری در استان فارس ساخته و پرداخته بودند.
در غرب استان فارس، در کازرون – در۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز- عده ای باری دیگر ماشین شایعه پراکنی را روشن کردند و از جدایی مناطقی از این شهرستان سخن گفتند که برای مردم کازرون، تداوم پیوستگی با این مناطق مهم تلقی می شود.
این داستان پردازی های مشکوک در حالی بود که استاندار وقت فارس در سفر اردیبهشت ماه خود به کازرون اعلام کرده بود که در طرح تفکیک این شهرستان، جدایی مناطقی همچون انارستان، دشت برم، امامزاده حسین (ع) و بیشابور مدنظر نیست.
طرح موسوم به تفکیک کازرون مدت ها پیش مطرح و آبان ۹۶ در محافل شهرستان کازرون علنی شد که طبق آن اعلام شد دو بخش کوهمره نودان و چنار شاهیجان از کازرون منفک خواهد شد و شهرستان جدید کوه چنار شکل می گیرد. با این حال این طرح، از هیات دولت بازگشت داده شده است تا نظر مردم کازرون درباره آن لحاظ شود.
در سوی دیگر این استان پهناور، در لارستان – در ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز- برخی افراد در شبکه های اجتماعی به این موضوع دامن زدند که قرار است منطقه دیگری از این شهرستان تفکیک و به شهرستان جدیدی تبدیل شود.
مردم لارستان در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تفکیک شهرستان خود و شکل گیری شهرستان هایی همچون خنج، لامرد، مُهر و گراش بوده اند و با این وجود، این شهرستان همچنان بزرگترین شهرستان استان از نظر وسعت تلقی می شود و بر پایه چنین ویژگی جغرافیایی و همچنین مولفه های جمعیتی، اداره لارستان به صورت معاونت استانداری و فرمانداری ویژه صورت می گیرد.
در حالی که هیچ منبع رسمی، ادعای تفکیک دوباره شهرستان لارستان را مطرح نکرده بود، برخی افراد در شهر لار، مرکز این شهرستان پس از آیین نمازجمعه ۱۴ دی ماه طوماری را امضا کردند و با اشاره به تفکیک شهرستان لارستان در دهه های اخیر و شکل گیری شهرستان های لامرد، مُهر، خنج و گراش، از وزارت کشور خواستند که اگر بنا است شهرستان دیگری از محدوده جغرافیایی این شهرستان شکل گیرد، شهرستان لارستان نیز به استان ارتقا یابد.
این خواسته در چند پارچه نوشته و یک طومار که در ورودی سالن اصلی مسجد جامع لار نصب شده بود، خودنمایی می کرد.
کسب اطلاع خبرنگار ایرنا از منابع رسمی حاکی از آن است که تفکیک شهرستان لارستان در دستور کار قرار ندارد و طرح تفکیک شهرستان کازرون نیز اردیبهشت ماه امسال از دولت بازگردانده شده است تا دیدگاه مردم شهر کازرون در آن اعمال شود.
از این رو، انتظار است مردم مناطق مختلف استان ضمن بی توجهی به داستان پردازی های برخی افراد و کانال ها در شبکه های اجتماعی، اخبار دقیق منطقه خود را از رسانه های رسمی همچون خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و پایگاه های اطلاع رسانی وزارت کشور و استانداری فارس دنبال کنند.
با این حساب، هیچ رویداد جدیدی در حوزه تقسیمات کشوری استان فارس نیفتاده است و تحرکات برخی افراد در غرب و جنوب استان در فاصله یک یا دو روز از تعیین استاندار جدید، مشکوک به نظر می رسد.
این در حالی است که انتخاب استاندار بومی برای استان فارس، فرصتی برای تقویت همدلی نیروها برای شتاب بخشی به توسعه استان فارس است و انتظار می رود، همه افراد ذینفوذ و صاحب تریبون در استان، بستر را برای کار و خدمت به مردم بیش از گذشته فراهم نمایند و از پرداختن به حاشیه ها خودداری کنند.