یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی حلوا را در رفع دردهای مفصلی، روماتیسمی و بوی بد دهان موثر دانست. به گزارش میلاد لارستان به نقل از گروه علمی…
برای بررسی خواص حلوای مسقطی لاری و اینکه مصرف این حلوا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص حلوای مسقطی لاری گفت: مقادیر بالای پروتئین در این حلوا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن شده، از این رو برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران و بهخصوص بدنسازان بسیار مفید خواهد بود.
وی افزود: مصرف حلوای مسقطی لاری موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه شده و از آلزایمر پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این حلوا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیری چشمگیر در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند؛ از این رو برای سالمندان بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: اسیدآمینه تریپتوفان موجود در این حلوا موجب ساخت سراتونین در بدن میشود؛ سراتونین نشاط آور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: حلوای مسقطی لاری به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی گفت: حلوای مسقطی لاری دارای انواع با ویتامینها و املاح معدنی مفید موجود موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری خواهد کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این حلوا موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود؛ لذا یبوست را رفع میکند.
وی اظهار کرد: مصرف حلوای مسقطی لاری موجب بهبود دردهای مفصلی (آرتریت) و دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) میشود.
-نشاسته گل ۳ لیوان
-شکرسرخ یا شیره انگور غلیظ ۵ لیوان
-روغن کنجد نصف لیوان
-زعفران دمکرده غلیظ ۶ قاشق غذاخوری
-پودر هل یک قاشق غذاخوری
-گلاب یک لیوان
-پودر جوز هندی نصف قاشق غذاخوری
-خلال پسته، بادام، گردو برای تزئین
-گل محمدی برای تزئین
-گلوکز مایع خوراکی ۱.۵ قاشق غذاخوری
-آب ۷ لیوان
-برای تهیه این حلوا ابتدا شکرسرخ یا شیره انگور غلیظ را درون ظرف مسی میریزیم و کمی حرارت میدهیم.
-سپس به آن آب اضافه میکنیم.
-پودر نشاسته را در یک لیوان آب حل میکنیم.
-نشاسته حل شده را به مواد اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
-در این مرحله روغن را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
-زعفران دمکرده غلیظ را اضافه میکنیم.
-سپس گلوکز مایع خوراکی را به مواد اضافه میکنیم.
-گلاب را اضافه کرده و مرتب آن را هم میزنیم تا ته نگیرد.
-تهیه این حلوا حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت طول میکشد؛ در این مدت باید آن را مدام هم بزنیم تا حالت کشدار پیدا کند.
-پس از آماده شدن حلوا، پودر هل و جوزهندی را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
-حلوا را درون سینی پهن میکنیم و با خلال پسته، بادام، گردو و گل محمدی تزئین میکنیم.